ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Έκτακτη συνάντηση Ευρωπαίων και ΔΝΤ για ελληνικό χρέος και μέτρα

Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας σχεδιάζουν να συναντηθούν στο Βερολίνο την Παρασκευή με στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
προκειμένου να συζητήσουν την κρίση χρέους στην Ελλάδα, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung.


Νωρίτερα, έλληνες αξιωματούχοι δήλωσαν πως η Αθήνα θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τους διεθνείς πιστωτές σχετικά με τις δημοσιονομικές και εργασιακές μεταρρυθμίσεις, με στόχο την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης στις αρχές του επόμενου μήνα ενόψει του Eurogroup.

Ωστόσο, σύμφωνα με δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται η Καθημερινή, η συνάντηση του γνωστού πλέον ως Washington Group, στη γερμανική πρωτεύουσα, παρόλο που οργανώνεται δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένη.

Οι συμμετέχοντες, αν πραγματοποιηθεί η συνάντηση, αναμένονται να είναι οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γερμανίας αλλά και ο πρόεδρος του Εurogroup, J. Dijsselbloem και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας B. Coeure με στόχο να συζητήσουν σε πολιτικό επίπεδο, ποιος θα μπορούσε να είναι ο συμβιβασμός από την πλευρά των Ευρωπαίων, που θα εξασφάλιζε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Εκπρόσωπος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι σίγουρο ότι θα συμμετάσχει, καθώς η ημερομηνία συμπίπτει με την Γιορτή των Ευχαριστιών. Από τον ESM, θα συμμετέχει ο επικεφαλής του, Klaus Regling.

Παρά την συνάντηση, αδύνατο βρίσκουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου, για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, υπάρχουν εκκρεμότητες σε ανοιχτά και σοβαρά θέματα που δεν έχουν συμφωνήσει η ελληνική πλευρά με τους θεσμούς όπως εργασιακά και δημοσιονομικά. Δεύτερον, το θέμα της συνάντησης, δηλαδή ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχουν συμφωνήσει σε βασικές παραμέτρους και σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, όσο δεν διασφαλίζεται η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν μπορεί να ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση.

Στο ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου- οπότε και ξεκινάνε και οι διακοπές των Χριστουγέννων- οι ίδιοι αξιωματούχοι δίνουν λίγες περισσότερες πιθανότητες.

Τι λέει το ΥΠΟΙΚ

Η σύσκεψη της Παρασκευής στο Βερολίνο στο πλαίσιο του Washington Group, δεν είναι έκτακτη και σε αυτή θα συζητηθούν οικονομικά θέματα της ευρωζώνης και είναι λογικό να συζητηθεί και το ελληνικό χρέος.

Αυτό ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή δημοσίευμα για έκτακτη συνάντηση υπουργών Οικονομικών στο Βερολίνο, την Παρασκευή.

Άλλωστε, όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, είναι γνωστό ότι εδώ και πολύ καιρό λειτουργεί μια άτυπη ομάδα, το Washington Group, στο οποίο μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών των τεσσάρων μεγαλύτερων κρατών της ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία), καθώς και οι θεσμοί (Eurogroup, ΕΚΤ και ΔΝΤ).
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. https://www.facebook.com/metopo/posts/1500481996635611
  Την νομική δέσμευση ενώπιον του ελληνικού λαού ψήφισαν οι σύνεδροι του 5ου Συνέδριου του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στο κλείσιμο την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016, σε περίπτωση που εκλεγεί και αναδειχθεί στην εξουσία.
  Στην ΔΕΣΜΕΥΣΗ τους αναφέρεται «Ότι τυχόν αδυναμία υλοποίησης των δεσμεύσεων υπό ομαλές συνθήκες «μη εμπόλεμης κατάστασης ή φυσικής καταστροφής», εντός τριμήνου από την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών θα έχει ως συνέπεια την ΑΜΕΣΗ και καθολική ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ των μελών του Ε.ΠΑ.Μ., που κατέχουν θέσεις κυβερνητικής και κοινοβουλευτικής ευθύνης».
  Παράλληλα η ηγεσία του Ε.ΠΑ.Μ. και οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο του Μετώπου αποδέχονται την δήμευση του συνόλου των περιουσιακών τους στοιχείων υπέρ του ελληνικού λαού, ως ποινική ρήτρα για την αθέτηση ή καταπάτηση των δεσμεύσεών τους.

  https://www.youtube.com/watch?v=DoCM37o0VtE&feature=em-uploademail

  Αν συνταχθούμε στο ΕΠΑΜ θα διώξουμε τους κατσαπλιάδες και θα ελευθερώσουμε την πατρίδα και τα παιδιά μας. Θα φτιάξουμε επιτέλους την 1η Ελληνική Δημοκρατία, που απο το 1821 χύνουμε αίμα χωρίς να καταφέρουμε να την καμαρώσουμε. Το ΕΠΑΜ δεν έχει ιδεολογικό προσανατολισμό, παρα μόνο το συμφέρον του τόπου και των παιδιών μας.
  Οργανωθείτε. Η πατρίδα σας χρειάζεται. Δεν περισσεύει κανείς.!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]