Προς ναυτιλομένους (ίσως και… «πελαγωμένους»)!

Του Θανάση Κ.

Με η χωρίς ανασχηματισμό, με ή χωρίς σοβαρές εσωτερικές τριβές και «καραμπόλες», με ή χωρίς απαλλαγή από
κυβερνητικά «βαρίδια» τύπου Σκουρλέτη, με η χωρίς δυνατότητα να μεταθέτει συνεχώς την ατζέντα της συζήτησης, από τα φλέγοντα κοινωνικά προβλήματα στις εξωγενείς «παρελκύσεις» που η ίδια δημιουργεί, η κυβέρνηση βρίσκεται σε αξεπέραστο αδιέξοδο!
    Έτσι κι αλλιώς…
    Πρώτον γιατί το πρόβλημα των αδειών δεν μπορεί να το ξεπεράσει μεσοβέζικες τροπολογίες.
Η δυνατότητα «συναίνεσης» που δημιουργήθηκε ήδη εξανεμίστηκε. Αντί να «απομονώσει» τη ΝΔ και τη «σκληρή» στάση της, παρά λίγο να… διασπάσει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη!
Κι αντί να ασκείται «πίεση» πλέον στην ΝΔ να υπαναχωρήσει από την σκληρή στάση της, ασκείται ήδη πίεση προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να υπαναχωρήσει από τη δική της (υπερβολικά) «διαλλακτική στάση».
    Άλλωστε, ο Βαγγέλης Βενιζέλος το εξήγησε πολύ καλά σήμερα, ότι δεν συμφωνεί με την υπερψήφιση της τροπολογίας ΣΥΡΙΖΑ (όπου το Ποτάμι δεν ακολούθησε πλήρως και η ΝΔ ήταν – και σωστά – αντίθετη).
Κι ακόμα, και που πέρασε αυτή η τροπολογία δεν λύνεται το πρόβλημα. Διότι η αντισυνταγματικότητα παραμένει (όσο ο Νόμος Παπά δεν καταργείται πλήρως), διότι δεν μπορεί να υπάρξει νέο ΕΣΡ όσο δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση (και επιμένει η ΝΔ), και διότι δεν πρόκειται να ξεπεραστεί το πρόβλημα όσο δεν καταργούνται όχι μόνον ο Νόμος Παπά, αλλά και τα «έννομα αποτελέσματά του». Δηλαδή όσο δεν αναιρείται πλήρως η αδειοδότηση των νέων καναλιών, αλλά και η προοπτική κλεισίματος των παλαιών.
Άρα, σε αδιέξοδο βρισκόταν η κυβέρνηση και σε μεγαλύτερο αδιέξοδο εξακολουθεί να βουλιάζει.

Δεύτερον, διότι με το που έρχονται οι εκπρόσωποι του «Κουαρτέτου» στην Αθήνα - σε δέκα μέρες περίπου - θα φτάσουν τα «κακά μαντάτα» για τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το 2017 (από 1,2 δισεκατομμύρια που ζητάει η Κομμισσιόν, ως 1,7 δισεκατομμύρια που ζητάει το ΔΝΤ)! Ενώ θα αμφισβητηθεί η «δημιουργική λογιστική» της κυβέρνησης για τα δημοσιονομικά αποτελέσματα και του 2016…
Και θα αποκαλυφθεί ότι η Κυβέρνηση πέτυχε «πλεονάσματα» με… στάση πληρωμών μέσα στην Ελλάδα, ότι οι φόροι πληρώνονται με… «καταναλωτικά δάνεια», τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών έχουν  εκτοξευθεί, οι ασφαλιστικές εισφορές ήδη έχουν «τρύπα», οι συντάξεις ήδη πληρώνονται σπώντας κάθε μήνα τον «κουμπαρά» του ΑΚΑΓΕ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών έχουν εκτοξευθεί κι αυτές.
Κι έρχεται και νέο κύμα λουκέτων σε δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πράγμα που θα διογκώσει ξανά την ανεργία…
Όλα αυτά δεν μπορούν να συνεχιστούν. Και πρέπει να αλλάξουν το ταχύτερο.
Και δεν μπορούν να αλλάξουν χωρίς νέο Πρόγραμμα.
Και νέο Πρόγραμμα πλέον απαιτεί νέα κυβέρνηση, γιατί την τωρινή δεν την εμπιστεύεται κανείς έξω.

