Αλλάζει η δομή των ΕΔ: Δημιουργείται Διακλαδική Διοίκηση Ειδικού Πολέμου – Το ελληνικό «αντίδοτο» στις τουρκικές απειλές

Αποφασίστηκε η δημιουργία Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου εν μέσω προεκλογικής περιόδου για την χώρα μας και τουρκικών προκλήσεωνμε ύποπτες πτήσεις UAV στην γραμμή Έβρος-Δωδεκάνησα, σε μια προσπάθεια ευθείας αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στο ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Το πιο σοβαρό της όλης υπόθεσης, αφήνοντας εκτός τις πολιτικές παραμέτρους του τι ακριβώς συζήτησαν οι κκ. Α. Τσίπρας και Ρ.Ερντογάν για το Αιγαίο, είναι ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται εντατικά για κάτι στην περιοχή αυτή εδώ και τρεις μήνες από την άσκηση « Γαλάζια Πατρίδα» και μετά.

Τώρα, μόλις τελείωσε η δεύτερη μεγάλη άσκηση «Θαλασσόλυκος-2019», που αφορούσε κυρίως δοκιμές οπλικών συστημάτων στο Αιγαίο σε πολεμικές συνθήκες κυρίως, παρά αεροναυτική άσκηση.

Τουρκικά μη επανδρωμένα οχήματα ANKA-B που ανήκουν στην ΜΙΤ και έχουν εξοπλιστεί με ραντάρ συνθετικού διαφράγματος (SAR), διεξάγουν συνεχείς αναγνωριστικές πτήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, σαρώνοντας τους πάντες και τα πάντα.

Εννοείται, ότι στο πλαίσιο αυτό, οι παρεχόμενες πληροφορίες θα παρέχουν μεγάλη οργανωτική ή ατομική υποστήριξη για τη λήψη αποφάσεων και ενδεχομένως την απόκτηση στρατηγικού πλεονεκτήματος. Ο όρος είναι συχνά συντετμημένος ως «intel.»

Σκοπός της Άγκυρας η καταγραφή και στενή παρακολούθηση οποιασδήποτε ελληνικής κίνησης στην θάλασσα και σε νησιά, ειδικά στον άξονα Έβρος- Δωδεκάνησα, θέλοντας να ελέγξει απόλυτα τις κινήσεις των ενόπλων μας δυνάμεων, τις ελληνικές βάσεις και στρατόπεδα, καθώς και τις κινήσεις των ελληνικών μονάδων επιφανείας μετά την ανακοίνωση της καθόδου και του δεύτερου τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου και της πρόκλησης στην Κύπρο.

Επίσης μεγάλη ενόχληση έδειξε ο τουρκικός τύπος από την περάτωση του εκσυγχρονισμού του πρώτου P-3B στο Αιγαίο. «Η Ελλάδα με αυτού του τύπου τα αεροσκάφη θα μπορέσει να παρακολουθεί από πολύ κοντά, τις αυξανόμενες δραστηριότητες του τουρκικού ναυτικού στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», γράφει το δημοσίευμα προφανώς ενοχλημένο από την μόνιμη ελληνική παρουσία πάνω από τα τουρκικά πλοία.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Το καθεστώς του Ερντογάν θεωρεί ότι τα Δωδεκάνησα δεν υπάγονται στην συνθήκη της Λωζάνης, αφού ενσωματώθηκαν στην Ελλάδα το 1948, με τα δεδομένα που ανέφερε η ιταλο-τουρκική συνθήκη του 1912, όταν τα νησιά είχαν περιέλθει στην κατοχή της Ρώμης.

Για αυτό η Τουρκία, εφευρίσκοντας φανταστικές προφάσεις με την βοήθεια νομικών τερτιπιών και αυθαίρετων ερμηνειών, προσπαθεί να «γκριζάρει» την ελληνική κυριαρχία, για να κόψει στα δύο την ελληνική ΑΟΖ και να πετύχει την λήψη οφελών από το ελληνικό έδαφος.

Ένας μηχανισμός που ανακάλυψε η Άγκυρα, είναι να βάζει Τούρκους πολίτες να απαιτούν να αποζημιωθούν για εδάφη στα Δωδεκάνησα τα οποία δεν εμπίπτουν στην Λωζάννη.

Την ίδια στιγμή η Άγκυρα εγείρει θέμα «καταπίεσης» και με τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης, ενώ η πρόεδρος του DEB δηλώνει «Τουρκάλα», με μητέρα πατρίδα την…. Τουρκία.

