ΠΕΡΙ "ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ" ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ Α. ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ ΜΕΡΟΣ Α.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ.
Συμφωνα με τους δωδεκαθειστες δεν ηταν μονον οι Ελληνες της κλασικης αρχαιότητος "κίναιδοι", αλλα ηταν και οι Ελληνες της Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας. Εντούτοις οι νομοι που ειχαν οι προγονοι μας εναντια στους κίναιδους τους διαψευδουν. Εάν ηταν υπερ των κίναιδων δεν θα ειχαν τετοιους νομους τους οποιους εφαρμοζαν και με πολύ αυστηροτητα ολους εκεινους τους αιωνες. Ο Αγιος Κωνσταντινος διεταξε γκρέμισμα ενός δαιμονικου ναου της Αφροδίτης, στα Ιεροσόλυμα, διοτι εκει δεν εκδιδοταν μονο κορίτσια, οπους στους αλλους δαιμονικούς ναους της Αφροδίτης, αλλα εκδιδοταν και αγορια ως παθητικοι ομοφυλοφιλοι. Ο Μεγας Θεοδόσιος ηταν ο αυτοκρατορας ο οποιος καθιερωσε τον Χριστιανισμο ως επισημη θρησκεια της Ελληνικης- Ρωμαικης αυτοκρατοριας. Επισης το 390, ένα διάταγμα του αυτοκράτορα Θεοδοσίου Α΄ προέβλεπε τη θανατικη ποινη για τον πειθαναγκασμο η το εμποριο ανδρων για πορνεια.

Το 533 ο Ιουστινιανός έθεσε όλες τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις κάτω από την ίδια κατηγορία με τη μοιχεία προέβλεψε και για τα δύο αδικήματα την θανατική ποινή. Ολα αυτά σε συνεχεια των ιερων αξιωματων των αρχαιων Ελλήνων φιλοσοφων, και των γνησιων Ελλήνων της αρχαιότητος, οι οποιοι στους κίναιδους στερουσαν όλα τους τα πολιτικα δικαιώματα και εφταναν μεχρι την θανατικη πεινή αναλογα με την βαρυτητα του παραπτώματος.


Ο τρόπος ζωής των Ελληνών και οι περί ηθικής αντιλήψεις τους είχαν παντοτε ως αρχη τα χρηστα ηθη και την εγκράτεια.
Για αυτό καυτηριαζόταν με πολύ σκληρό τρόπο η αρωστη ψυχικα πραξη της παιδεραστίας και της ομοφυλοφιλίας, την οποία δικαιως θεωρούσαν εωσφορικη, και την αισχρότερο όλων των πραξεων.
Τα είδη της αρσενοκοιτίας, ήταν τρία: το πρώτο ήταν «το παρ’ άλλων παθεί, το δεύτερο ηταν το ποιήσαι εις έτερον, και το τρίτο και αισχρφοτερο, το παθείν παρ’ ετέρου και ποιήσαι εις έτερον. Επισης οι προγονοι μας ειχαν την πεποιθεση, ότι αν συναντούσαν καποιο κίναιδο το πρωί στον δρόμο, αυτό ήταν κακός οιωνός.


Eδω και χρονια ένα ακομη αισχρο ψεμα των δωδεκαθειστον, είναι ότι ο Βασίλειος ο α, ειχε δεσμους με τον ηγούμενο Νικόλαο και τον γιο της πλούσιας χήρας της Δανιηλιδας. Το φαιδρο της υποθεσεως είναι ότι εκανε και δυο ομοφυλοφιλικούς γάμους με την συμμετοχη ιερεων. Στην συνεχεια ακολουθησαν γαμηλια γευματα και γλεντια. Φυσικα για μια ακομη φορα εκαναν κατάφωρη παραχάραξη των Ελλήνων ιστορικων του μεσαιωνα.

Η ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΩΝ ΠΕΡΙ
ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΩΣ.


Οι εωσφοριστες αναφερουν ότι δεν πρόκειται για πνευματική ένωση, αλλα για κανονικο γαμο μεταξυ ανδρων με την ευλογια απο τον ιερεα της σαρκικης ομοφυλοφιλης ενωσης. Αυτό "ομολογειται "και απο το ιδιο το Πηδαλιον, στο οποίο αναφερεται χαρακτηριστικα, οτι οι ανδρες κατα την αδελφοποιησία, παντρευονται αναμεταξύ τους.ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΕΣ.

Eδω και χρονια ένα ακομη αισχρο ψεμα των δωδεκαθειστον, είναι
Για οσους δεν γνωριζουν από τα αρχαια χρονια υπηρχε στο Ελληνικο εθνος ο θεσμος της αδελφοποιήσεως. Αδελφοποιηση σημαινει ότι ένα ατομο γίνεται αδελφός με κάποιον με τον οποίο δεν έχει συγγένεια, σε ειδική τελετή όπου αναμειγνύουν το αίμα τους ή δίνουν όρκους αμοιβαίας υποστήριξης .

Η αδελφοποιια ηταν πολυ διαδομένη και στην αρχαία Ελλάδα. Επρόκειτο για διαδικασια με σκοπο την ισοβια αδερφική αγαπη και αλληλοβοηθεια. Την συνηθεια του αδερφοποιημου με το σμίξιμο του αίματος την συναντάμε σε όλη την γη. Τα πρόσωπα που αδερφώνουνται σμίγουν το αίμα τους . Το αποτέλεσμα δεν είναι μια συγγένεια συμβολική ή τεχνητή, μα σμίξιμο της ζωής ή της ψυχής των αδερφοποιτών, οπου ο καθένας τους, υπερασπίζει την ζωή του αλλου.
Αυτόν τον θεσμο οι εωσφοριστες του δωδεκαθεου τον παρουσιαζουν ως ομοφυλοφιλια , ο οποιος μαλιστα αναβιωσε παρα πολύ εντονα κατά την εποχη της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας.


Ο θεσμος της αδελφοποιιας, συνεχιστηκε και μετα την πτωση της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας στους γερμανους.
Οι ιστορικές-κοινωνικές συνθηκες, που επικρατησαν κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας, ευνοησαν την διατηρηση και την διαδοση του θεσμου. Ο Ρηγας συνέδεε με τον δεσμο της αδελφοποιιας τους Ελληνες με τους ντεριμπεηδες, τους μωαμεθανους που είχαν επαναστατησει εναντίον της πύλης. Τον ορο αδελφοποιητός χρησιμοποιούσαν για τον χαρακτηρισμό του μυημένου στον πρώτο βαθμό -τον κατώτερο- της φιλικής εταιρείας. Αυτή η ορκωμοσία γινοταν σε δύο σταδια : πρώτα μπροστά σε εναν ορθοδοξο ιερεα ορκιζοταν οτι αυτα που θα ελεγε θα ήηαν αληθινάα ενωκατόπιν, απαντούσαν στα ερωτήματα της εξομολόγησης, και έδιναν τον Όρκο.

Επισης το έθιμο της αδελφοποιιας το γνωρίζουμε καλά και από τον αγώνα του 1821, όπου η αδελφοποιηση λεγοταν βλαμιά. Ο αδελφοποιτός λεγόταν και βλάμης, ή μπράτιμος ή σταυραδελφός.
Το δέσιμο των αδελφών γινόταν παντοτε με ιερουργία, με όρκο, με ανταλλαγη αιματος. Ο ορκος της πίστεως και της αμοιβαίας υποστηρίξεως ήταν ιερός. Λεγεται πως ο Αλη Φαρμακης ηταν σταυραδελφος με τον Κολοκοτρωνη. Αυτό το επιβεβαιώνει ο Διονυσιος Κοκκινος, ο οποίος προσθετει ότι αυτή η αδελφοποίηση των δύο οπλαρχηγών, κατέληξε μάλιστα εις πολεμικήν σύμπραξιν κατά των Τούρκων.


Oi προγονοι μας εκεινα τα δυσκολα χρονια χρειάστηκαν στις δύσκολες ώρες του πολέμου και της αιχμαλωσίας να εχουν την υποστιρηξη ενος θετου αδελφου. Ο νέος αυτός αδελφος λεγεται αδελφοποιτος και ξεχωριζει απο τον ομαιμο. Στους νεώτερους Ελληνικους χρονους, υπηρχε θρησκευτική πραξη για την κατοχύρωσι του νεου δεσμου, και την καθαγιαση του. Για αυτο έχουμε στο ευχολόγιο μια μικρη ακολουθία , εις αδελφοποιίαν πνευματικήν, η οποια ψαλλόταν μπροστά στο Ευαγγέλιο, ενω οι συμμετέχοντες αδελφοποιουμενοι, κρατουσαν κερι, ενω εβαζαν το άλλο χέρι στο Ευαγγέλιο. Αυτος είναι ο πανάρχαιος θεσμος των αδελφοποιτών, τον παρουσιαζουν ως oμοφυλοφιλια.
Επανερχόμενος στον Βασιλειο τον α και τον ιερεα Νικολαο, συμφωνα με τον Γεωργιο μοναχο ο Νικόλαος δεν hταν ηγούμενος, αλλά κατώτερος ιερεας, ο οποίος είχε τα καθήκοντα, να πηγαίνει στο ιερό τις προσφορές για τη θυσία- να αναβει και να σβηνει τα κεριά, να ετοιμαζει το θυμιατήρι και το ζέον να τα δίνει στον πρεσβύτερο που ιερουργεί να καθαρίζει το ναό και να υποδέχεται όσους εισέρχονται στο ναό για προσκύνηση.Σύμφωνα λοιπόν με τους νεοταξιτες, ο Νικολαος, μολις ειδε έξω από την πόρτα του ναού τον Βασιλειο, τον θεώρησε έναν καλοφτιαγενο κοιμωμενο νεο και το πρωι τον ξυπνα, επειδή θέλει να έχουν ερωτική σχέση. Τον προσκαλεί μέσα για να φάει και να αλλάξει ρούχα, τον ερωτευτηκε. Αρχικα συζούσαν και κατόπιν παντρεύονται στην εκκλησία, πλέον τίποτα δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην ευτυχία τους. Όμως όπως μας αναφερουν οι ιστορικοι μας, τον
Νικόλαο τον ξύπνησε, θεία φωνή, η οποια του είπε να φέρει μέσα τον βασιλια.
Ο Νικόλαος πηγαίνει, ομως δεν βρηκε έξω κανενα παρά έναν επαιτη, για αυτό πηγε πάλι μέσα. Υστερα η θεία φωνή του ξαναειπε πήγαινε να βρεις τον νεο Βασιλιά, ο Νικόλαος πηγαινει, αλλά βλεπει μόνο τον επαιτη και επιστρεφει πάλι για ύπνο. Χρειάστηκε τριτη θεία παρέμβαση, η οποία τον έκανε να σηκωθεί από τον ύπνο, και αφού του υπέδειξε ότι ο βασιλιάς είναι αυτός εκεί έξω, τότε ο Νικόλαος πήγε και μάζεψε τον βρώμικο και ταλαίπωρο επαιτη.