Τρίτον, οι προκλήσεις στα «εθνικά μέτωπα» οξύνονται συνεχώς (και από τις αχαλίνωτες δηλώσεις Ερντογαν και από το θράσος του Αλβανού Πρωθυπουργού Ράμα εσχάτως) και τέτοιες προκλήσεις δεν αντιμετωπίζονται από μια κυβέρνηση οι υπουργοί της οποίας δεν μπορούν πια να κυκλοφορήσουν στους δρόμους από τους προπηλακισμούς των πολιτών.
Χρειάζεται κυβέρνηση που ενώνει το λαό!
Όχι κυβέρνηση που προκαλεί καθημερινούς μύδρους από κατάρες και αναθέματα…
Για να μη μιλήσουμε για δημοσιεύματα του ξένου τύπου που καθημερινά πλέον εμφανίζουν την ελληνική κυβέρνηση ως ένα εσμό «ψευτών» ή μια «ωρολογιακή βόμβα» που χτυπάει στα θεμέλια της Ευρώπης!
Αυτά όλα δεν θεραπεύονται με ένα… ανασχηματισμό, ο οποίος είναι πιθανότερο να προκαλέσει μεγαλύτερη φουρτούνα στο εσωτερικό ΣΥΡΙΖΑ, παρά να εκτονώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια μέσα στη χώρα, ή να διασκεδάσει την διογκούμενη καχυποψία κατά της κυβέρνησης στο εξωτερικό…
Κι όποιος πιστεύει το αντίθετο, απλούστατα είναι μακριά νυχτωμένος.
Θα φανεί, άλλωστε, σύντομα στις επόμενες δημοσκοπήσεις.

Η Νέα Δημοκρατία είναι το μοναδικό «εργαλείο» για να διώξει ο κόσμος το ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία, κάτι που επιθυμεί βαθύτατα πια η πλειονότητα του Ελληνικού λαού.
Και σε αυτό προσανατολίζονται πλέον ακόμα και άνθρωποι που δεν ψήφιζαν ποτέ ΝΔ στο παρελθόν.
Προσοχή: όχι γιατί έπιασε το «άνοιγμα στο Κέντρο» του Κυριάκου.
Αλλά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο: Γιατί εδώ που έφτασαν τα πράγματα, με την απογοήτευση που βιώνει ο κόσμος από την «πρώτη φορά Αριστερά» και από τα αδιέξοδα στα οποία τον οδήγησε ο Τσίπρας, το στερεότυπο Δεξιά-Κέντρο-Αριστερά δεν παίζει κανένα ρόλο πια για παρά πολλούς!
Σημασία έχει να φύγει η πιο καταστροφική κυβέρνηση που πέρασε ποτέ!

Δεν «μετακινείται» η ΝΔ προς το Κέντρο, ό,τι κι αν κάνει! Κι όσο το προσπαθεί μάλλον χάνει οριακά (δεξιούς που δεν έχουν καμία διάθεση να πάνε αλλού, αλλά και που δεν εκπροσωπούνται από διάφορες κεντροαριστερές ανοησίες που έχουν χρεοκοπήσει παντού, έτσι κι αλλιώς)…
Τώρα ο κόσμος έρχεται προς τη ΝΔ για να διώξει τον Τσίπρα! Κι αυτοί που δεν έχουν έλθει ακόμα, όλο και περισσότερο το σκέπτονται και πάντως στην πόλωση των προσεχών εκλογών είναι πια έτοιμοι να το αποφασίσουν.
Η απόγνωση από το ΣΥΡΙΖΑ στέλνει τον κόσμο στη ΝΔ. Όχι τα «κεντρώα ανοίγματα» αυτής της τελευταίας (που δεν ξέρω πόσο δημοφιλή είναι και πόσους πείθουν και πόσοι τα μετράνε και πόσοι εκτιμούν πια τέτοια «κεντρώα ανοίγματα» σε μια εποχή τόσο βαθιάς κοινωνικής πόλωσης).