Ο μυστικός πόλεμος που διεξάγεται ανάμεσα σε ελληνική κυβέρνηση και Ερντογάν, έχει φτάσει στο κρίσιμο σημείο, που αφορά και την αποστολή «τελεσιγράφων», κάτι που παραδέχθηκε εμμέσως και ο Α.Τσίπρας πριν μερικές ημέρες, όταν μιλώντας σε συνέντευξη του ανέφερε περί «αλλοπρόσαλλης Τουρκίας, που αν συνεχίσει έτσι θα δεχθεί οικονομικές κυρώσεις».

KINHΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ

Ενώ αναμένουμε την μελλοντική αποστολή αμερικανικών ΤΟΜΑ τύπου Bradley, το θέμα των Φρεγατών (μεταχειρισμένων ή καινούργιων) και πολλά άλλα, οφείλουμε να διατηρούμε μια τρομερή δύναμη κρούσης για όλα τα ενδεχόμενα στο Αιγαίο όπως την νέα διοίκηση Ειδικού Πολέμου.

Η σύσταση Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου μπροστά σε όλα αυτά λοιπόν, ήταν το λιγότερο που οφείλουμε να κάνουμε σε όλα αυτά τα τρομερά σχέδια της Τουρκίας, για τα οποία έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους Έλληνες αξιωματούχοι, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση.

Η νέα διοίκηση ειδικού πολέμου θα έχει επικεφαλής έναν αντιστράτηγο που θα είναι υπόλογος στον Αρχηγό του στρατεύματος

Ο Διοικητής Ειδικών Επιχειρήσεων θα έχει υπό τις διαταγές του την ελίτ των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων:

Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών

Ζ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών

Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών

Όλα τα Ειδικά τάγματα εθνοφυλακής των νησιών

Τις ειδικές δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας

Πρόκειται για ένα σώμα που κτυπά τον εχθρό από αέρα θάλασσα και στεριά. Έχοντας στην διάθεση του «ειδικά μέσα» και οπλικά συστήματα.

Το όλο σχέδιο όπως αναφέρει ο ελληνικός τύπος το έχουν αναλάβει οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, οι οποίες συνεκπαιδεύονται με τις ελληνικές εδώ και δύο χρόνια για όσους γνωρίζουν.

Η αμερικανική διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων θα βοηθήσει τόσο σε τεχνογνωσία, όσο και σε πολύτιμα υλικά μέσα και οπλικά συστήματα, κάτι που ξεκίνησε με την παράδοση τεσσάρων ταχύπλοων σκαφών στην ΜΥΚ ,ενώ έπεται και συνέχεια.

Το δεύτερο κομμάτι ειδικού πολέμου προβλέπει αλλαγές στη σημερινή λεγόμενη 1η Μεραρχία Καταδρομέων- Αλεξιπτωτιστών.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το Κέντρο Ανορθόδοξου Πολέμου στη Ρεντίνα της Θεσσαλονίκης θ’ αναβαθμιστεί κατακόρυφα συγκεντρώνοντας το σύνολο των σχολείων των ειδικών δυνάμεων και από τους τρεις κλάδους.

Στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να προσελκύσει για την εκπαίδευσή τους ακόμη και προσωπικό από ξένους στρατούς που σήμερα συνεκπαιδεύονται με τις ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις και σ’ αυτό θα συμβάλει καθοριστικά ακόμη και το ανάγλυφο της περιοχής.

Αλεξιπτωτιστές, πεζοναύτες και οι λεγόμενες «βόρειες» μοίρες των καταδρομών θα γίνουν αυστηρά αεροκίνητες ώστε να είναι ικανές να υποστηρίξουν κυρίως τη νησιωτική Ελλάδα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και όχι με ετεροχρονισμένες αποβατικές ενέργειες.

Στον σχεδιασμό θα συμπεριληφθεί και το Τάγμα Εναέριου Εφοδιασμού ΤΕΝΕΦ.

Αναμένεται η αναβάθμιση στον τομέα των σκαφών στις αμφίβιες μοίρες κυρίως των νησιών, αλλά και μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στον «επικοινωνιακό» τομέα που εκεί θα υπάρξει ραγδαία αναβάθμιση.

Όλες αυτές οι κινήσεις αποσκοπούν στο να προλάβουμε, ή καλύτερα να απαντήσουμε ταχύτατα και ισοδύναμα, σε οποιαδήποτε τουρκική προσπάθεια κρίσης ή επέμβασης =σε μικρονήσι ή οπουδήποτε απαιτηθεί στο Αιγαίο, ειδικά στο σύμπλεγμα Καστελορίζου, το οποίο έχουν βάλει στο στόχαστρο οι Τούρκοι από το 1964 μέχρι σήμερα, διότι τους χαλάει τα σχέδια για ΑΟΖ στην Α.Μεσόγειο.

loading...