Ξανθός: Η αλλαγή του πολιτικού ήθους στη χώρα αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης

Η αλλαγή του πολιτικού ήθους στη χώρα αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Στο περιθώριο παγκρήτιου ιατρικού συνεδρίου μια ημέρα μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο κ. Ξανθός με δήλωσή του αναφέρθηκε στους στόχους και τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης λέγοντας:

«Ο στόχος παραμένει σταθερός. Είναι να μπορέσουμε από την μια να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές και ταυτόχρονα να προωθήσουμε παρεμβάσεις που θα ανακουφίσουν την κοινωνία, δικαιότερης κατανομής των βαρών και ενίσχυσης ορισμένων τομέων που έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την κοινωνική συνοχή όπως είναι η δημόσια περίθαλψη, η δημόσια παιδεία, το κοινωνικό κράτος.

Ταυτόχρονα πρέπει να προχωρήσουμε σε σοβαρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς όπως είναι η δημόσια διοίκηση, η αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς στο κράτος και συνολικά η αλλαγή του πολιτικού ήθους στη χώρα» σημείωσε ο κ. Ξανθός και πρόσθεσε:

«Είναι σημαντικό να ξεπεράσουμε ένα μοντέλο πελατειακό, ένα μοντέλο που στηριζόταν στη συναλλαγή της εξουσίας με τον πολίτη και να δημιουργήσομε συνθήκες αξιοκρατίας, δικαιοσύνης, διαφάνειας και εντιμότητας στη χώρα».

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας χαρακτηρίζει τιμητική την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού στο πρόσωπό του και επισημαίνει ότι βασικός γνώμονας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι η αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης.

«Είναι τιμητική η εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού. Συνεχίζομαι μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό σε αυτό το πολύ κρίσιμο πόστο. Θα προσπαθήσουμε με συνέπεια να υλοποιήσουμε τη βασική μας στόχευση που είναι η προτεραιότητα στη δημόσια περίθαλψη, αναδιοργάνωση του συστήματος με επίκεντρο την πρωτοβάθμια φροντίδα, ανακούφιση από την πολύ μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που έχουν υποστεί οι πολίτες και κάλυψη των αναγκών των πολιτών με ισότιμο τρόπο, με καθολικότητα, χωρίς αποκλεισμούς, με διασφαλισμένη την πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών με ποιότητα υπηρεσιών» σημείωσε ο κ. Ξανθός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΚΥΤΤΑ...ΚΥΤΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ...ΚΥΤΤΑ ΛΕΡΕΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ..ΠΟΣΟ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΕΛΛΗΑΝΑΚΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΣΕ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ ...ΦΤΟΥΥΥ ΒΡΩΜΙΑ ΑΚΑΘΑΡΣΙΑ ΦΤΟΥΥΥΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα δεω βαρεθηκατε τα τοσα ψεματα που εχετε πει και λετε και αλλα. φτανει ποια σας σιχαθηκε ο λαος. πηγενεται στα αδελφια σας τους λαθρο αυτους που στιριζεται και καταπολεματε τον Ελληνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]