Κι όσο η ΝΔ αποφεύγει το μεγάλο λάθος – να δείξει «συναίνεση» στον Τσίπρα που συγκεντρώνει συνεχώς την λαϊκή κατακραυγή – τόσο περισσότερο ενισχύεται ως ο μοναδικός «μοχλός» για την απομάκρυνση του Τσίπρα.      
Αν έδειχνε «συναίνεση» θα από-συσπείρωνε τον κόσμο της και θα άφηνε χώρο για να εμφανιστούν νέα κόμματα. Κάποια από αυτά πραγματικά ακραία…
Αν άρχιζε η ΝΔ να συζητά… «συναίνεση» με το ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα από-συσπείρωνε τους δικούς της και θα άνοιγε το δρόμο (άθελά της) για νέα λαϊκίστικα κόμματα, είτε στα αριστερά, είτα στα δεξιά…
Ευτυχώς, αυτό το λάθος δεν το έκανε η ΝΔ…

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τα «κεντρώα κόμματα» (Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι) κινδυνεύουν να συνθλιβούν «στη μέση»!
Όχι από τη μετακίνηση της ΝΔ προς «το κέντρο» τόσο, όσο από τη μετακίνηση ενός σημαντικού τμήματος της κοινωνίας προς το μόνο κόμμα που μπορεί να διώξει τον Τσίπρα: τη ΝΔ!
Κι είναι πολύ σημαντικό σε με εποχή έντονης κρίσης να ΜΗ βλέπουμε την κοινωνία στατικά ως μια «αδρανή μάζα» που μπορούμε να την κατακτήσουμε με ανοίγματα «από τα πάνω».
Αλλά ως ένα «καζάνι που βράζει» και που ψάχνει εκτόνωση και συσπείρωση με αιτήματα που δίνουν διέξοδοι στην απόγνωσή του κόσμου: να φύγει ο Τσίπρας!
Όταν υπάρχει κοινωνική πόλωση, τότε όποιος βρίσκεται «στο μέσον» συνθλίβεται κι όποιος από-συσπειρώνει τους δικούς του εξαφανίζεται.
Αυτό το έχει καταλάβει η ΝΔ και ιδιαίτερα ο Κυριάκος.

Δεν το έχει καταλάβει όμως, από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράστασης η κα Φώφη…
Προσπαθεί να «ορίσει το χώρο της» παίρνοντας αποστάσεις και από το ΣΥΡΙΖΑ (από την μία πλευρά) και από τη ΝΔ (από την άλλη).
Έτσι όμως, απλώς επιτείνει (και επιταχύνει) την συντριβή της ανάμεσά στις Συμπληγάδες των δύο «θηρίων»!
Θα ήταν πολύ αποτελεσματικότερο – και πολύ πιο πειστικό, για μερίδα των ψηφοφόρων - να προσπαθήσει να αναδειχθεί ως απαραίτητος εταίρος μιας μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης μετά την απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ!
Όχι μειώνοντας τα μέτωπα κατά του ΣΥΡΙΖΑ (όπως αδέξια έκανε με τον τρόπο που χειρίστηκε το ΕΣΡ), αλλά οξύνοντας τα μέτωπα κατά το ΣΥΡΙΖΑ και λέγοντας πράγματα που διστάζει να πει η ΝΔ του Κυριάκου.
Το λάθος που πάει να κάνει τώρα η Φώφη («ίσες αποστάσεις από τα δύο μεγάλα κόμματα») το έκανε πέρσι ο Σταύρος Θοδωράκης. Το πλήρωσε πολύ ακριβά και τώρα προσπαθεί να το διορθώσει. Αλλά ίσως να είναι αργά…
Κι αντί να μιμείται τα λάθη του Σταύρου, η Φώφη είναι καλύτερο να συνεργαστεί μαζί του για να επιβιώσουν και οι δύο…

