Μπορεί η Ελλάδα; Η περίπτωση του Γιάννη Χαραλαμπίδη αποδεικνύει ότι μπορεί .

Μια διεθνής διάκριση για ένα  Έλληνα επιστήμονα , τον Γιάννη Χαραλαμπίδη ,  αναπληρωτή καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής, με έδρα τη Σάμο  που πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στη λίστα  100 πιο σημαντικών ανθρώπων της ψηφιακής διακυβέρνησης, με βάση
την επιρροή που έχουν στον καθορισμό των εξελίξεων σε παγκόσμια κλίμακα. Τη λίστα δημοσίευσε ο διεθνής οίκος Apolitical.

Η διάκριση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι. Όπως ο ίδιος δήλωσε είναι «αποτέλεσμα συστηματικής ερευνητικής, εφαρμοστικής και εκπαιδευτικής προσπάθειας, με διεθνή προσανατολισμό, που συντελείται στο Κέντρο Έρευνας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Πάντα μέσα από τη χαρά της συνεργασίας με καθηγητές, ερευνητές και φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και κόντρα σε όχι ολίγες αντιξοότητες».

Η εισαγωγή στη λίστα των 100, έρχεται για τον Έλληνα καθηγητή μετά από μία κλιμάκωση διακρίσεων τα τελευταία χρόνια: 2ο βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό eGovernment, διάκριση ως ο 8ος σημαντικότερος συγγραφέας στο πεδίο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τρεις φορές πρώτο βραβείο στο διεθνές συνέδριο IFIP-eGOV, και άλλα.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου όμως δεν έμεινε εκεί. Προσπαθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο να κεφαλαιοποιήσει όλη αυτή την προσπάθεια και να διαχύσει την καινοτομία στην χώρα μας.

Επίσης, θα παρουσιαστούν  χρήσιμες πληροφορίες για την Ψηφιακή Καινοτομία και Νεοφυής Επιχειρηματικότητα  και το αντίστοιχο δι-ιδρυματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα που παρέχει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, επιπέδου Διεθνούς Μάστερ 120 ECTS, εφαρμόζει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών, το οποίο κεφαλαιοποιεί τη δραστηριοποίηση ΕΜΠ και Πανεπιστημίου Αιγαίου σε ανάλογα μεταπτυχιακά προγράμματα, επιταγχυντές επιχειρηματικότητας, αλλά και διεθνείς συνεργασίες. Πιο συγκεκριμένα:

Τα μαθήματα του προγράμματος καλύπτουν τόσο την τεχνολογική πλευρά (AI, IoT, Blockchain, BigData, Digital Marketing, Social Media Analytics, Cloud, Mobiles), όσο και τη νεωτεριστική διοικητική συνιστώσα (startup financials, lean management, innovation management, supply chain) αλλά και τα νέα, ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα που αποτελούν τον πυρήνα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. 

Το μάστερ περιλαμβάνει τη ανάλυση και σχεδίαση ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών καθως και δημιουργία επιχειρηματικών πλάνων από τους φοιτητές, υπο την καθοδήγηση επιχειρηματιών, στελεχών επιχειρήσεων, επενδυτών και ειδικών απο Ελλάδα και εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος προβλέπεται η πρακτική άσκηση των φοιτητών σε συνεργαζόμενες θερμοκοιτίδες και επιταχυντές, καθώς και παρακολούθηση θερινών σχολείων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης συνδεδεμένων μαθημάτων, συμμετοχής σε επιχειρηματικούς επιταχυντές, ή υλοποίησης εργασιών σε κορυφαία Διεθνή Προγράμματα και Πανεπιστήμια (TU Delft, UC Berkeley, ETH), με εξασφάλιση της συμμετοχής φοιτητών που θα ξεχωρίσουν στην Ελλάδα.

Με την υποστήριξη των δύο ΑΕΙ, σε αίθουσες, προσωπικό, εξοπλισμό και προώθηση, το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα έχει συνολικά δίδακτρα 4500 ευρώ, καθώς και εκτεταμένες δυνατότητες υποτροφιών, βάσει αριστείας και οικονομικών κριτηρίων. Το πρόγραμμα υλοποιείται με δια ζώσης μαθήματα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση με ηλεκτρονικά μέσα, διασφαλίζοντας τη δυνατότητα παρακολούθησης από εργαζομένους.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 3 εξάμηνα μαθημάτων και διπλωματική εργασία ενώ παρέχεται και η δυνατότητα μερικής φοίτησης με μέγιστη διάρκεια τα 8 εξάμηνα. http://msc.icsd.aegean.gr/innovation/

Η Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών του Διαδικτύου (Html.Gr) ,ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή στο ευρύ κοινό από τις δωρεάν εκπαιδευτικές της πρωτοβουλίες, έρχεται να ενημερώσει το κοινό για τα αντικείμενα της Ψηφιακής Καινοτομίας και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα (17:00) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην αίθουσα Αντώνης Τρίτσης .

Όπως μας δήλωσε ο υπεύθυνος εκπαίδευσης του Συλλόγου Θανάσης Δαβαλάς την ημέρα εκείνη θα χορηγηθούν απολύτως δωρεάν βεβαιώσεις παρακολούθησης του σεμιναρίου έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να εμπλουτίσουν μαζί με τις γνώσεις τους και το βιογραφικό τους.

Η διεύθυνση του Πνευματικού κέντρου είναι 50 Ακαδημίας, 106 79 Αθήνα και μπορείτε να προσέλθετε στην εκδήλωση χωρίς κάποια πρότερη ενέργεια σας  ενώ μπορείτε να δείτε το facebook event της εκδήλωσης στο ακόλουθο url

https://www.facebook.com/events/1782991918420637/

loading...