Θέλεις να διαβάσεις ένα ΚΑΛΟ βιβλίο για την Πολιτική και την Φιλοσοφία ; Θέλεις το τέλειο δώρο για μαθητές , φοιτητές και κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο ;

Τότε το βρήκες !
ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΤΡΑ ( του Πυθαγόρα Πυθαγορίδη )

ΤΙ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ;
Ο Πλάτων ήταν ο πρώτος που περιέγραψε μια κοινωνία όπως θα την ήθελε να είναι ( στο βιβλίο του “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” ) . Το παράδειγμά του μιμήθηκαν και οι
Ζήνων , Εφήμερος , Λάμπουλος , Διόδωρος Σικελιώτης , Πλούταρχος ( η Ζωή του Λυκούργου ) , Τόμας Μούρ ( Ουτοπία ) , Τομάζο Καμπανέλλα ( η Πόλη του Ήλιου ) , Φράνσις Μπέϊκον ( Νέα Ατλαντίδα ) , Etienne Cabet ( Ταξίδι στην Ικαρία ) και πολλοί άλλοι ( περίπου εκατό συνολικά ) . [ βλέπε λεπτομέρειες στην https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_utopian_literature ]
Τα εκλεκτότερα πνεύματα που έζησαν στον πλανήτη λοιπόν μας άφησαν τις ιδέες τους για το πώς να χτίσουμε μια κοινωνία πιό δίκαιη και ευτυχισμένη .
Ξαφνικά εμφανίζεται κάποιος “Μάρξ” που μας λέει “ΕΓΩ ξέρω πώς είναι η τέλεια κοινωνία !” . Ο φίλος του ο Ένγκελς συρράπτει τις ανακατεμένες σημειώσεις του Μάρξ όπου παρουσιάζει τις οικονομικές θεωρίες του και κάποιες περιγραφές για την άθλια ζωή των εργατών στην Αγγλία του 19ου αιώνα αντιγραμμένες απο τα βρετανικά αρχεία ( το πιό ενδιαφέρον σημείο του βιβλίου ! ) . Όμως ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ καμία περιγραφή της τέλειας κοινωνίας του και δεν λέει ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ για όλους τους προηγούμενους διανοητές που αναζήτησαν την τέλεια κοινωνία !!!
Θέλετε το πιό περίεργο ; Το 1848 οι οπαδοί του Etienne Cabet φεύγουν απο την Γαλλία και πάνε στο Τέξας για να χτίσουν την τέλεια κοινωνία τους . Ο Μάρξ ( που δεν έχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ θερμό οπαδό ) γράφει ( την ίδια χρονιά !) το “Κομμουνιστικό Μανιφέστο” όπου αφερώνει ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΣΕΙΡΑ για να ΕΙΡΩΝΕΥΘΕΙ την προσπάθεια του Etienne Cabet ! Τα επόμενα χρόνια κανείς δεν αναφέρει τον Etienne Cabet ενώ πολλοί μιλάνε με επαινετικά λόγια για το έργο του Μάρξ . Αλλά ΚΑΝΕΙΣ δεν εγκαταλείπει τον καναπέ του για να πάει στο Τέξας για να χτίσει την τέλεια μαρξιστική κοινωνία !
Βγάζετε νόημα απο όλα αυτά τα περίεργα ; Λοιπόν μπορούμε να υποθέσουμε τί συνέβη στο παρασκήνιο : Οι κεφαλαιοκράτες φοβούνται όλον αυτόν τον πυρετό αναζήτησης μιας καλύτερης κοινωνίας . Ειδικά φοβούνται αυτά τα πειράματα όπου κάποιοι ΤΟΛΜΟΥΝ να αφήσουν την άνεσή τους και πάνε να χτίσουν την κοινωνία που ονειρεύονται . Χρηματοδοτούν λοιπόν ( οι κεφαλαιοκράτες ) ένα κίνημα τελείως ακίνδυνο : Δεν περιγράφει καμία τέλεια κοινωνία και απλώς υπόσχεται οτι οι φτωχοί θα αρπάξουν τον πλούτο απο τους πλούσιους και θα γίνουν οι