Συνεπως ο Νικόλαος δεν θεώρησε κανέναν ως καλοφτιαγμένο κοιμώμενο νέο, όπως λένε οι νεοταξιτες, αλλά ειδε έναν ανημπορο εξαθλιωμενο συνανθρωπο του, που χρειαζοταν βοηθεια.
TO ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ
ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ. ΠΟΣΟ
ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΦΤΩΧΟΣ ΞΕΝΟΣ ΣΤΟΝ
ΔΡΟΜΟ;


H Πρωτεουσα του Ελληνικου κρατους η Κωνσταντινουπολη ηταν η πολη με τα περισσοτερα φιλανθρωπικα ιδρυματα στον κοσμο(φτωχοκομεια, γηροκομεια, νοσοκομεια, ορφανοτροφεία ξενωνες κλπ). Ειχαν λοιπον παντοτε διεξοδο ολοι οι φτωχοι,μεγαλο μερος των εξοδων αυτων των ιδρυματων καλυπτε η Ελληνικη ορθοδοξη Εκκλησια,με την εκαστοτε αυτοκρατορικη οικογενεια,και της πανισχυρες Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες της Μικρας Ασιας.Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΤΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΣΤΑ ΧΡΗΣΤΑ
ΗΘΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ. ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ
ΟΤΙ ΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ Η
ΜΕΓΑΛΥΕΡΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ .
ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΚΙΝΑΙΔΟ
ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ. ΤΟ ΑΠΑΓOΡΕΥΑΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ-ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΚΙΝΑΙΔΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ,ΕΙΤΕ ΝΑ
ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ
ΟΙ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ ΤΑ ΣΥΓΧΕΟΥΝ
ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ


Τα χρηστα ηθη ζωης των Ελλήνων ,είναι το παναρχαιο διαχρονικο "μυστικο", για την επιβιωση του εθνους στο περασμα των αιωνων. Ταυτόχρονα όμως είναι και το κλειδι ολων των μεγαλων Ελληνικων στρατιωτικών και πολιτικων επιτυχιων από καταβολης του Ελληνικου εθνους. Οι Ελληνες με το που αναλαμβανουν την διοικηση του Ρωμαικου κρατους , εχουν πληρη συνειδηση της πολιτισμικης και θρησκευτικης ανωτερότητας τους. Γνωριζουν παρα πολυ καλα οι Ελληνες ότι εξαιτιας του Χριστου ,του Πλατωνα ,και των χρηστων ηθων απελευθερωθηκαν χωρις να πολεμησουν . Δεν εφτανε όμως αυτό αλλα εγιναν διοικητες στο κρατος στο οποιο προηγούμενος ηταν σκλαβοι. Τωρα πλεον οι Ελληνες ειναι Ρωμαιοι αυτοκρατορες, ρωμαιοι υπηκοοι , διοικουν την παγκοσμια Ρωμαικη αυτοκρατορια. Οι τιτλοι λοιπον Ρωμαιος , Ρωμαιοι αυτοκρατορες , Ρωμαιοι υπηκοοι ,σημαιναν ταυτοχρονος τους τιτλους εξουσιας, ελευθεριας, και πολιτιστικης ανωτεροτητας των Ελλήνων.


ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

Οι δωδεκαθειστες από τα αρχαια χρονια επιθυμουν τον αφανισμο του Ελληνικου εθνους. Για αυτό ηρθαν οι αλλοδαποι σκλαβοι προγονοι τους από την αρχαια Αιγυπτο, στην αρχαια Ελλαδα Το ελληνικό έθνος, όπως μας αναφερουν οι αρχαιοι προγονοι, μετά την Τροια εκτος από τους αυτόχθονες Δωριείς, τους Ίωνες, τους Αχαιούς και τους Αιολείς ), ειχε πλεον στην συνθεση του και μερικά άλλα βάρβαρα φύλα, απο την Αιγυπτο. τους Καδμείους ή Θηβαίους, τους Δαναούς, τους Πέλοπες, τους Χεμιτες κλπ.). Οι περισσοτεροι εξ αυτων ήρθαν σκλαβοι από την Αιγυπτο. Αλλοι βάρβαροι ηρθαν από την Ασια κλπ. Ηρόδοτος Κλειω και Ευτερπη.
Ό Ισοκράτης γραφει στο εργο Ελένης εγκωμιον : Εξαιτίας αυτης της νικηφόρου εκστρατείας των Ελλήνων στην Τροία, επήλθε τόσο μεγάλη μεταβολή, ώστε ενώ προηγουμένως οι βάρβαροι, που ζούσαν δυστυχισμένοι στους τόπους τους, και ο Δαναός, αφού έφυγε από την Αίγυπτο, κατέλαβε το Άργος, ο Κάδμος ο Σιδώνιος έγινε βασιλιάς της Θήβας, οι Κάρες αποίκησαν τα νησιά και ο Πέλοπας κυρίευσε την Πελοπόνησο, οι μετά από αυτού του πολέμου, το γένος μας γνώρισε τόση ακμή ώστε κατάφερε να αφαιρέσει από τους βάρβαρους μεγάλες πόλεις και τεράστιες εδαφικές εκτάσεις (Ισοκράτης Ελένης εγκώμιο 68 – 69).


Ποτε να μην ξεχνατε ότι ολοι οι λαοι της "νεας" ταξης ,από τα αρχαια χρονια μεχρι σημερα ,οι οποιοι πιστευουν στον εωσφορο, ειτε είναι πιονια της "νεας" ταξης πραγματων, εχουν από τα αρχαια χρονια μεχρι σημερα, ακριβως την ιδια συμπεριφορα. Οι αυτοκρατορες, οι αρχηγοι τους δεν πολεμουν ποτε, αλλα δινουν διαταγες η από το πισω μερος της κάθε μαχης, ειτε μενουν στα παλατια τους δινωντας από εκει της εντολες να σκοτωθουν οι υπολοιποι. Ολοι αυτοι οι λαοι σφαζουν, κλεβουν, βιαζουν, κανουν εμπρησμούς, σκλαβωνουν Ελληνιδες για να τελουν τα εωσφορικα θρησκευτικα τους καθήκοντα, με πασης φυσεως, σεξουαλικες ανωμαλίες, παρα φυση σεξ μεταξυ ανδρων γυναικων, μετα του ιδιου φυλου, παιδεραστειες, αιμομιξίες,οργια κλπ. Αυτά είναι τα στοιχεια με τα οποια ξεχωρίζουμε τους λαους που πιστευουν στον Εωσφορο. Απο όλα αυτά τα προαναφερομενα εξαιρείται ένα μικρο μερος των λαων αυτων ανα τους αιωνες, βαση της παγκόσμιας Ελληνικης μαθηματικης σταθερας μετρον αριστον, και μηδεν αγαν.

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ Α.


Ο Βασιλειος ο α, ο Μακεδων, ο ιδρυτης της Μακεδονικης δυναστείας, συμμετειχε στην δολοφονια, του Μιχαηλ του Γ. Όμως ο ιδιος Αυτοκρατορας ο Βασιλειος ο α, εκανε το σιτηρεσιο. Οσοι φτωχοι Ελληνες, ειχαν δικαστηρια εκεινη την εποχη, τα οποια κρατουσαν πολλες ημερες, για να μην δικαζονται ερημην, τους εδινε δωρεαν τροφη, για οσες ημερες κρατουσε το δικαστηριο. Επισης εκανε αυξηση στους μισθους των δικαστων, για να μην δωροδοκούνται, από τους Ελληνες υπηκόους.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΡΙΜΕΝΟ ΨΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΝ Α ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΝΙΚΟΛΑΟ. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΗΤΑΝ ΣΑΠΙΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΧΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΑΙΔΟΥΣ. ΑΚΟΜΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧYΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΧΡΟΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ , ΤΗΝ ΑΤΑΞΙΑ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΚΙΝΑΙΔΟΥΣ.

ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΣΟ ΓΕΝΑΙΑ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ, ΩΣΤΕ ΠΑΡΕΜΕΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ. ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΝΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ (ΡΩΜΑΙΚΗΣ) ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.
ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ "ΚΙΝΑΙΔΟΙ", ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΚΟΥΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΑΡΗΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.
ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ- ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΩΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΝΕΙ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΕΣ "ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ". ΑΙΩΝΕΣ ΕΠΙ ΑΙΩΝΩΝ,ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΓΕΝΑΙΑ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΑΙΔΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΘΗΛΥΠΡΕΠΕΙΣ. ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ,ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Β ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ. ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΨΕΥΔΟΣ ΩΣ ΚΙΝΑΙΔΟ. ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΝΕ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο Γ,ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΑΡΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΘΕΙ ΜΙΑ ΜΑΧΗ, Η ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΙΝΑΙΔΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΕΝΑΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΡΩΜΑΙΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ, ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ (ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ-ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΠΛΑΤΑΙΕΣ ΚΑΙ
ΜΥΚΑΛΗ).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΙΚΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ :


ΤΑ TΡΟΜΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΙΚΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ


ΤΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΙΚΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ
ΤΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΙΚΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ


ΤΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΙΚΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ

ΝΑΖΙ ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. MEΡΟΣ Α.
ΝΑΖΙ ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. MEΡΟΣ B.
Ξυπνήστε ρε: IOYΣΤΙΝΙΑΝΟΣ Ο Α. ΜΕΡΟΣ Α.
Ξυπνήστε ρε: IOYΣΤΙΝΙΑΝΟΣ Ο Α. ΜΕΡΟΣ B.
Ξυπνήστε ρε: ΡΩΜΑΙΟΙ (ΡΩΜΙΟΙ) ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

43 σχόλια :

 1. ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΨΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΩΝ.  Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων του κυκλώματος των Ρομά που ξάφριζαν σπίτια και βίλες επωνύμων. Νωρίς το πρωί πέρασαν την πόρτα του ανακριτή τέσσερα άτομα που ήταν μέλη του κυκλώματος, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον...
  αναμένεται σήμερα η απολογία του επιχειρηματία που φέρεται να δρούσε ως κλεπταποδόχος της σπείρας, Αλέξανδρου Αγγλούπα.

  Μετά τις απολογίες της Δευτέρας, οι έντεκα από τους είκοσι που απολογήθηκαννώπιον των ανακριτών κατά της διαφθοράς, Ρέας Κατιβέλη και Δημήτρη Φούκα κρίθηκαν προφυλακιστέοι, κατηγορούρενοι για συμμετοχή στις δύο συνδεόμενες μεταξύ τους εγκληματικές οργανώσεις όπου τα μέλη της είχαν πραγματοποιήσει δεκάδες ληστείες σε πολλές περιοχές, ωστόσο όπως φαίνεται έδειχναν ιδιαίτερη προτίμηση στα σπίτια επωνύμων.

  Οι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, ενώ ένας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην οργάνωση της οποίας ήταν ιεραρχική η δομή και στην οποία ενδέχεται να συμμετείχαν ακόμα και αστυνομικοί αλλά και επώνυμοι επιχειρηματίες που είχαν αναλάβει το ρόλο των κλεπταποδόχων, όπως ο Αγγλούπας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΩΩΩ ΠΩΩΩ ΤΟΣΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ Ο ΨΩΡΡΟ ΓΥΦΤΟΣ Ε? ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΓΩ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΓΥΦΤΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΠΕΙΡΑ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΣΑΝΕ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
   ΦΥΣΚΙΑ ΕΥΚΟΛΑ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΥ ΚΟΝΤΟΣΤΟΥΠΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΙ? ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ? ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΚΑΚΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΣΑΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ? ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΘΕΟΣ ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΝΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΥΤΤΑΕΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΔΟΝΤΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΙΣΩΣ ΓΙΑΥΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΤΣΑΠΕΛΕΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΑΠΕΛΑ ΝΑ ΞΕΚΟΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΖΟΥΛΑΡΩ ΜΕΧΡΙΣ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ Ο ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΣ ΡΟΜΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΑΣΙΑ. ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΦΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΤΟΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΗΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΠΗΡΟ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ. ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΙΑ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΚΑΘΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΟΔΙΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΦΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΡΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ 20λεπτο ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ 20,000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ 150ρικα ΑΑ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΝΤΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΗΝ ΚΛΑΙΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΑ 150ρικακια ΣΑΣ.

   Διαγραφή
  2. εισαι μαλακας ρε??

   εχεις διπλωμα η θα παζεις το πουλι σου εδω μεσα χωρις διπλωμα??

   Διαγραφή
 2. ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΦΟΥΣΤΗΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ήταν "αδελφές" οι πρόγονοι; Περί του ψεύδους Ομοφυλοφιλίας των Αρχαίων Ελλήνων

   Ας αναλύσουμε γραμματικά την λέξη "ΕΡΩΣ"
   Ε= Εκπορευόμενη Δύναμις (του φωτός)
   Ρ= Ροή πρωτίστως Φωτοενεργειών, υστέρως δε πάσα άλλη ροή
   Ω= Ο πλανήτης - γήινο πεδίο
   Σ= Το εσωτερικόν θεώμενον

   Η λέξη Ε+Ρ+Ω+Σ είναι η Ροή της δύναμης του φωτός (ζωής-γνώσης) από το σύμΠΑΝ προς το γήινο πεδίο και μέσα στο Άδυτον του εαυτού μας.

   Στην θεογονία του Ησιόδου ο ΈΡΩΣ είναι μια από τις 3 αρχές (Χάος, γαία, Έρως). Το φως εσωκλείει την γνώση, την ζωή, το κάλλος, την ομορφιά, την γαλήνη, την ευτυχία, την αγαθότητα, την αγάπη, την αρμονία κ.α.. Έρως δεν είναι μόνο αυτό που υπάρχει μεταξύ ενός Άνδρα και μιας Γυναίκας εφόσον ΧΑΟΣ ΓΑΙΑ ΕΡΩΣ προϋπάρχουν του ανθρώπου.

   ΕΡΩΣ υπάρχει μεταξύ του σύμπαντος προς την γαία...
   της αρμονίας της φύσης π.χ. βροχή και βλάστηση, ακόμα σε συνδυασμό και με το ανθρώπινο στοιχείο, π.χ. ενός ανθρώπου και ενός όμορφου απογεύματος ή ηλιοβασιλέματος, γενικότερα κάθε τι που προσφέρει αρμονία άρα και ευδαιμονία.

   Μια πτυχή του Έρωτος είναι και αυτή η αρμονία μεταξύ ανδρός και γυναικός η οποία αποφέρει την ιερή γέννεση. Η αρμονία αυτή πηγάζει από την δυαδικότητα του 0/1, Αρσενικού (1) και του Θηλυκού (ο). το 0/0 ή 1/1 δεν γεννά, διότι είναι συμπαντική δυσαρμονία. Η λέξη λοιπόν "Έρως" δεν σημαίνει κάτι αφροδισιακό (σεξουαλικό) αλλά μια ανώτερη πνευματική κατάσταση, μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η λέξη Ιερέας προέρχεται από εκεί.

   Με τον μηχανισμό "ονομάτων επίσκεψις" προχωράμε στην αποκωδικοποίηση τους επιθέτου "Κίναιδος" που δινόταν στην αρχαία Ελλάδα για τους ομοφυλόφιλους, η οποία περιείχε και τον ενεργητικό (Αρσενοκοίτη) και τον παθητικό (Καταπύγων) ομοφυλόφιλο.

   Στην ανάλυση της βρίσκουμε δυο λέξεις "κινώ" & "Αιδώ" δηλαδή είναι αυτός που κινεί την Αιδώ. Η Αιδώς είναι η ντροπή (εξου και η αναίδεια), ήταν (και παραμένει) πολύ ισχυρή θεότητα και όποιος την παράβλεπε δοκίμαζε την σκληρότητα της ΝΕΜΕΣΕΩΣ. Η Αιδώς είναι η αισχρότητα η αμουσία (όχι μουσικότητα) άρα δυσαρμονία (περί αμουσίας θα αναλύσουμε ακόμα περισσότερο λίγο παρακάτω στηριζόμενοι στο διάλογο του Σωκράτη στην Πολιτεία).

   Αναλύσαμε λοιπόν την έννοια της λέξεως ΕΡΩΣ η οποία είναι κάτι παραπάνω από τα αφροδίσια (σεξουαλική ένωσις) εφόσον ο ΕΡΩΣ προϋπάρχει των όντων.

   Για να δούμε όμως και τι προβλέπει ο Νόμος για τον Κιναιδισμό και συγκεκριμένα ο νόμος του Σόλωνος:

   "Αν τις Αθηναίος εταιρήση, με έξεστω αυτω των εννέα αρχόντων γενέσθαι, μηδέ ιερωσύνην ιερώσασθαι, μηδέ συνδικήσαι τω δήμω, μηδέ αρχήν αρχέτω μηδεμιάν, μήτε ενδημον, μήτε υπερόριον, μήτε κληρωτήν, μήτε χειροτονητήν, μηδέ επικυρήκειαν αποστελλέσθω, μηδέ γνώμην λεγέτω, μηδέ εις τα δημοτελή ιερά εισίτω, μηδέ εν ταις κοιναίς σταφονοφορίες σταφανούσθω, μηδέ εντός των της αγοράς περιρραντηριων πορευέσθω.
   Εάν δε ταύτα τις ποιή, καταγνωσθέντως αυτού εταιρείν, θανάτω ζημιούσθω".

   Δηλαδή αν κάποιος Αθηναίος συνάψει ομοφυλοφιλική σχέση με άλλον θα έχει τις εξής κυρώσεις:

   1. Δεν του επιτρέπεται να γίνει μέλος των 9 αρχόντων

   2. Δεν του επιτρέπεται να εκλεγεί ιερέας

   3. Δεν του επιτρέπεται να είναι συνήγορος του λαού

   4. Δεν επιτρέπεται να ασκεί εξουσία εντός ή εκτός της Αθήνας

   5. Δεν επιτρέπεται να σταλεί ως κήρυκας πολέμου

   6. δεν επιτρέπεται να εκθέσει γνώμη (ως άμουσος - ανισόρροπος)

   7. Δεν επιτρέπεται να μπει σε (δημόσιους) Ναούς

   8. Δεν επιτρέπεται να στεφανωθεί στις στεφανοφορίες

   9. Δεν επιτρέπεται να μπαίνει στον ιερό χώρο της αγοράς

   Όποιος λοιπόν έχει καταδικαστεί ως ομοφυλόφιλος αλλά ενεργήσει αντίθετα των διατάξεων του νόμου θα τιμωρείται με Θάνατο!