Αν χρειάζεται ένα «τρίτο κόμμα», πέρα από τα δύο μεγάλα, ο ρόλος του είναι να είναι πιο τολμηρό στη μεταρρυθμιστική πρόταση, όχι πιο διαλλακτικό προς το ΣΥΡΙΖΑ!
Πιο επιθετικό προς το ΣΥΡΙΖΑ, και πιο μεταρρυθμιστικό στις προτάσεις του για να μπορέσει να πείσει ότι θα είναι απαραίτητος εταίρος (κι όχι… «τσόντα») της ΝΔ μετά τις εκλογές.
Να πείσει ότι το χρειάζεται η ΝΔ για να ξεμπλοκάρει τις μεταρρυθμίσεις, όχι για να σχηματίσει εύθραυστες κυβερνητικές πλειοψηφίες.
Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν πρώτο κόμμα, ο Καμμένος έπειθε κάποιους δεξιούς ότι πρέπει να εκπροσωπηθεί για να συμμετάσχει σε κυβέρνηση μαζί του και να τον «συγκρατεί» από τις αριστερές ακρότητές του.
Αυτό ήταν το μήνυμα με το περιβόητο «τρενάκι» των προεκλογικών του σπότ. Μονοδιάστατο μήνυμα, αλλά βρήκε το στόχο! Τότε…
Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μακράν δεύτερος, πάνε και οι ΑΝΕΛ «άπατοι».
Αλλά τώρα αντίστοιχο ρόλο έχει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ή χωρίς το Ποτάμι (κατά προτίμηση ΜΕ το «Ποτάμι»): Με δεδομένη πια την πρωτιά της ΝΔ, να εμφανιστεί ως ο «απαραίτητος κυβερνητικός εταίρος» που θα «σπρώξει» την ΝΔ ακόμα περισσότερο στις μεταρρυθμίσεις…
Αν ο Καμμένος παλαιότερα έκλεινε το μάτι κι έλεγε:
--Εγώ θα συγκρατήσω τον Τσίπρα από την αριστερές ιδεοληψίες του,
Η Φώφη μπορεί να πει τώρα:
--«Εγώ θα σπρώξω τον Κυριάκο περισσότερο σε μεταρρυθμίσεις!
Και θα το κάνει πιο πειστικά, αν είναι μαζί με τον Θοδωράκη…
Αλλιώς θα τους σαρώσει και τους δύο το υπόγειο κοινωνικό ρεύμα που θα πάει τελικά:
Είτε στον Κυριάκο απευθείας, είτε στην αποχή…
Το πρώτο θα είναι κακό και για τη Φώφη και για το Σταύρο.
Το δεύτερο θα είναι πολύ κακό και για τη χώρα και για τη δημοκρατία.

Συμπέρασμα απλό: Σε συνθήκες τέτοιας κοινωνικής έντασης και πόλωσης
όπως αυτή που ήδη ζούμε κι όπως εκείνη που έρχεται,
περιθώρια για «μεσοβέζικους ρόλους» δεν υπάρχουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συντριβεί! Μαζί κι όσοι τον στήριξαν…
Ρόλους σε αυτή τη συντριβή μπορούν να διεκδικήσουν πολλοί.
Και ο Κυριάκος, ως ο «μεγαλύτερος» αυτής της «σταυροφορίας κατά του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να «μοιράσει» ρόλους.
Αλλά η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ είναι όχι απλώς λαϊκή απαίτηση.
Είναι πια κραυγή αγωνίας της συντριπτικής πλειοψηφίας.  
 
Και η «συναίνεση» προς το ΣΥΡΙΖΑ ή η «διαλλακτικότητα» απέναντί του,
θα εμφανίζεται πια (και θα μοιάζει), όλο και περισσότερο,
ως «ανοχή προς τους ολετήρες της χώρας»
ή ως «συνενοχή στο καταστροφικό τους έργο».
Με δύο λόγια ως «προδοσία»!

Μετά την κατά κράτος ήττα του ΣΥΡΙΖΑ,
του πρωτοφανούς λαϊκισμού του και του ανυπόφορου κυνισμού του,
μετά λοιπόν, την ανεπανόρθωτη ήττα και καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ,
δείξτε όση επιείκεια θέλετε, όσο μεγαλοσύνη τραβάει η ψυχή σας,
όση «συγχωρητική διάθεση» επιβάλλει ο πολιτικός πολιτισμός σας.
Αλλά πρώτα θα ενωθείτε και θα τους συντρίψετε! Για τα καλά…
Αλλιώτικά, θα συντρίψουν εκείνοι τη χώρα κι εσάς μαζί…
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

14 σχόλια :

