Φάρμακο που καθαρίζει το λίπος…

Ερευνητική ομάδα στη Γερμανία ανέπτυξε ‘’έξυπνο φάρμακο’’ που καθαρίζει το ήπαρ από το λίπος και εμποδίζει το μπλοκάρισμα των αγγείων.

Το φάρμακο αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Helmholtz Zentrum München και του Technische Universität München. Έρευνα για την αποτελεσματικότητά του δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell. Οι ερευνητές σημείωσαν ότι η ανάπτυξη του φαρμάκου είναι μέρος της προσπάθειας αναστροφής των ποσοστών παχυσαρκίας.
Το φάρμακο εισχωρεί στο ήπαρ χρησιμοποιώντας την ορμόνη του παγκρέατος, γλυκαγόνη, για τη μεταφορά της θυρεοειδικής ορμόνης T3. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο, η ορμόνη συγκρατείται μακριά από άλλα όργανα και βελτιώνει το μεταβολισμό της χοληστερόλης και των λιπιδίων, ενώ αποφεύγονται οι συνήθεις παρενέργειες που συνδέονται με αυτό.

Ενώ η ικανότητα του Τ3 να μειώνει τη χοληστερόλη είναι γνωστή εδώ και αιώνες, αρνητικές επιπτώσεις, ιδιαίτερα στο σκελετό και στο καρδιαγγειακό, περιορίζουν μέχρι τώρα τη χρήση του.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η δράση του φαρμάκου εξετάστηκε σε ποντικούς με μεταβολικά προβλήματα. Κατευθύνοντας το T3 στο ήπαρ, ανεπιθύμητες ενέργειες δεν φάνηκαν στο καρδιαγγειακό Οι ερευνητές παρατήρησαν γενική μείωση του σωματικού βάρους και της χοληστερόλης.

Πηγη iatronet
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ολο βλακειες βγαζουν οι αφελεις Γερμανοι.Τι ψυχη να εχει το χαπι οταν τρως σα βοδι και δεν αθλησαι;Μονο με φυσικο τροπο και πολυ κοπο και ιδρωτα λιωνει το λιπος,οχι μ ενα χαζοχαπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]