   (ΣΟΛΩΝΟΣ ΝΟΜΟΙ Βιβλίο 5 κεφάλαιο 5 άρθρο 332).

   Ο Αισχύνης αναφέρει επιπλέον νομοθετικά πλαίσια επί του θέματος τα εξής:

   ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

   Διαγραφή
  2. Oι διδάσκαλοι να μην ανοίγουν τα σχολεία πριν ανατείλει ο ήλιος και να τα κλείνουν πριν από την δύση του. Να μην επιτρέπεται σε όσους έχουν μεγαλύτερη ηλικία από τα παιδιά να εισέρχονται στα σχολεία, όταν υπάρχουν μέσα παιδιά, εκτός αν πρόκειται για τον υιό, τον αδελφό ‘ή τον γαμπρό του διδασκάλου. Εάν κάποιος παραβεί αυτή την απαγόρευση και εισέλθει στο σχολείο, θα τιμωρείται με την ποινή του θανάτου. Επίσης οι επί κεφαλής της παλαίστρας να μην επιτρέπουν, επ’ ουδενί λόγο, σε κανέναν ενήλικο να κάθεται μαζί με τα παιδιά στις Εορτές του Ερμή. Εάν κάτι τέτοιο συμβεί ο επί κεφαλής της παλαίστρας είναι ένοχος παραβάσεως του νόμου περί διαφθοράς των ελευθέρων παίδων.

   (Aισχίνου, Nόμος Aττικού Δικαίου – Kατά Tιμάρχου 12)

   - Εάν κάποιος ωθήσει σε ασέλγεια ελεύθερο παίδα, να καταγγέλλεται ενώπιον των θεσμοθετών από εκείνον που έχει την κηδεμονίαν του παιδός, αφού προηγουμένως αναγράψει στην μήνυση την ποινή που θεωρεί άξια για τον δράστη. Aν δε ο μηνυθείς καταδικασθεί, να παραδοθεί στους ένδεκα και να θανατωθεί αυθημερόν.

   (Aισχίνου, Nόμος Σόλωνος – Kατά Tιμάρχου 16)

   Και ενώ όλα αυτά ελάμβαναν χώρα στην Αθήνα, κάτι αντίστοιχο ίσχυε και στην Σπάρτη.

   "Ο δε Λυκούργος Εναντία και τούτοις πάσι γνούς, ει μεν τις αυτός ων οίον δει αγασθείς ψυχήν παιδός πειρώτο άμεμπτον φίλον αποτελέσασθαι και συν-είναι, επήνει και καλλίστην παιδείαν ταύτην ενόμιζεν.Ει δε τις παιδός σώματος ορεγόμενος φανείη, αίσχιστον τούτο θείς εποίησεν εν Λακεδαίμονι μηδέν ήττον εραστάς παιδικών απέχεσθαι ή γονείς παίδων ή και αδελφοί αδελφών εις αφροδίσια απέχοντα".

   "Ο Λυκούργος όμως, αντιθέτως προς όλα ταύτα πιστεύων, επεδοκίμαζε μόνον το εάν σημαίνων άνθρωπος, θαυμάσας την ψυχική αρετήν του παιδίου, προσεπάθη να κάμη αυτόν φίλον με δεσμούς αναμεταξύ των αμέμπτους και να τον συναναστρέφεται, διότι τούτο ενόμιζε μέσον καλλίστης ανατροφής. Εάν όμως επαρουσιάζετο κανείς επιθυμών το παιδικόν σώμα, επειδή ο Λυκούργος εθεώρη τούτο πολύ αναίσχυντον, ενομοθέτησεν εις την Σπάρτην να απέχουν οι ερασταί από τα αγαπώμενα παιδιά, όπως αποφεύγουν εις αφροδισίους (ερωτικάς) σχέσεις οι γονείς από τα τέκνα των και οι αδελφοί από τους αδελφούς των".

   (Ξενοφώντος Λακεδαιμονίων, Πολιτεία II, 13)

   Οι ερασταί δε των παίδων μετείχον της φήμης αυτών και εις τας δύο περιπτώσεις (δηλαδή της φήμης και επί καλώ και επί κακώ). Και διηγούνται σχετικώς ότι, όταν κάποτε εις παις εξεφώνησε κατά την διάρκεια της μάχης μια απρεπή κραυγή, οι άρχοντες τιμώρησαν δια τούτο τον εραστήν του παιδός. Ενώ δε ο έρως επεδοκιμάζετο κατ’αυτόν τον τρόπο υπό των Σπαρτιατών, ώστε και αι αγαθαί και ευγενείς γυναίκες να τρέφουν έρωτα προς τας παρθένους, δεν υπήρχεν όμως αντιζηλία εις τας ερωτικάς των σχέσεις, αλλά μάλλον εύρισκον αφορμήν να συνάψουν μεταξύ των στενή φιλία εκείνοι, οι οποίοι είχαν αγαπήσει τους ίδιους παίδας, και κατέβαλλον από κοινού συνεχείς φροντίδες, δια να εξεύρουν τον καλλίτερον τρόπον, με τον οποίον θα ήταν δυνατόν να γίνει άριστος ο υπ’αυτών αγαπώμενος νέος.

   (Πλουτάρχου Βίοι Παράλληλοι, Λυκούργος XVII, 4)

   «Εράν των την ψυχήν σπουδαίων παίδων εφείτο. το δε πλησιάζειν αισχρόν νενόμιστο, ως του σώματος λερων τας αλλ΄ ου της ψυχής. ο δ’ εγκληθείς ως επ’ αισχύνη πλησιάζων άτιμος διά βίου ην».

   Δηλαδή:

   Το να ερωτεύεται κανείς την ψυχή των σπουδαίων παιδιών επιτρέπονταν, αλλά το να τα πλησιάσει κανείς σεξουαλικά θεωρούνταν ντροπή, επειδή έδιναν βάρος στο σώμα και όχι στην ψυχή. Εκείνος που καταδικαζόταν, επειδή πλησίαζε ερωτικά με τρόπο αισχρό (υλικό-σωματικό) το αγόρι, τιμωρούνταν με ατίμωση δια βίου!

   (Πλούταρχος Ηθικά, Τόμος 6, “Τα παλαιά των Λακεδαιμονίων Επιτηδεύματα Β7”)

   Ο Αιλιανός επίσης μας ενημερώνει ότι:

   "O Σπαρτιατικός έρωτας δεν είχε καμία σχέση με αισχρότητες. Eάν ποτέ κάποιος έφηβος τολμούσε να ανεχθεί ασέλγεια εις βάρος του ή εάν κάποιος άλλος έφηβος επιχειρούσε να ασελγήσει εις βάρος κάποιου άλλου, δεν συνέφερε κανέναν απ' τους δύο να καταντροπιάσουν την Σπάρτη, αφού σε τέτοια περίπτωση ή εξοριζόντουσαν εφ' όρου ζωής από την Σπάρτη ή έχαναν την ζωή τους"

   (Αιλιανού στο έργο του «Ποικίλη Ιστορία» III, 12)

   Διαγραφή
 3. ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΦΟΥΣΤΗΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΟΙ ΔΥΟ ΓΑΜΟΙ
  ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ
  ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ
  ΜΕ ΑΝΔΡΕΣ


  Πώς ο Βασίλειος Α΄ ο Μακεδών
  νυμφεύτηκε τον ηγούμενο Νικόλαο
  και το γιο μιας πλούσιας χήρας

  Έγραψε στις 18.04.2009 ο/η: Λάζαρης Γιάννης

  Επιστροφή


  «Ο Βασίλειος Α΄ ο Μακεδών "προήχθη από ευτελούς υπηρέτου ενός των μεγιστάνων της Κωνσταντινουπόλεως εις το περίβλεπτον αξίωμα του μονάρχου της Ανατολής. Ίνα αξιωθή τοιαύτης μεταβολής της εαυτού τύχης, ουδέν μέγα ή απλώς γενναίον έπραξεν· απ' εναντίας δεν ανέβη τας κυριωτέρας της κλίμακος εκείνης βαθμίδας ειμή δια πολυειδώς αισχρού εξευτελισμού και δια κακουργίας δεινής.» (Κ. Παπαρρηγόπουλου, "Ιστορία του Ελληνικού Έθνους", τ. 5, κεφ. Β΄.)

  Ο πρώτος γάμος μεταξύ ανδρών δεν έγινε το 2008 στην Τήλο, αλλά, σύμφωνα με πλείστες ιστορικές μαρτυρίες, τον θ΄ αι. μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη. Ένας άξεστος ιπποκόμος, φτωχός κι αγράμματος χωριάτης, αλλά όμορφος και με ωραία κορμοστασιά νέος, νυμφεύτηκε τον Νικόλαο, ηγούμενο μοναστηριού και μερικά χρόνια αργότερα έναν άλλο άνδρα, γιό πλούσιας χήρας, τον Ιωάννη. Μέσω αυτών των γάμων απόκτησε διασυνδέσεις στην Κωνσταντινούπολη και σύντομα έγινε "παρακοιμώμενος" του αυτοκράτορα Μιχαήλ Γ΄. Αργότερα, μέσα σε ένα λουτρό αίματος και οργίων κατάφερε να κατακτήσει ο ίδιος το θρόνο. Πρόκειται για τον Βασίλειο Α' τον Μακεδόνα, τον πρώτο αυτοκράτορα της Μακεδονικής -λεγόμενης- δυναστείας.


