“Τι τα χρειαζόμαστε τα όπλα;Τι έχουμε να χωρίσουμε με τ’ αδέλφια μας τους Τούρκους;” Τώρα θα δείτε τι έχουμε!

“Λεφτά για τη παιδεία και όχι για το ΝΑΤΟ”. “Αντί να πλουτίζουμε τις βιομηχανίες όπλων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, τα χρήματα να γίνουν ψωμί και βούτυρο για τα παιδιά μας”.
“Τι τα χρειαζόμαστε τα όπλα; Για να πουλάνε οι πολυεθνικές τους; Δεν χρειαζόμαστε εξοπλισμούς. Τι έχουμε να χωρίσουμε με τ αδέλφια μας τους Τούρκους; “.

Μ αυτά τα βαρύγδουπα προπαγανδιστικά ιδεολογήματα μεγαλώσαμε από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν.
Και εισχώρησαν στα μυαλά των νεολλήνων και τα αλλοίωσαν.
Ο κουτοπόνηρος πελάτης σκέφτεται “αν μειωθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες, κάτι θα περισσέψει να διοριστώ κι εγώ/να πάρω μια αύξηση στο μισθό ή τη σύνταξη μου”.
Άλλη μια νίκη της αριστεράς και του κρατισμού στο μακρύ κι ατέλειωτο κατάλογο της ιδεολογικής τους ηγεμονίας.

Μόνο εσύ όμως θα είσαι το θύμα γλυκέ μου πασοκονεοδημοκράτη ελληναρά.
Εσένα θα σφάζει ο Τούρκος “αδελφός” και θα το τραβάει και σε βίντεο να το ανεβάσει στο γιού το τιούμπ.
Ο κομμουνισταράς που σου γέμιζε το κεφάλι με τα συνθήματα δεν θα πάθει τίποτε. Εσύ μπορεί να “σέβεσαι τους αγώνες” του, αλλά εκείνος περιμένει να γίνει η κρίση σύρραξη, να επωφεληθεί από τον ορυμαγδό, να εξοντώσει τους αστούς και να οικοδομήσει το καθεστώς που ονειρεύεται.
Δεν τις κρύβει τις επιδιώξεις του, τις γράφει στα ντοκουμέντα των διασκέψεων και των συνεδρίων του.
Αλλά τα κομματικά του ευαγγέλια είτε δεν τα διάβασες, είτε δεν τους έδωσες σημασία.

Φασίστας ο μεταξάς, που γιορτάζεις το ΟΧΙ του στον άξονα, και γερμανόφιλος από κούνια, αλλά μέσα σε δύο χρόνια ολοκλήρωσε 100 χλμ οχυρωματικής γραμμής θωρακίζοντας τα βόρεια σύνορα της χώρας. Κρυφά. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και διαφήμιση των “κατόπιν ενεργειών μου”. Εσύ ελληναρά μου τον βρίζεις εκ του ασφαλούς και περιμένεις από την ενωμένη Ευρώπη, τη frontex και τους Αμερικανούς να αποσοβήσουν την απώλεια εθνικού εδάφους.

Όταν ο παπατζής απέρριπτε την αμερικανική πρόταση να γίνεται στην Ελλάδα στην ΕΑΒ η συμπαραγωγή των F16, εσύ αλλάλαζες από υπερηφάνεια επειδή τάχα κατοχύρωνες την εθνική σου ανεξαρτησία!!!
Από τότε βάζεις μέσον να κάνει τη θητεία του ο γιόκας σου στο Πεντάγωνο και όχι στη Γκατζωλία ή κάποιο βραχονήσι του Αιγαίου, που “τι έγινε κι αν το χάσουμε;”
Αλλά ξέχασα, τότε θα ευθύνονται οι πολιτικοί, οι ανίκανοι και προδότες.
Και ειρωνεύεσαι τις παρελάσεις και τη σημαία και γελάς με το στρατιωτικό χαιρετισμό και του τελευταίου τούρκου αθλητή, που τιμά τις αγριότητες του ερντογάν.
Αλλά τι να κάνουμε ελληναρά μου; Αυτό τον όχλο θα έχεις απέναντι σου. Όχι πολυπολιτισμικούς πολύχρωμους καλοπερασάκηδες του ευρωπαϊκού βορρά ή της δύσης.

Δεν θα σου ζητήσω να συγκρίνεις ελληναρά μου το δικό σου φρόνημα μ εκείνο των τούρκων, γιατί αν το κάνεις σοβαρά, τότε δεν θα ξανακοιμηθείς από την απελπισία σου.
Εκείνοι έχουν όραμα. Να ξαναφέρουν τη χώρα τους στο μέγεθος που είχε σαν οθωμανική αυτοκρατορία. Να γίνουν περιφερειακή υπερδύναμη. Δεν λογαριάζουν ούτε διεθνείς οργανισμούς, ούτε διεθνή δίκαια.
Χώρα ταραξίας και πειρατής; Ναί. Αλλά αυτήν έχεις δίπλα σου. Δεν βρίσκεσαι ανάμεσα στο Βέλγιο και την Ολλανδία, να συνορεύεις με το Λουξεμβούργο και το Λιχνενστάϊν.

Το δικό σου όραμα ποιό είναι; Η διατήρηση των κεκτημένων; Πώς θ αρπάξεις άλλο ένα λάφυρο φόρων για το μισθό και τη σύνταξη σου θλιβερέ ανθρωπάκο;
Η παρακμή σου δεν έχει τελειωμό.

Γιώργος Μπιλλίνης

freepen.gr

loading...