Η “οικογενειακή σχέση” των Μητσοτάκη – Μπακογιάννη με το καθεστώς Ερντογάν.

 


Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου *  

Σάλος, οργή, αγανάκτηση έχει ξεσπάσει στην ελληνική κοινωνία – για άλλη μια φορά – για τα αργά έως ανύπαρκτα εθνικά αντανακλαστικά αυτής της κυβέρνησης και του περίγυρού της!  

Ως γνωστόν, ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν προχώρησε σε απολύσεις προσωπικού εργαζομένων στο Δήμο, αλλά  και σε ανάκληση όλων των Αντιδημάρχων, με την κατηγορία πως αυτοί είναι “Γκιουλενιστές”!

Αυτή η ακραία προσπάθεια του μειονοτικού Δημάρχου – σύμφωνα με έγκυρες πηγές – οφείλεται στην προσπάθειά του να προσεγγίσει εκ νέου τρυφερά τους τουρκόφωνους της περιοχής που “ακούν” στον Ερντογάν και βεβαίως – βεβαίως στο τούρκικο προξενείο της Κομοτηνής, που πολύ είχε δυσαρεστηθεί, επειδή ο εν λόγω μειονοτικός Δήμαρχος – προ ολίγων ημερών επισκεπτόμενος την Κωνσταντινούπολη στήριξε τον Δήμαρχο της Πόλεως και δηλωμένο εχθρό του Ερντογάν, Εκρέμ Ιμάμογλου!

Στον οποίο ως γνωστόν, στην “δημοκρατική” Τουρκία, επιβλήθηκε ποινή 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών, αλλά και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων! Που σημαίνει, πως αν αυτή η απόφαση οριστικοποιηθεί, τότε ο Ερντογάν γλυτώνει από τον σοβαρότερο αντίπαλο στη διεκδίκηση της Προεδρίας σε λίγους μήνες!       

Ενόχλησε λοιπόν η παρουσία Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, στο “πλευρό” του Εκρέμ Ιμάμογλου! Ενόχλησαν το βαθύ κράτος της Τουρκίας οι δηλώσεις του, περί αλά καρτ Δημοκρατίας, και πως εκείνος στέκεται μαζί με τον λαό της Κωνσταντινούπολης στη σωστή πλευρά της ιστορίας!

Ωστόσο αυτός ο θρασύτατος Δήμαρχος προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, κατηγορώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό (“Παραπολιτικά 90,1”) τον Βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη, πως είναι αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης! Και ακόμη αυτό το θρασύτατο, το θρασύδειλο ανθρωπάκι κυκλοφορεί ελεύθερο επί της Ελληνικής Επικράτειας!      

Αλλά τι τα θες, τι τα γυρεύεις, όταν αυτός ο θρασύτατος Δήμαρχος τυγχάνει πολιτικής ασυλίας από την Ντόρα Μπακογιάννη; 

Όπου ευρισκόμενος πριν λίγους μήνες στην Αθήνα έγινε δεκτός με τυμπανοκρουσίες από τη Βουλευτή της ΝΔ, αδελφή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη και του γιου της Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη!  

Αυτή η εγκάρδια συνάντηση περιείχε και την αποστολή πολλών χαιρετισμάτων της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, διά μέσω του Δημάρχου Ιάσμου, προς τους Θρακιώτες! Τους οποίος “ποτέ δεν ξεχνά” η κ. Μπακογιάννη, αφού άλλωστε έχει ορισθεί από τον Πρωθυπουργό, ως Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης!

Στην οποία και μην το ξεχνάτε, Αντιπρόεδρος είναι ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος και Γενικός Γραμματέας ο Ανδρέας Λοβέρδος, Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ!

Αλλά η κ. Ντόρα Μπακογιάννη έχει πολλούς περίεργους προστατευόμενους!

Όπως τον πρώην Βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, ο οποίος ενέχεται σε οικονομικό σκάνδαλο διαχείρισης “κόκκινων δανείων”!

Με την ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού να αναφέρει για τη διαγραφή του από την Κ.Ο. της ΝΔ, πως:

«Οι εξηγήσεις για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, δεν συνάδουν με την ιδιότητα του Βουλευτή, αλλά και με τις αρχές (;;;) της ΝΔ! Οι εξηγήσεις δεν κρίθηκαν επαρκείς»! 

Όμως στις 2 Μαρτίου 2015, πέντε εβδομάδες μετά την επανεκλογή της στη Βουλή, η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε στην Τουρκία. Τότε δεν ήταν ούτε Υπουργός Εξωτερικών, όπως παλαιότερα, ούτε καν Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, αφού η Ν.Δ. είχε χάσει τις εκλογές. Η Ντόρα Μπακογιάννη όμως, μαζί με τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο, ταξίδεψαν μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Για ποιον λόγο; Για να δώσει η Βουλευτής το “παρών”, χαμογελαστή, δίπλα στον Ανδρέα Πάτση και για να “ευλογήσει” καινούργια του οικονομική μπίζνα!

Αλλά βεβαίως είναι σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, οι άριστες οικογενειακές σχέσεις που έχει η κ. Ντόρα Μπακογιάννη με το τουρκικό κράτος και ιδιαίτερα με τον Πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν!

Άλλωστε ο πατέρας της Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στο βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά “Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια”, στη σελίδα 211, λέγει:

«…πρέπει να πετύχουμε με την Τουρκία μέτρα εμπιστοσύνης και ταυτόχρονα την άμεσο επικοινωνία των ηγετών των Ενόπλων Δυνάμεων (;;;) και των πολιτικών ηγετών των δυο χωρών. Να μπορεί να πάρει ο Έλληνας Πρωθυπουργός τηλέφωνο και να μιλήσει με τον Ερντογάν, που δυστυχώς δεν το κάνει ο Καραμανλής (σ.σ. ήταν τότε Πρωθυπουργός)! Δεν του πάει, δεν είναι το στυλ του! Αλλά η Ντόρα μπορεί να το κάνει (!!!) με τον ομόλογό της! Αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ…»!

Βλέπετε εκείνη την εποχή η Ντόρα Μπακογιάννη ως ΥΠΕΞ, “προωθείτο” από τον πατέρα της για την πρωθυπουργία της Ελλάδος! Πουθενά δεν έπαιζε στο πολιτικό σκηνικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Από εκεί και μετά, όλα είναι γνωστά, όπως είναι γνωστή και η συνεχιζόμενη λαγνεία της οικογένειας Μητσοτάκη προς τον Ρ. Τ. Ερντογάν! Μια “οικογενειακή σχέση” ολέθρια για τα ελληνικά κυριαρχικά συμφέροντα!! 

loading...