  Οι γάμοι αυτοί του Βασιλείου με άνδρες είναι οι πρώτοι, που τεκμηριώνονται από ιστορικές πηγές, δεν είναι όμως πρωτόγνωροι στη χριστιανική παράδοση. Οι γάμοι μεταξύ ανδρών, ή "ενώσεις", ή "αδελφοποιήσεις", όπως συγκαλυμμένα ενίοτε λέγονται, έχουν πολύ βαθιές ρίζες στο χριστιανισμό ξεκινώντας από τη Βίβλο και φθάνοντας μέχρι τις μέρες μας (βλ «Άγια ζευγάρια ομοφύλων».)
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο γάμος του Βασιλείου Α΄ με τον Ιωάννη, όπως μας τον διασώζει στη «Χρονογραφία» του ο βυζαντινός αξιωματούχος (κουροπαλάτης και μέγας δρουγγάριος της βίγλας), Ιωάννης Σκυλίτζης. Διακρίνονται από αριστερά: Η μητέρα του Ιωάννη, Δανιηλίδα, το ζεύγος των μελλονύμφων Βασίλειος - Ιωάννης, ο ιερέας, που τελεί τον γάμο και πίσω του άλλοι ιερείς, ενώ ανάμεσα στο ζεύγος και στον ιερέα φαίνεται ανηγμένο το Ευαγγέλιο.  Βασίλειος: Ένας γοητευτικός Αρμένιος

  Ο Βασίλειος γεννήθηκε κατά το 812 στα περίχωρα της Αδριανούπολης, από μια οικογένεια χριστιανών χωρικών, φτωχών αποίκων, πού οι περιστάσεις τους είχαν ξεριζώσει απ' την πατρίδα τους την Αρμενία και που η τελευταία τους συμφορά, ο θάνατος του πατέρα, τους άφηνε τελειωτικά χωρίς κανένα πόρο. Ορισμένοι ιστορικοί υποστηρίζουν, ότι η καταγωγή του ήταν Αρμενο-σλαβική ή καθαρά Σλαβική. Το προσωνύμιο Μακεδών οφείλεται στη βυζαντινή γεωγραφική αντίληψη, κατά την οποία ορισμένα μέρη της Θράκης αποτελούσαν τμήμα της Μακεδονίας. Η Μακεδονική (Ελληνική) δήθεν καταγωγή του Βασιλείου είναι μεταγενέστερο ιστορικό ψεύδος· ούτε ο Βασίλειος, ούτε κανένας άλλος αυτοκράτορας του Βυζαντίου είχε Ελληνική καταγωγή (βλ. «Ούτε ένας έλληνας βυζαντινός αυτοκράτορας!»).


  Νόμισμα του "εν θεώ βασιλέως των ρωμαίων" -όχι των ελλήνων- Βασιλείου· το μεταγενέστερο- δήθεν- «Μακεδών», δεν υπάρχει πουθενά.  Ο Βασίλειος, πού από­μεινε πια το μόνο στήριγμα της μητέρας και των αδελφών του, ήταν τότε εικοσιπέντε με εικοσιέξη χρόνων, ένα ψηλό και γεροδεμένο παλληκάρι, μέ γερά χέρια και στιβαρό κορμί. Πυκνά, σγουρά μαλλιά, πλαισίωναν το ζωηρό του πρόσωπο. Ολότελα αγράμματος, άλλωστε—δεν ήξερε ούτε να γράφει, ούτε να διαβάζει—ήταν απλά ένας ωραίος νέος. Αυτό στάθηκε αρκετό για να δημιουρ­γήσει τη μεγάλη τύχη του και να φτάσει στο σκοπό του χωρίς δισταγμούς στηριζόμενος όχι μόνον σε γυναίκες, αλλά κυρίως σε ομοφυλόφιλους άνδρες, που γοητεύτηκαν έντονα από την αθλητική του ομορφιά.  Ο πρώτος γάμος του Βασιλείου με τον ηγούμενο

  Περί το 840, ρακένδυτος, με ένα ραβδί στο χέρι κι ένα δισάκι στον ώμο έφτασε ο Βασίλειος μιά Κυριακή απόγευμα αναζητώντας την τύχη του στην Κωνσταντινούπολη. Αφανισμένος από την κούραση, κατασκονισμένος κι ενώ κόντευε να νυκτώσει πλάγιασε κάτω από τα προπύλαια της εκκλησίας του Αγίου Διομήδη, που βρήκε μπροστά του, όπου δεν άργησε να αποκοιμηθεί βαθιά, χωρίς καθόλου να προσέξει και όπως έτυχε.
  Ο Νικόλαος, ηγούμενος του μοναστηριού, που παράρτημά του ήταν η εκκλησία (σύμφωνα με το Theophanes Continuatus, 5.9, σελ.223, ή προσμονάριος σύμφωνα με τον Συμεών το Λογοθέτη, "Περί Μιχαήλ και Θεοδώρας", 11, εκδ. Μπέκερ, σελ. 656) με έκπληξή του βλέπει τον καλοφτιαγμένο κοιμώμενο νέο. Το πρωί τον ξυπνά, τον προσκαλεί να τον ακολουθήσει και τον καθίζει στο τραπέζι. Του κάνει λουτρό και του δίνει καινούρια ρούχα ("λούσας αυτόν και ιμάτιον περιβαλών"), συζούν ("ομώροφον είχε και ομοδίαιτον", "Χρονικό" του Γεωργίου του Μοναχού στον Ίστριν, 2:5) και τελικά η γνωριμία τους πολύ σύντομα καταλήγει σε γάμο· ενώνονται με τελετή στην εκκλησία: "Τη δευτέρα ημέρα απελθών μετ' αυτού εις το λουτρόν ήλλαξεν αυτόν και ελθών εν τη εκκλησία εποίησεν αδελφοποίησιν μετ' αυτού και συνηυφραίνοντο εν αλλήλοις" (Γεωργίου Μοναχού στον Μόραβτσικ, σελ. 120.) Η τελευταία φράση θυμίζει το βιβλικό "και συνευφραίνου μετά γυναικός της νεότητός σου" ("Παροιμίαι", 5:18), που αναφέρεται σε σχέση άνδρα - γυναίκας.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αδελφοποιία και …αδελφές


   Η ορολογία, που επισήμως χρησιμοποιεί η Εκκλησία για τους γάμους μεταξύ ανδρών είναι η Αδελφοποιία ή Αδελφοποίηση· ως τέτοια νοείται η με θρησκευτική τελετή -δήθεν πνευματική- ένωση δύο ανδρών, για την οποία γράφτηκε και επίσημη ευχή «εις Αδελφοποιίαν πνευματικήν», που διαβαζόταν από τον ιερέα μπροστά από το Ευαγγέλιο. Η Ακολουθία της Αδελφοποιίας όμως, είναι ολόιδια με την Ακολουθία του –γνωστού ετερόφυλου- Γάμου (ζευγάρι εμπρός από τον ιερέα, Ευαγγέλιο, κεριά, κουμπάρος, συγγενείς κ.τ.λ.).   Στην πραγματικότητα δηλαδή, δεν πρόκειται για καμμία πνευματική ένωση, αλλά για κανονικό γάμο μεταξύ ανδρών και ευλογία από τον ιερέα της σαρκικής ομοφυλόφιλης ένωσης. Αυτό ομολογείται και από το ίδιο το «Πηδάλιον», στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά, ότι οι άνδρες κατά την αδελφοποιησία «υπανδρεύονται αναμεταξύ των». Το «Πηδάλιον» απαγορεύει τέτοιες τελετές χαρακτηρίζοντας τους νυμφίους ως «ψευδαδελφοποιητούς», που ικανοποιούν «τας ηδονάς και τα σαρκικά των θελήματα»: «Η δε λεγομένη αδελφοποιησία είναι εμποδισμένη από το λεʼ κεφ. του ιγ΄ τίτλου του εʼ βιβλίου του νόμου (σελ. 217, της Γιούρ Γραικορ.) τελείως να μην γίνεται, και αποβεβλημένη εστίν από την Εκκλησίαν του Χριστού... Όθεν η τοιαύτη αδελφοποιησία όχι μόνον δεν γίνεται, ή λογίζεται τελείως εμπόδιον εις το να υπανδρεύωνται αναμεταξύ των οι τοιούτοι ψευδαδελφοποιητοί, αλλʼ ουδέ όλως πρέπει να γίνεται. Απόβλητον γάρ εστι τούτο από την Εκκλησίαν του Χριστού, ως πολλών κακών και απωλείας πρόξενον ψυχικής εις τους περισσοτέρους, και ύλη δια να πληρόνουν τινες τας ηδονάς και τα σαρκικά των θελήματα, καθώς η δοκιμή μυρία έδειξε τα παραδείγματα κατά διαφόρους καιρούς και τόπους». («Πηδάλιο», «Περί συνοικεσίων», κεφάλαιο Ιʼ.)

   Διαγραφή
  2. Για λόγους κοινωνικού κατατρεγμού η Εκκλησία -αντίθετη στην παράδοσή της- με εγκυκλίους της (7/2/1834, 26/9/1862) απαγόρευσε τελικά την τελετή Αδελφοποιίας απειλώντας με τιμωρίες τους παραβάτες λαϊκούς και ιερείς.
   Αδελφοί και αδελφές λέγονται οι μοναχοί/ές, αδελφάτα τα θρησκευτικά σωματεία, ενώ από την τελετή της Αδελφοποιίας προέκυψε και ο χαρακτηρισμός των ομοφυλοφίλων: αδελφές.

   Οι άνδρες («ψευδαδελφο- ποιητοί») κατά την αδελφο- ποιησία «υπανδρεύονται αναμεταξύ των» ικανοποιώντας «τας ηδονάς και τα σαρκικά των θελήματα».

