Καμίνης, Δούρου και Τσίπρας καταδικάζουν χριστουγεννιάτικα στην πείνα τους ρακοσυλλέκτες

Χαιρετίζουμε την μαζική και μαχητική παρουσία των ρακοσυλλεκτών και ρακοσυλλεκτριών στην κινητοποίηση αξιοπρέπειας έξω από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Η άλλη Αθήνα των φτωχών μίλησε αλλά βρήκε μπροστά της μια άκαρδη και αυταρχική στάση από το Δήμαρχο Καμίνη που ούτε το ότι πλησιάζουν Χριστούγεννα δεν υπολόγισε για να επιτρέψει τη προσωρινή λειτουργία του παζαριού.
Τοποθέτησαν τα ΜΑΤ στην είσοδο του Δημαρχείου και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λαμπρακάκης προχώρησε αρχικά σε σκανδαλώδη απαγόρευση εισόδου αντιπροσωπείας των σωματείων ρακοσυλλεκτών στη συνεδρίαση “διότι ο Δήμαρχος δεν θέλει να συζητήσει το θέμα προ ημερησίας διατάξεως”!. Μόνο κατόπιν διαμαρτυριών δημοτικών συμβούλων επετράπη η είσοδος τους.
Ο Δήμαρχος Καμίνης διεκδικεί διεθνή βραβεία για την ανοχή στη διαφορετικότητα αλλά φροντίζει να κρύβεται πίσω από την κατασταλτική δράση της ΕΛΑΣ. Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες του Δήμου της Αθήνας, με έγγραφο που καταμαρτυρεί ότι συνεργάστηκαν στην εκκαθαριστική επιχείρηση με τα ΜΑΤ και τις μπουλντόζες, προχωρώντας στο χαρακτηρισμό ως παραεμπόριο του παζαριού(!) των ρακοσυλλεκτών, συνδράμουν στην ποινικοποίηση του εργασίας των ρακοσυλλεκτών.
Ο Δήμος της Αθήνας πρέπει να εγκαταλείψει τη πολιτική που πριμοδοτεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες και στοχοποιεί τους ρακοσυλλέκτες, μια ομάδα φτωχών, Ρομά και μουσουλμάνων της Θράκης που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις ουρές των συσσιτίων.
Ευθύνη έχει η ίδια η κυβέρνηση Τσίπρα που ανέθεσε στον Τόσκα και την Αστυνομία να διαλύσουν το παζάρι με την Αστυνομία. Ευθύνη έχει η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου που αδρανεί.
Καλούμε τους εργαζόμενους και την νεολαία να βρεθούν στο πλευρό των ρακοσυλλεκτών.
Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους να βρεθούν το χώρο του παζαριού και να μην επιτρέψουν να καταδικαστεί στην πείνα ο κόσμος των ρακοσυλλεκτών.
Ως δημοτικός σύμβουλος θα βρεθώ στο πλευρό του αυτή την Κυριακή 27 Νοέμβρη.
ΥΓ. Δημοσιοποιώ το έγγραφο του Δήμου της Αθήνας

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΜΙΝΗ ΚΑΤΑ ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ
ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
Εκατοντάδες ρακοσυλλέκτες και ρακοσυλλέκτριες μαζί με τα παιδιά τους έδωσαν παρών σήμερα στη συγκέντρωση αξιοπρέπειας έξω από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας διεκδικώντας να ακουστεί η φωνή τους.
Την συγκέντρωση κάλεσε το Συντονιστικό αγώνα των σωματείων ρακοσυλλεκτών μετά την αστυνομική επιχείρηση με μπουλντόζες που σταμάτησε το παζάρι στον Ελαιώνα στερώντας ένα μεροκάματο σε εκατοντάδες ρακοσυλλέκτες και καταδικάζοντας τις οικογένειες τους στην φτώχεια και τη στέρηση.
Στις ομιλίες οι εκπρόσωποι των σωματείων καταδίκασαν το στιγματισμό από το Δήμο της Αθήνας του παζαριού ως παραεμπόριο και απαίτησαν να λειτουργήσει ενόψει Χριστουγέννων το παζάρι και να μην υπάρχει κυνηγητό της Αστυνομίας.
Ο Δήμαρχος Καμίνης έφερε τα ΜΑΤ στην είσοδο ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αρνιόταν να αφήσει να περάσει η αντιπροσωπεία των σωματείων στο δημοτικό συμβούλιο “αφού ο Δήμαρχος δεν ήθελε να το συζητήσει”!
Έφτασαν να επαναλάβουν την ψηφοφορία για να εμποδίσουν να μπει προ ημερήσιας διάταξης η συζήτηση του θέματος αφού στη πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν λευκό οι μισοί σύμβουλοι της παράταξης Καμίνη.
Ο Δήμαρχος αρνήθηκε να συζητήσει πρόταση για προσωρινή λειτουργία μέχρι τα Χριστούγεννα.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις συνεχίζουμε τον αγώνα!
Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους να βρεθούν στο πλευρό μας στον αγώνα για αξιοπρέπεια και μεροκάματο και να παραβρεθούν μαζί μας στο παζάρι.
Καλούμε τους ρακοσυλλέκτες να υπερασπίσουν το δικαίωμα στην εργασία με την μαζική τους παρουσία στο χώρο του παζαριού την Κυριακή 27 Νοέμβρη.
ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΝ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ!
Η ΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.Tηλ. 2103232871, 6932828964
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΡΕΕΕ ΟΥΥΣΤ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΥΜΑΤΙΚΟΙ ΚΩΛΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟ - ΑΛΒΑΝΟ - ΡΟΥΜΑΝΟ ΓΙΟΥΦΤΟΙ ΟΞΩ ΑΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΜΑΝΤΡΩΣΤΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΛΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΛΕΠΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ. ΕΚΕΙ ΠΕΦΤΕΙ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 30-40 (ΤΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΙΌΛΟΙ) ΤΗΣ ΑΝΤΑΡCIA ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΟ ΜΑΖΙ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΩ ΟΩΣ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΟΑΠΛΥΤΟ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΙΩΞΤΕΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΦΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]