 1. ΠΙΑΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ??? ΜΟΓΓΟΛΕ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΕ. Η Ν.Δ. ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΒΟΛΟΙΣ ΙΣΛΑΜ ΤΖΙΧΑΝΤ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΠΑΡΗ ΨΗΦΟΥΣ κ ΑΠΟ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΚΟ Ο ΠΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!!!!!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΜΟΓΓΟΛΟΜΑΣΟΝΟΣ ΤΙΣ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΣΑΝ ΜΑΣΟΝΟΣ κ ΑΠΙΡΟΣ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΘΑ ΚΑΝΗ ΜΕΓΑΛΙΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! κ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΓΡΑΦΩ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΞΕΡΟ ΠΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΗΝΑΤΟΥΣ ΕΩΣ ΚΑΚΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ!!!!!!!!!!!! ΑΛΑ Ο ΜΠΑ ΜΠΑΣ κ Η ΑΔΕΛΦΟΥΛΑ ΑΡΠΑΖΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ κ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΙΤΑΝΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΥΛΙΣ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΧΗΡΙΣΗ κ ΕΝΟΗΤΕ κ ΚΑΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!! Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΥΡΙΚΟΣ ΜητσοΤακησ ΕΧΕΙ ΚΑΒΛΙΣΗ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ κ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΗΤΕ ΕΠΥΣΤΗΜΟΝ!!!!!!!!!!!!ΕΕΕΕΕ???? ΠΟΣ ΣΑΣ ΦΕΝΕΤΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΗ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΟΝ ΜΟΓΓΟΛΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΣΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΓΗΝΗ ΠΡΟΘΗΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΣΤΕΓΝΟΣΗ ΤΑ ΤΑΜΟΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εσύ βρε γκαραγκιόζη μόλις ακούς κάποια αλήθεια που δεν σου αρέσει αρχίζεις και βρύζεις αν και δεν ξέρεις γιατί βρύζεις τουλάχιστον πάψε να γράφεις μαλακίες γιατί σαν ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΟ διορισμένο έχεις υποχρέωση να δείχνεις οτι άξιος ο μισθός του ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥ που παίρνεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπράβο ρε φίλε. Καλά του τα γράφεις. Το άρθρο είναι πολύ καλό του Κ.. Μπράβο σας στο KSIPNISTERE !
  Κατεβάστε τα σε όσους βρίζουν δεν κάνουν για εδώ!!!


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΘΑΝΑΣΗ ΣΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.
  ΟΣΟ ΜΕΝΕΙ ΤΟΣΟ ΣΠΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ....
  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ KSIPNISTERE ΠΟΛΥ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Παιδιά με τους προηγούμενους είχαμε κάνει πράγματα με αυτούς χάσαμε τα πάντα. Πάμε τωρα σε 4ο μνημόνιο.Οι Σύριζα-Ανελ είναι οδοστρωτήρες. Απάτη σε όλα!
  Δεν μας αξίζουν όλα αυτά. Ψεύτες,απατεώνες,δοσίλογοι,εγκληματίες!
  Καλά τα λέει το άρθρο και λίγα λέει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΘΕΟΣ ΑΠΛΑ Ο ΚΑΠΠΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ........!!!!!!!
  ΠΕΣΤΑ ΑΡΧΟΝΤΑ ΜΟΥ.
  ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΥΦΛΟΙ.
  ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.
  ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΡΕ Ο ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΣ!
  ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
  ΞΥΠΝΗΣΤΕΡΕ.............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ!!!!!ΑΛΛΑ.....ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΡΙΖΑ????? ΤΟΝ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟ????ΤΟ ΤΖΑΜΙ????ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕ!!!ΠΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΦΙΛΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟ..... ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΘ. ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΣΥΡΙΖΑ!!!!!
  ΠΙΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ! ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΑΜΕ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΜΑΡΑΣ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΣΩΣΤΟΣ! ΜΠΡΕΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΒΑΡΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ. ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΚ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ ΣΕ ΟΛΑ.
  ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ ΠΕΘΑΝΑΜΕ.
  ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΡΕΛΛΑ.
  ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
  ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
  ΤΕΛΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Καλό και δυνατό το άρθρο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]