   «Πηδάλιον»   Τις ίδιες λέξεις (αδελφοποίησις, αδελφοποίητος) χρησιμοποιούν οι ιστορικοί στην περίπτωση της ένωσης στην εκκλησία των Βασιλείου - Νικολάου, όπου δεν υπάρχει καμμία νύξη φυλετικής ή οικογενειακής παραμέτρου για τη σχέση, ούτε για ανταλλαγή αί­ματος. Δεν έχει στρατιωτική σημασία, ούτε αναφέρονται συνθήκες, που να την προκάλεσαν (π.χ. διάσωση από κίνδυνο, σοβαρή ασθένεια κ.λπ..) Τόσο ο Βασίλειος όσο και ο Νικόλαος είχαν ζώντες αδελφούς με τους οποίους δια­τηρούσαν τακτικές και στενές επαφές, έτσι η πράξη τους δεν ήταν αποτέλεσμα επιθυμίας να αποκτήσουν αδελφό. Για τον Βασίλειο αναφέρονται τουλάχιστον δύο αδελφοί, οι Βάρδας και Μαριανός, οι οποίοι μάλιστα τον βοήθησαν στην μετέπειτα οργάνωση της δολοφονίας του αυτοκράτορα Μιχαήλ Γ΄, ο δε Νικόλαος είχε αδελφό ένα γιατρό, ο οποίος -όπως θα δούμε παρακάτω- φρόντισε να έρθει ο Βασίλειος σε επαφή με την αυτοκρατορική αυλή.
   Πρόκειται καθαρά για μια προσωπική σχέση, που έγινε για τους προσωπικούς λόγους του καθενός. Ο ηγούμενος ευφραίνετο από τον καλοφτιαγμένο Βασίλειο, ο οποίος, άν δεν είχε βρεί τον ηγούμενο, πιθανόν θα συνέχιζε να κοι­μάται στους δρόμους.   ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΙΝ
   Άγιον Όρος, μονή Παντελεήμονος, φύλλα 60-62   Ποιεί ο ιερεύς ευλογητόν, τρισάγιον, Παναγία τριάς, Πατέρ ημών, ότι σού έστιν, απολυτίκιον της ημέρας, και κοντάκιον και του αγίου της μονής, ωσαύ­τως και το κοντάκιον και θεοτόκιον. Είτα τίθησιν το άγιον Εύαγγέλιον εν τω αναλογίω και τίθησι τας δεξιάς χείρας επάνω αυτού οι μέλλοντες αδελφοί ποιηθήναι, κρατούσι δε κηρούς άπτοντας και ο ιερεύς λέγει τάς ευχάς μεγαλοφώνως.
   Αγαπητοί ηκούσατε την ευαγγελικήν φωνήν την λεγουσαν, του Κυρίου δεήθωμεν, ταύτα εντέλλομαι υμίν ίνα αγαπάτε αλλήλους και του μεγάλου Παύλου λέγοντος· η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη ου περπερεύεται, ουκ ασχημονει, η αγάπη ου ζητεί τα εαυτής, ου λογίζεται το κακόν, ή αγάπη ουδέποτε εκπίπτει εν Χριστώ τω Θεώ ημών, ως και Δαβίδ προφητικώς φάσκει· ιδού δη τί καλόν, ή τί τερπνόν άλλʼ ή τό κατοικείν αδελφούς άμα εν αγάπη Θεού. Πορεύεσθε πάντοτε νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.
   Είτα λέγει την συναπτήν· εν ειρήνη του Κυρίου δεηθώμεν.
   Υπέρ της άνωθεν ειρήνης και τής σωτηρίας των ψυχών ημών, του Κυρί­ου δεηθώμεν…
   Και αλλάσσουν τας χείρας αυτών εν τω Αγίω Ευαγγελίω. ο έχων ά­νω τίθησιν υποκάτω. Είτα επεύχεται ο ιερεύς λέγων την ευχήν ταύτην του Κυρίου δεήθωμεν.
   Δέσποτα Κύριε ο Θεός ημών, ο ποιήσας τον άνθρωπον κατʼ εικόνα σην και ομοίωσιν, και δούς αυτώ εξουσίαν πάσης σαρκός αϊδίου, ο ευδοκήσας τους αγίους σου αποστόλους Φίλιππον και Βαρθολομαίον αδελ­φούς γενέσθαι, ου δεσμουμένους φύσεως, αλλά πνεύματος αγίου κοινω­νία, ο και τους αγίους σου μάρτυρας Σέργιον και Βάκχον αδελφούς γενέ­σθαι αξιώσας, αυτός ευλόγησον και τους δούλους σου τούτους, όδεινα και όδεινα, ου δεσμουμένους φύσεως αλλά πίστεως τρόπω· δός αυτοίς, Κύριε, του αγαπάν αλλήλους αμισήτους και ασκανδαλίστους είναι πάσας τας ημέρας της ζωής αυτών· πρεσβείαις της αγίας Θεοτόκου και πάντων των αγί­ων σου, ότι σον το κράτος και σου έστιν ή βασιλεία και η δύναμις και η δόξα, του πατρός και του υιού και του Αγίου Πνεύματος.

   Διαγραφή
  3. Του Κυρίου δεηθώμεν. Κύριε ο Θεός ημών, ο εν τη κατά σάρκα σου οικονομία Ιάκωβον και Ιωάννην, υιούς Ζεβεδαίου, ου κατηξιώσας αδελφούς γενέσθαι, αλλά μαθητάς και αποστόλους αναδείξας· αυτός και νύν, τους δούλους σου τού­τους τους πνευματικήν αγάπην εαυτούς αγαπήσαντας, εν ειρήνη και ομονοία διατήρησον πάσας τας ήμερας τής ζωής αυτών, εργαζομένους τας εντολάς σου. Και κατεύθυνον την οδόν αυτών, την λαμπάδα αυτών άσβεστον διατήρησον, συγκαταρίθμων αυτούς μετά των πέντε φρονίμων παρ­θένων, σώσον, ελέησον αυτούς ένεκεν του ονόματός σου το επεκεκλημένον υπʼ αυτούς και καταξίωσον αυτούς χάριν ευρείν ενώπιόν σου, ό­τι ουκ ην τα σαρκικά ως τα πνευματικά.
   Ότι ελεήμων και φιλάνθρωπος Θεός υπάρχεις, και σοι την δόξαν αναπέμπομεν τω Πατρί και τω Υιώ και τω Αγίω Πνευματι. Αμήν.
   Του Κυρίου δεήθωμεν.
   Κύριε ο Θεός ημών, ο συναθροίσας τους αγίους σου αποστόλους εν νεφέλαις και ενώσας αυτούς ενταύθα αδελφούς εν διλήμματι αγίω, εις ειρήνην και σωφροσύνην εις αγάπην ανυπόκριτον και εις έργα αγαθά εργαζομένους τας εντολάς σου, χάριτι και οικτιρμοίς και φιλανθρωπία του μονογενούς σου Υιού, μεθʼ ου ευλογητός ει, συν τω παναγίω και αγαθώ και ζωοποιώ σου πνεύματι. Αμήν.
   Διαγραφή
  4. Του Κυρίου δεηθώμεν...
   Ελέησον ημάς, ο Θεός, κατά το μέγα σου έλεος –δεόμεθά σου- έτι δεόμεθα υπέρ των γενομένων αδελφών όδεινα και όδεινα ελέους, υγείας, ζωής, και σωτήριας, και αφέσεως των αμαρτιών είπομεν.
   Ότι αγαθός και φιλάνθρωπος Θεός υπάρχεις, και σοι την δόξαν αναπέμπομεν.
   Τροπάριον ήχος πλάγιος βʼ.
   Τω συνδέσμω ταις αγάπαις συνδεόμενοι οι αυτάδελφοι τω δεσπόζοντι των όλων εαυτούς Χριστώ αναθεμένοι, ωραίους πόδας εξατενίζοντες ευαγγελιζόμενοι πάσιν ειρήνην.
   Και ασπάζονται το Άγιον Ευαγγέλιον και αλλήλους και απόλυσις.
   Η αγάπη του Θεοφιλίτση για το Βασίλειο


   Ο Βασίλειος ζητούσε επίμονα από το Νικόλαο να τον συστήσει σε κάποιον από τους επισήμους, που γνώριζε. Ο αδελφός του ηγούμενου, ένας γιατρός, είδε μια μέρα το Βασίλειο στο μοναστήρι, του φάνηκε πολύ καλοφτιαγμέ­νος και όμορφος και τον σύστησε σʼ έναν πελάτη του, τον Θεόφιλο, περισσότερο γνωστό με το προσωνύμιο Θεοφιλίτσης, συγγενή του κατέχοντα τότε τον τίτλο του Καίσαρα, Βάρδα, και του ίδιου του αυτοκράτορα Μιχαήλ Γ΄.   Ο Θεοφιλίτσης ήθελε να έχει στην υπηρεσία του ανθρώπους δυνατούς και ψηλόκορμους, που τους έντυνε με θαυμάσιες, ολομέταξες φορεσιές. Του άρεσε να εμφανίζεται στον κόσμο μαζί μ' αυτούς τους γίγαντες που τον συνόδευαν ("εις σπουδήν έχον γενναίους άνδρας και ευειδείς και ευήλικας και επ'ανδρία μάλιστα και αρώμη σώματος διαφέροντας", "Τheophanes Continuatus, 5.9, σελ. 225.) Μόλις ο γιατρός του μίλησε για το Βασίλειο, θέλησε να τον δει, και γοητευμένος απ' το παράστημά του, τον πήρε αμέσως για να φροντίζει τα άλογά του δίνοντάς του το αξίωμα του πρωτοστράτωρα. Ο Θεοφιλίτσης αγαπούσε το Βασίλειο κάθε μέρα και περισσότερο ("και ημέραν εξ ημέρας επί πλέον ηγαπάτο παρ' αυτού".)   Ο δεύτερος γάμος του Βασιλείου με το γιό της πλούσιας χήρας