ίδιοι πλούσιοι ! Εξαγορασμένοι συνδικαλιστές βγάζουν σε επαναστατική γυμναστική ( απεργίες ) τα κοπάδια του λαού αλλά ποτέ δεν καταφέρνουν να βελτιώσουν στο ελάχιστο την ζωή των εργατών . Και εάν δεν υπήρχε ένα ατύχημα στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ουδέποτε θα έπαιρναν την εξουσία οι μαρξιστές . Και που την πήραν δεν κατόρθωσαν κάτι σπουδαίο . Αυτό που δημιούργησαν ήταν χειρότερο απο την καπιταλιστική κοινωνία . Οι κεφαλαιοκράτες δεν σταμάτησαν να δημιουργούν διάφορα ιδεολογικά κατασκευάσματα ( Εθνικισμό , Εθνικοσοσιαλισμό , Οικολογία , Ισλαμικό Χαλιφάτο ) για να αποσπάσουν την προσοχή του λαού απο το μονοπάτι του Πλάτωνα .
Το βιβλίο του Πυθαγόρα Πυθαγορίδη “Τα Μυστήρια της Σοκότρα” περπατά στο μονοπάτι των μεγάλων διανοητών που ξεκινά απο τον Πλάτωνα . Σέβεται τους προηγούμενους πνευματικούς γίγαντες και πατά στις πλάτες τους για να πάει ένα βήμα ψηλότερα . Ντυμένο με τον μανδύα ενός αστυνομικού μυθιστορήματος ( μόνο 60 σελίδες – το διαβάζετε σε μία ώρα ! ) δίνει το όραμα μιας κοινωνίας που εξασφαλίζει την ειρήνη και την ευτυχία στην ανθρωπότητα . Ο Πλάτων σωστά τόνισε στην “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” ότι το συμφέρον της κοινωνίας ( ο Μεγάλος Στόχος ) βρίσκεται πιό ψηλά απο το συμφέρον του μεμονωμένου ατόμου . Προφανώς εννοούσε οτι ο Μεγάλος Στόχος της Πολιτείας του είναι η επ’ άπειρον επιβίωση της Πολιτείας . Αυτό όμως σημαίνει οτι θα βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με άλλες Πολιτείες που θα έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα . Αν το μεταφέρουμε στο σήμερα , το κάθε έθνος θα έχει Μεγάλο Στόχο την επ’ άπειρον επιβίωσή του . Δηλαδή θα είναι σε διαρκή πόλεμο εξόντωσης με άλλα έθνη που διεκδικούν τα ίδια εδάφη . Ή ο κάθε πλανήτης θα βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με γειτονικούς πλανήτες που φιλοξενούν λογικά όντα . Ή ο κάθε γαλαξίας θα βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με γειτονικούς γαλαξίες που διεκδικούν τις ίδιες πηγές πρώτων υλών . Ο Πυθαγόρας Πυθαγορίδης υπερβαίνει αυτόν τον σκόπελο θέτοντας έναν Μεγάλο Στόχο που δεν έχει σχέση με πολέμους ! Επιτέλους η ανθρωπότητα ( μετά απο 174 χρόνια άγονης περιπλάνησης σε μαρξιστικά μονοπάτια ) επιστρέφει στο μονοπάτι του Πλάτωνα ( το ΣΩΣΤΟ μονοπάτι ) για την αναζήτηση της τέλειας κοινωνίας .
Θα μπορούσαμε να πούμε οτι με το βιβλίο αυτό τελειώνει η δεύτερη χιλιετία μετά Χριστόν και αρχίζει η τρίτη ! Άλλωστε η τρίτη χιλιετία θα είναι η μικρότερη απο όλες . Διότι θα διαρκέσει έως το 2040 ! Μέχρι τότε ή θα έχουν γίνει όσα προαναγγέλλει το βιβλίο ή θα εξαφανιστούμε !
Πού μπορείτε να βρείτε ΔΩΡΕΑΝ αυτό το βιβλίο ;
Εδώ :
http://lofos.info/pythas/sokotra-el.pdf

( μετά την ανάγνωση μπορείτε να γράψετε τα σχόλιά σας σε αυτή την σελίδα του FACEBOOK : https://www.facebook.com/profile.php?id=100088162952039 )

loading...