Καθίστε λοιπόν στον καναπέ σας , μέχρι να δείτε τούρκους να κάνουν απόβαση σε μεγάλο νησί, και τα φαντάρια μας, τα παιδιά μας δλδ, να τους πολεμάνε με σφεντόνες.

Το εθνικό έγκλημα της ανταλλαγής των ΤΟΜΑ BMP-1 του ΕΣ με Marder-1A3: Οι Γερμανοί μας πούλησαν και τα έδωσαν όλα στην Ουκρανία!

Ακάλυπτα έμειναν και τα νησιά του Αιγαίου και ο Έβρος!

Εξαιρετικά αρνητικά εξελίσσεται η υπόθεση της παράδοσης των ελληνικών τεθωρακισμένων οχημάτων BMP-1 στην Ουκρανία διά μέσου της Γερμανίας και της αντικατάστασής τους από τα ιδίας ηλικίας και σαφώς κατώτερων μαχητικών ικανοτήτων (ειδικά σε ότι αφορά το πυροβόλο) Marder-1A3: Οι Γερμανοί ανακοίνωσαν ότι τελικά θα παραδώσουν στην Ουκρανία τα Marder-1A3 που προορίζονταν για την Ελλάδα, αφήνοντας τοον Ελληνικό Στρατό που ήδη έχει παραδώσει τα BMP-1 «στα κρύα του λουτρού»!

Στις 5 Ιανουαρίου, κατόπιν επικοινωνίας του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να παραχωρήσει Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης Marder-1Α3 και μία πυροβολαρχία αντιαεροπορικών βλημάτων Patriot.

Την επομένη 6 Ιανουαρίου, σε ενημέρωση Τύπου, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας προσδιόρισε τον αριθμό των Marder σε 40, προσθέτοντας ότι θα είναι έτοιμα προς παράδοση στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Τα Marder-1Α3 που δίνουν τώρα στην Ουκρανία, είναι αυτά που θα έδιναν στην Ελλάδα! 

Και βέβαια, και πάλι δεν θα πήγαιναν στα νησιά, αλλά στην… Ξάνθη!

Μέχρι σήμερα, έχουν παραληφθεί μόλις 14 Marder 1A3, που εξοπλίζουν το 645 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας!

Τα νησιά του Αιγαίου έμειναν παντελώς ακάλυπτα σε ότι αφορά τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφεραν τα ΤΟΜΑ BMP-1!

Σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας: «Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πορεία υλοποίησης της Συμφωνίας για την παραχώρηση από την Ελλάδα, Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης τύπου BMP-1 στην Ουκρανία, με αντικατάστασή τους με Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder».

Οι Γερμανοί ενημέρωσαν ότι δεν έχουν πλέον άμεσα διαθέσιμα Marder-1A3 για την Ελλάδα γιατί θα τα στείλουν στην Ουκρανία!

Oλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται έμμεσα αλλά με σαφήνεια σε δημοσίευμα της γερμανικής Bild η οποία, όπως λέει το κείμενο, «επικοινώνησε με υψηλόβαθμο Έλληνα αξιωματικό ο οποίος διαβεβαίωσε ότι “η Αθήνα θα μπορούσε επίσης να αντιμετωπίσει μία καθυστερημένη παραλαβή των Marder, εάν η Γερμανία επιθυμούσε να τα παραδώσει στην Ουκρανία. Η αμυντική ικανότητα της Ελλάδας δεν θα επηρεαστεί εάν καθυστερήσει η παράδοση των Marder”».

Το τελευταίο θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και το μόνο βέβαιο: Εννοείται ότι η αμυντική ικανότητα της Ελλάδας δεν επηρεάζεται από το αν θα καθυστερήσει η παράδοση ή ματαιωθεί συνολικά η παράδοση μερικών «σάπιων» οχημάτων, προϊόντων ανακατασκευής, με ένα αναιμικό πυροβόλο των 20 χλστ..  Τα οποία, μάλιστα, καν καν δεν μεταφέρονται στα νησιά για να κλείσει, έστω μέρος από το χάσμα της απόσυρσης των BMP-1.

Αλλά είναι η απάτη και η αποικιακή αντιμετώπιση των Ελλήνων από το Βερολίνο. Ας τολμούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο στην Τουρκία π.χ….

Τι απομένει για την Ελλάδα; Υπάρχουν στις γερμανικές μάντρες 40-50 οχήματα τα οποία όμως είναι πραγματικά διαλυμένα (σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτά που παραλάβαμε και και χρειάζονται ουσιαστικά επανακατασκευή! Άρα άχρηστα!

Και έχει μείνει ο Ελληνικός Στρατός με μόλις 14 Marder-1A3, ένα ΤΟΜΑ με πυροβόλο 20 χλστ. του Β’ΠΠ, που δεν ξέρει τι να τα κάνει (δεν μπορούν να συγκροτήσουν καν μηχανοκίνητο Τάγμα), ούτε να τα εντάξει σε κάποιο σχηματισμό, ενώ έχουν αποσυρθεί από τα νησιά όλα τα οχήματα μάχης που θα μπορούσαν να εκτελέσουν αντιαποβατικές ενέργειες!

Πόσο επικίνδυνοι αυτοί που τα αποφάσισαν όλα αυτά;

https://www.pronews.gr/

loading...