   Ο Βασίλειος, έμεινε αρκετά χρόνια στο σπίτι του Θεοφίλτση και σ' αυτό το διάστημα είχε μια περιπέτεια, που εξασφάλισε οριστικά το μέλλον του. Κάποτε, που ο αφέντης του πήγε με κάποια αποστολή στην Πελοπόννησο, ο Βασίλειος τον συνόδευσε σαν ιπποκόμος του, αλλά στο ταξίδι αρρώ­στησε και αναγκάσθηκε να σταματήσει στην Πάτρα. Στο ναό του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου γνωρίστηκε με ένα καλόγερο, ο οποίος τον έφερε σε επαφή με μιά πλούσια ώριμη χήρα, η οποία ήταν ίσως και γιαγιά και ονομαζόταν από το όνομα του ανδρός της Δανιήλ, Δανιηλίδα.   Η περιουσία της Δανιηλίδας ήταν αφάνταστα μεγάλη («πλού­τη βασιλικά και όχι απλού ιδιώτη» μας λέει ο χρονογράφος.) Είχε πολλούς δούλους, απέραντα κτήματα, κοπάδια αμέτρητα, εργοστάσια, όπου γυναίκες ύφαιναν για λογαριασμό της υπέροχα μεταξωτά, θαυμάσια χαλιά, και ε­ξαίσια και λεπτά λινά. Το σπίτι της ήταν γεμάτο από πλού­σια ασημένια και χρυσά σκεύη. Στα σεντούκια της ήταν στοι­βαγμένα λαμπρά φορέματα, οι κασέλες της ξεχείλιζαν από βέργες σε πολύτιμα μέταλλα. Είχε ιδιόκτητο ένα μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου, και όπως λέει κάποιος ιστορικός, ήταν πραγματικά «η βασίλισσα του τόπου».

   Διαγραφή
  5. Της Δανιηλίδας της άρεσε η πολυτέλεια και η επίδει­ξη, της άρεσαν όμως και οι ωραίοι άνδρες. Έτσι κινήθηκε το ενδιαφέρον της για το Βασίλειο, τον οποίο καλοδέχθηκε και τον περιποιήθηκε στο σπίτι της αναπτύσσοντας σύντομα πολύ στενές σχέσεις.   Ο Βασίλειος νυμφεύτηκε τελικά το γιό της χήρας, Ιωάννη. Το γεγονός πρέπει να είχε προξενήσει μεγάλη εντύπωση, καθ' ότι αφ' ενός επιβεβαιώνεται από διάφορες ιστορικές πηγές κι αφ' ετέρου ο λόγιος και αξιωματούχος της βυζαντινής αυλής, Ιωάννης Σκυλίτζης, έχει φιλοτεχνήσει δύο εικόνες του γάμου στη "Χρονογραφία" του, μία από την εκκλησία και μία από το γαμήλιο γεύμα.   Το γαμήλιο γεύμα. Στη μέση διακρίνεται η μητέρα του Ιωάννη, Δανιηλίς, κι εκατέρωθεν αυτής το ζεύγος των νεονύμφων· αριστερά ο Βασίλειος Αʼ και δεξιά ο Ιωάννης. [Οι χαρακτήρες αναγνωρίζονται από τα ονόματα, τα οποία είναι γραμμένα από επάνω τους (Ιωάννου Σκυλίτζη, «Χρονογραφία».)]   Διαγραφή
  6. Όταν επί τέλους ο Βασίλειος αποφάσισε να φύγει, η Δανιηλίς του έδωσε χρήματα, όμορφες φορεσιές, και τριάντα δούλους για να τον υπηρετούν. Με όλα αυτά ο φτωχός ιπποκόμος έγινε ένας μεγάλος άρχοντας, και μπόρεσε να παρουσιασθεί στον κόσμο και ν' αγοράσει και μερι­κά κτήματα στη Μακεδονία.   Χρόνια αργότερα, όταν ο Βασίλειος έγινε αυτοκράτορας πήρε τον Ιωάννη κοντά του δίνοντάς του το αξίωμα του πρωτοσπαθαρίου, ενώ τη Δανιηλίδα, όταν τον επισκέφθηκε στην Κωνσταντινούπολη, την υποδέχθηκε στα ανάκτορα της Μαγναύρας σα βασίλισσα και της παρα­χώρησε επίσημα τον τίτλο της βασιλομήτορος.   Άλλο γάμο με άνδρα δεν έκανε ο Βασίλειος. Θα ολοκληρώσουμε όμως, εν συντομία την ιστορία της ζωής του, προκειμένου να φανεί ξεκάθαρα, ότι ο αγράμματος Βασίλειος καμμία πνευματική ανησυχία δεν είχε, ώστε να κάνει πνευματικές ενώσεις, όπως παρουσιάζονται εξωραϊσμένα οι γάμοι του με τους άντρες από ορισμένους χριστιανούς ιστορικούς. Παρέμεινε σε όλη του τη ζωή, το ίδιο ανθρώπινο πλάσμα, το πρωτόγονο και άξεστο, με τα σκληρά και βάναυσα ενστικτα και τα βίαια πάθη. Στάθηκε πάντα ένας συμφεροντολόγος, ένας άνθρωπος με ταπεινή ψυχή, χωρίς κανένα ενδοιασμό και καμμιά λε­πτότητα, χωρίς τιμή.   Παρακοιμώμενος του αυτοκράτορα

   Οταν ο Βασίλειος γύρισε απ' την Πάτρα στην Κωνσταντινούπολη ξαναμπήκε στην υπηρεσία του Θεοφιλίτση, οπότε δύο απρόοπτα περιστατικά τον έφεραν σʼ επαφή με τον αυτοκράτορα Μιχαήλ Γ΄. Ο αυτοκράτορας ήταν Εβραϊκής καταγωγής, ανίκανος, βωμολόχος, διεφθαρμένος και μέθυσος· με αυτό το προσωνύμιο έμεινε γνωστός στην Ιστορία: Μιχαήλ Γ΄ ο Μέθυσος. Ο Μιχαήλ διασπάθιζε σε γελοία έξοδα το δημόσιο χρήμα. Διοργάνωνε με το επιτελείο του όργια, τα οποία ξεκινούσαν με γελωτοποιούς και μίμους, αλλά κατέληγαν σε ακρωτηριασμούς ανυπόπτων πολιτών, θανατικές εκτελέσεις κ.λπ.. Ο Πατριάρχης Φώτιος εύρισκε πολύ αστείες τις διασκεδάσεις του αυτοκράτορα και πρόθυμα τον συναγωνιζόταν στο τραπέζι πίνοντας περισσότερο κι απ' τον ίδιο.   Σε ένα τέτοιο όργιο ο Βασίλειος πάλαιψε και νίκησε έναν -ανίκητο εως τότε- Βούλγαρο παλαιστή. Λίγες μέρες αργότερα κατάφερε να δαμάσει και ένα ωραιότατο άλογο, που κάποιος επαρχιακός διοικητής είχε στείλει στον Μιχαήλ και κανένας δεν μπορούσε να καβαλήσει. Ο βασιλιάς, ο οποίος αρεσκόταν τόσο στην παρέα γυναικών, όσο και ανδρών, κατάμαγεμένος απέσπασε από τον Θεοφιλίτση αυτό το όμορφο παλληκάρι, που ήταν τόσο καλός ιπποκόμος και τόσο ρωμαλέος παλαιστής, τον κατέταξε στους δικούς του ιπποκόμους και του έδωσε το αξίωμα του πρωτοστράτωρα.   Όταν αργότερα ο Σκύθης ευνούχος παρακοιμώμενος του Μιχαήλ καθαιρέθηκε τη θέση του -ύστερα από πρόταση του Βάρδα- κατέλαβε ο Βασίλειος, τον οποίο άλ­λωστε ο Μιχαήλ λάτρευε. Δεν κου­ραζόταν να λέει, πως μόνον αυτός ήταν ένας υπηρέτης πι­στός και αφοσιωμένος.

   Δακτύλιος του Βασιλείου ως παρακοιμώμενου.   Ο παρακοιμώμενος ήταν αξίωμα στη βασιλική αυλή του Βυζαντίου. Προήλθε από το γεγονός, ότι ο αξιωματούχος αυτός κοιμόταν πρό της θύρας του βασιλικού κοιτώνα. Η άμεση σχέση του παρακοιμώμενου με τον βασιλιά εξηγεί, γιατί έλαβε το αξίωμα αυτό τόση μεγάλη σημασία. Ήταν πολλές περιπτώσεις, που οι παρακοιμώμενοι εκτελούντες καθήκοντα άμεσου βοηθού του βασιλιά για την άσκηση της εξουσίας ήταν αυτοί, που ουσιαστικά κυβερνούσαν το βυζαντινό κράτος.

   Διαγραφή
  7. Τη θέση του παρακοιμώμενου ασκούσαν -για ευνόητους λόγους- ευνούχοι. Στην περίπτωση όμως, του διεφθαρμένου αυτοκράτορα Μιχαήλ η κατάληψη της θέσης του παρακοιμώμενου από τον σφριγηλό ερωτικά και όμορφο Βασίλειο ήταν η πλέον ενδεδειγμένη.   Αίμα, ηδονή, θάνατος

   Αργότερα, ο Μιχαήλ πάντρεψε τον ευνοούμενό του με την ερωμένη του, την Ευδοκία Ιγγερίνα, η οποία ήταν πολύ όμορφη και ο Μιχαήλ την είχε αρκετά χρόνια ερωμένη. Την έδωσε -λένε- στο Βασίλειο με τη συμφωνία πως οι σχέσεις Μιχαήλ - Ευδοκίας θα εξακολουθούσαν. Η σύμβαση φαίνεται πως τη­ρήθηκε τόσο καλά, πού οι αμερόληπτοι χρονογράφοι αναγνωρίζουν τον Μιχαήλ σαν πα­τέρα τών δύο πρώτων παιδιών του Βασιλείου (Κωνσταντίνου και Λέοντος - μετέπειτα αυτοκράτορα.)

