Παυλόπουλος: Οι πεσόντες της χερσονήσου της Κασσάνδρας προσθέτουν ένα ακόμη παράδειγμα «Θερμοπυλών»

«Τιμούμε σήμερα, με βαθειά συγκίνηση και ανυπόκριτη υπερηφάνεια, την Ιερή Μνήμη των εξεγερμένων κατοίκων της Χαλκιδικής που πολέμησαν ηρωικά υπέρ της ελευθερίας της Μακεδονίας και όλης της Ελλάδας»,
δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τις επετειακές εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος της χερσονήσου της Κασσάνδρας κατά το 1821.

«Είναι εκείνοι που έπεσαν στις Πόρτες της χερσονήσου της Κασσάνδρας, στις 14 Νοεμβρίου 1821, προσθέτοντας ένα ακόμη παράδειγμα «Θερμοπυλών» στην ένδοξη Ιστορία του Έθνους μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνέχισε:

«Η Επανάσταση στη Χαλκιδική το 1821 είχε την εξής, διπλή, καθοριστική σημασία: Πρώτον, χάρη στην εξάμηνη, περίπου, διάρκειά της και στον όγκο των τουρκικών δυνάμεων που απασχόλησε έως ότου κατασταλεί, προσέφερε στους ήδη εξεγερμένους Έλληνες τον αναγκαίο χρόνο για να στεριώσουν την Επανάσταση στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο. Δεύτερον, ενέπνευσε ολόκληρες γενιές Μακεδόνων στους μετέπειτα αγώνες τους για Ελευθερία, που οδήγησαν τελικώς στην απελευθέρωση της Μακεδονίας και στην ένταξή της στον Εθνικό Κορμό, με την αντίστοιχη αδιαμφισβήτητη πλέον θωράκιση της Ελληνικότητάς της».

«Στη μνήμη αυτών των Αγωνιστών, αλλά και των λοιπών θυμάτων του Ολοκαυτώματος που επακολούθησε κλίνω, στο όνομα όλων των Ελλήνων, ευλαβικά το γόνυ», είπε ο κ. Παυλόπουλος.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]