Οργή Μόσχας για την αποβίβαση Αμερικανών Πεζοναυτών στη Νορβηγία: «Από σήμερα είστε στόχος των πυρηνικών μας όπλων-Θα υποφέρετε»

«Η Νορβηγία από σήμερα αποτελεί στόχο των στρατηγικών όπλων της Ρωσίας. Π πληθυσμός της χώρας πρόκειται να υποφέρει».


Αυτή τη ζοφερή προειδοποίηση  απεύθυνε στην Σκανδιναβική χώρα ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της ρωσικής Δούμα Frants Klintsevich αντιδρώντας στην αποβίβαση 330 Αμερικανών Πεζοναυτών στο νορβηγικό έδαφος  για στρατιωτικές ασκήσεις.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TV2 ο Klintsevich ουσιαστικά έθεσε τη Νορβηγία προ των ευθυνών της λέγοντας πως η παρουσία Αμερικανών Πεζοναυτών εκεί «συνιστά ευθεία απειλή για τη ρωσική ασφάλεια».

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την Νορβηγική εφημερίδα The Local ο Ρώσος πολιτικός και ερωτώμενος για την αντίδραση της ρωσικής κυβέρνησης στην κίνηση αυτή είπε:

«Πως πρέπει να αντιδράσουμε δηλαδή; Δεν είχαμε ποτέ πριν τη Νορβηγία στη λίστα των στόχων των στρατηγικών μας όπλων. Εάν όμως αυτό γίνει  τότε ο νορβηγικός πληθυσμός θα υποφέρει.

Η ανάπτυξη αυτή είναι κάτι το πολύ επικίνδυνο τόσο για τη Νορβηγία όσο και για τους Νορβηγούς.

Αυτό γιατί πρέπει να αντιδρούμε σε τέτοιου είδους στρατιωτικές απειλές. Και έχουμε τα μέσα για να αντιδράσουμε. Ας πούμε καλύτερα τα πράγματα με το όνομά τους», είπε ο Klintsevich.

Από την πλευρά της η Νορβηγίδα υπουργός Άμυνας Ine Eriksen Søreide απέρριψε τις ρωσικές κατηγορίες για στρατιωτικοποίηση της Σκανδιναβικής Χερσονήσου λέγοντας πως οι Αμερικανοί Πεζοναύτες πρόκειται να αναπτυχθούν στην περιοχή Værnes κοντά στο Trondheim σε απόσταση 1100 χλμ. από σύνορα με τη Ρωσία.

«Δεν υπάρχει κανένας αντικειμενικός λόγος για του Ρώσους να αντιδρούν έτσι. Αλλά οι Ρώσοι αντιδρούν έτσι όχι μόνο σε εμάς αλλά σε οποιαδήποτε χώρα του ΝΑΤΟ κάνει το οτιδήποτε»,. Είπε η Νορβηγίδα υπουργός.

Από την πλευρά του ο αντιστράτηγος Niel Nelson διοικητής των  δυνάμεων των Αμερικανών Πεζοναυτών σε Ευρώπη και Αφρική δήλωσε πως η ανάπτυξη των Πεζοναυτών εκεί θα δώσουν την ευκαιρία για τα αμερικανικά στρατεύματα να εκπαιδευθούν μαζί με τα νορβηγικά.

«Διατηρώντας ενεργή την εκ περιτροπής  ανάπτυξη δυνάμεων στην Νορβηγία αυτό ενισχύει την ικανότητά των δύο δυνάμεων να εργαστούν από κοινού», είπε ο Αμερικανός στρατηγός.

Η ρωσική αντίδραση ήταν τόσο έντονη  καθώς όταν η Νορβηγία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ το 1949 είχε δώσει διαβεβαιώσεις στην τότε ΕΣΣΔ ότι δε θα επέτρεπε ποτέ την ανάπτυξη ξένων στρατευμάτων στο έδαφός της.

Στο μεταξύ η ενίσχυση του ρωσικού Ναυτικού στη Μεσόγειο θέτει σε συναγερμό το βρετανικό Ναυτικό μετά τον πλου από την Ιρλανδική Θάλασσα τριών υποβρυχίων δύο κλάσης Akula και ενός κλάσης  Kilo.

Το βρετανικό Ναυτικό παρακολουθούσε συνεχώς τα τρία ρωσικά υποβρύχια σε μια κίνηση που οι Βρετανοί χαρακτήρισαν ως ακόμη μια ρωσική πρόκληση.

Τα  δύο ρωσικά AKula πέρασαν τα στενά του Γιβραλτάρ ενώ το κλάσης Kilo αναμένεται να το κάνει αργότερα.

Το ρωσικό αεροπλανοφόρο μη έχοντας να ανεφοδιαστεί σε κάποια βάση, καθώς Ισπανία και Μάλτα απάντησαν αρνητικά θα πραγματοποιήσει τον ανεφοδιασμό του εν πλω όπως έγινε γνωστό.

Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]