Γιατί μπορεί να γίνει ξανά ο αγώνας Παναθηναϊκός-Λαμία για το Κύπελλο Ελλάδας

Για «ανθρώπινο λάθος ή εσφαλμένη εκτίμηση» του διαιτητή Τάσου Παπαπέτρου, «ο οποίος είναι πλέον στα χέρια της ΚΕΔ και του Περέιρα»,
κάνει λόγο η ΕΠΟ για το θέμα που προέκυψε με την τέταρτη αλλαγή, την οποία δεν επέτρεψε ο διεθνής ρέφερι να κάνουν οι προπονητές του Παναθηναϊκού και της Λαμίας πριν από την έναρξη της παράτασης στον χθεσινό αγώνα.

Ουσιαστικά, λοιπόν, τίθεται θέμα τιμωρίας του Αθηναίου διαιτητή και εφόσον κάποια από τις δύο ομάδες καταθέσει ένσταση, ο Παναθηναϊκός δηλαδή, είναι πιθανό το ενδεχόμενο επανάληψης του αγώνα!

Η ομοσπονδία μετά την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας, σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, διευκρίνισε ότι «τον περασμένο Μάριο η FIFA ανακοίνωσε ότι η υιοθετεί απόφαση του διεθνούς ποδοσφαιρικού συμβουλίου για τέταρτη αλλαγή στην παράταση με ισχύ από 1/6/2018, απόφαση η οποία υλοποιήθηκε στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Παρότι η εφαρμογή απόφασης δεν είναι υποχρεωτική, στο πρώτο συμβούλιο μετά το Μουντιάλ, η ΕΠΟ στις 21/8 εναρμονίστηκε με τον κανονισμό αυτό. Στις 22/8 με έγγραφο στις ΕΠΣ και στα σωματεία που μετέχουν στο Κύπελλο, την ΚΕΔ και τις πειθαρχικές επιτροπές γνωστοποίησε ότι εναρμονίζεται με τον κανονισμό της FIFA».

Ακόμη, ειπώθηκε ότι ο τέταρτος διαιτητής του αγώνα, Τσουκαλάς, διαιτητής β’ κατηγορίας, είπε στον Παπαπέτρου ότι είναι σε ισχύ ο κανονισμός, ότι το μέλος της ΚΕΔ Σταύρος Τριτσώνης είχε ενημερώσει τον Παναθηναϊκό σε σεμινάριο την προηγούμενη εβδομάδα και ότι ενήμερη ήταν και η Λαμία.

Επίσης, τονίστηκε ότι στο σεμινάριο διαιτητών, στις αρχές Αυγούστου στο Καρπενήσι, ο Τριτσώνης «ενημέρωσε πλήρως τους διαιτητές και το ίδιο έγινε και στο σεμινάριο διαιτητών της Γ’ Εθνικής που ακολούθησε στην Αθήνα. Αμέσως μετά, στους διαιτητές της β’ και της γ’ κατηγορίας κοινοποιήθηκε και γραπτώς». «Και η διοίκηση της ΕΠΟ και η ΚΕΔ έκαναν τη δουλειά τους», τονίστηκε χαρακτηριστικά, ενώ η ομοσπονδία αναμένεται να εκδώσει και ανακοίνωση.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της κλήρωσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Μάνος Γαβριηλίδης είχε πει: «Το καλοκαίρι η επιτροπή διοργανώσεων είχε κάνει ένα ερώτημα και προέκυψε ότι οι αλλαγές είναι τέσσερις. Η ΕΠΟ σε συνεδρίαση τον Αύγουστο είχε αποφασίσει για τέσσερις αλλαγές, η ΚΕΔ είχε κάνει τη δουλειά της, πέραν αυτού δεν ξέρω να πω τίποτα άλλο».

Πηγή: filathlos.gr

loading...