   Οι παλατια­νοί συγγραφείς πιο διακριτικοί φυσικά, γύρω άπό ένα τόσο λεπτό ζήτημα, προσπάθησαν αντίθετα να εξυμνήσουν, όχι μόνο την ομορφιά και τη χάρη της Ευδοκίας, μα ακόμα και τη σύνεση και την αρετή της. Όμως, κι αυτή ακόμα η επι­μονή τους δείχνει πως υπήρχε κάπου ένα νευραλγικό σημείο, κάπως ενοχλητικό για τη Μακεδονική δυναστεία. Μο­νάχα ο Βασίλειος φαίνεται πως συμβιβάστηκε άκοπα με αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Είχε άλλωστε και τον τρόπο να παρηγορηθεί. Ήταν ερωμένος της Θέκλας, της αδελφής του αυτοκράτορα και ο Μιχαήλ έκλεινε τα μάτια του μπροστά σ' αυτό το σύνδεσμο, όπως και ο Βασίλειος έκλεινε τα δικά του μπροστά στη μοιχεία της γυναίκας του. Έτσι λοι­πόν όλοι αυτοί αποτελούσαν την πιο όμορφη οικογένεια, που μπορεί κανείς να φαντασθεί.   Όταν ο Βασίλειος διείδε, ότι ο Καίσαρας Βάρδας αποτελούσε εμπόδιο στις φιλοδοξίες του τον συκοφάντησε στον αυτοκράτορα και τελικά με συνεργό τον γαμπρό του Βάρδα, Συμβάτιο, τον σκότωσε. Το πτώμα του Βάρδα μπροστά στα μάτια του αδιάφορου ή ανίσχυρου αυτοκράτορα κομματιάστηκε, ενώ οι όρχεις του κρεμάστηκαν σε κοντάρι και τους γυρόφερναν για θέαμα. Ο Πατριάρχης Φώτιος, σαν καλός αυλικός, έσπευσε να συγχαρεί τον αυτοκράτορα, που ξέφυγε από τόσο μεγάλους κινδύνους. Ο Βασίλειος ήταν τώρα ο νικητής και ο Μιχαήλ την ημέρα της Πεντηκοστής της 26ης Μαίου 866, τον ανακήρυξε συμβασιλέα.   Διαγραφή
  8. Η ευγνωμοσύνη δέν ήταν η χαρακτηριστική αρετή του Βασιλείου. Επειδή οι χθεσινοί του συνένοχοι και ιδιαίτερα ο Συμβάτιος του ζητούσαν απαιτητικά το μερίδιο τους από την εξουσία και τις τιμές, αφού τώρα πια του ήταν άχρηστοι τους έδιωξε χωρίς κανέναν ενδοιασμό και όταν οι δυσαρεστημένοι εστασίασαν, ο Βασίλειος τιμώρησε αυστηρά την ανταρσία τους. Τους έβγαλε τα μάτια και αφού έκοψε το δεξί χέρι του Συμβάτιου και τη μύτη ενός άλλου συνεργάτη του, τους εξόρισε.   Ο Μιχαήλ, που συνέχισε τα μεθύσια και τις διασκεδάσεις και «ξόδευε τους θησαυρούς του Κράτους σκορπίζοντας το χρήμα με το φτυάρι με κίναιδους, οργανοπαίκτες, χορεύτριες κι ένα πλήθος από ακόλαστους ανθρώπους», ήταν τώρα το τελευταίο εμπόδιο, που είχε απομείνει στον Βασίλειο στην προσπάθειά του για αναρρίχηση στον αυτοκρατορικό θρόνο. Έτσι, στις 23 Σεπτεμβρίου του 867, ύστερα από ένα ακόμα μεθύσι του Μιχαήλ σε δείπνο στό παλάτι του Αγίου Μάμαντα ο Βασίλειος με τους συνεργάτες του δολοφονούν τον Μιχαήλ· πρώτα του κόβουν και τα δύο χέρια κι ύστερα τον ξεκοιλιάζουν χύνοντας τα εντόσθιά του στο πάτωμα.   Παραμερίζοντας όλα τα εμπόδια που τον χώριζαν από τό θρόνο, ο Βασίλειος ήταν αυτοκράτορας. Πρώτη του φροντίδα ήταν να εγκαταστήσει στα διαμερίσματα της νόμιμης αυτοκράτειρας τη γυναίκα του, την Ευδοκία Ιγγερινή, που ως την τελευταία στιγμή ήταν η ερωμένη του Μιχαήλ Γ΄, αν και είχε δώσει το λόγο του στη Θέκλα. Λίγα χρό­νια αργότερα, απόκτησε μάλιστα απʼ αυτήν ένα γιό, που ήταν το πρώτο νόμιμο παιδί του, και ύστερα, άλλες τέσσερες θυγατέρες (τις έβαλε σε μοναστήρι, προκειμένου να τις αποκαταστήσει.) Βλέπουμε πώς την ψυχή του Αρμένιου χωριάτη, που είχε μείνει χυδαία, στο βάθος της δεν τη δυσκόλευαν τέτοιες μάταιες λεπτότητες.


   Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του γνωρίζοντας την επιρροή και δύναμη, που είχαν οι καλόγεροι έκτισε περί τα εκατό μοναστήρια, τους ενίσχυε συνεχώς και τους κολάκευε. Εκείνη την εποχή οι καλόγεροι έγιναν οι πιο αφοσιωμένοι και πιστοί στυλοβάτες της μακεδονικής δυναστείας. Έπίσης ξόδεψε πολλά χρήματα για την ανακαίνιση, τη διακόσμηση και το στολισμό με εικόνες του ναού των Αγίων Στεργίου και Βάκχου, που αναφέρονται στις τελετές γάμων μεταξύ ανδρών.
   Ο Βασίλειος πέθανε το 886 σε ηλικία εβδομηντατεσσάρων ετών κατά τη διάρκεια κυνηγιού. Είναι πολύ πιθανόν να δολοφονήθηκε, όπως ο Βάρδας κι ο Μιχαήλ, κι αυτός από συνωμοσία (βλ. σχετική μελέτη του Vogt: “La jeunesse de Leon VI”, στη “Revue Historique”, τ. 174, 1934) αν και βυζαντινές πηγές ισχυρίζονται, ότι σκοτώθηκε από τα κέρατα ελαφιού (Λέων Γραμματικός, 262.)   Διαγραφή
  9. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

   «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους», Εκδοτική Αθηνών.

   Κ. Παπαρρηγόπουλου, «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους».

   Γ. Κορδάτου, «Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας».

   Κ. Σάθα, "Μεσαιωνική Βιβλιοθήκη".

   Ι. Σκυλίτζη, «Χρονογραφία», εκδ. «Μίλητος», Αθήνα.

   Βασίλιεφ, «Ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας 324-1453», εκδ. «Μπεργαδή».

   Καρόλου Ντίλ, «Βυζαντινές μορφές», εκδ. «Μπεργαδή», Αθήνα, 1969.

   Τζών Μπόσγουελ, «Γάμοι μεταξύ ανδρών», εκδ. «Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος», Αθήνα, 2004.

   Εγκυκλοπαίδειες «Ήλιος», «Πάπυρος Λαρούς».

   Διαγραφή
 6. ΠΩΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ.
  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΒΙΟ ΤΟΥΣ.
  ΟΧΙ ΣΑΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΡΟΜΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΠΟΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ,
  ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ
  ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΚΟ ΣΚΟΠΟ.
  ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

  ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ.

  Όταν η Ελπίδα ζωντάνεψε στη Μάκιστο!


  Στο μαρτυρικό χωριό της Ηλείας τίποτα δεν μαρτυρεί πλέον το φονικό πέρασμα της φωτιάς. Ο όμιλος Βαρδινογιάννη ανέλαβε να χτίσει από την αρχή και να παραδώσει στους κατοίκους έναν οικισμό-κόσμημα ως μια ειλικρινή έκφραση συμπαράστασης
  Πριν από τρία χρόνια πυκνά μαύρα σύννεφα κάλυπταν τον ουρανό της Μακίστου στον Νομό Ηλείας μετά τη φονική πυρκαγιά που άφησε πίσω της μόνο καταστροφή και απόγνωση. Πριν από λίγες μέρες «ακτίνες φωτός», αισιοδοξίας και ελπίδας πλημμύρισαν και πάλι το μαρτυρικό χωριό κοντά στη Ζαχάρω, καθώς παραδόθηκαν τα σπίτια που ανακατασκευάστηκαν μέσα σε κλίμα συγκίνησης. Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρος του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια» και του Συλλόγου «Ελπίδα», συνοδευόμενη από τον κ. Γιώργο Βαρδινογιάννη, έφτασε στο χωριό, όπου οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς τής επεφύλαξαν θερμή υποδοχή.

  Η κυρία Βαρδινογιάννη συγκινημένη ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκομένους και απευθυνόμενη στους κατοίκους του χωριού που είχαν συγκεντρωθεί στη πλατεία είπε μεταξύ άλλων: «Για τον σύζυγό μου και για μένα η στήριξη σε εσάς και στο χωριό σας ήταν ένα ανθρώπινο χρέος. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι μπροστά σε μια τέτοια συμφορά. Ηταν μια ειλικρινής έκφραση συμπαράστασης σε συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη. Και δεν ήταν από την πλευρά μας μια απλή υπόσχεση και δέσμευση, ήταν φροντίδα. Γι’ αυτό και θελήσαμε να ξαναχτίσουμε το χωριό με τη δική μας μελέτη. Χωρίς να χάσει τον χαρακτήρα του, να αγκαλιάσει τους κατοίκους του και να τους προσφέρει σιγουριά και προστασία. Η υποδοχή σας με τίμησε με συγκινητικό τρόπο, και με έκανε να αισθανθώ δικός σας άνθρωπος. Οι δεσμοί μου πλέον μαζί σας είναι πολύ ισχυροί γιατί χτίστηκαν πέτρα-πέτρα τα τρία τελευταία χρόνια». Στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης χαιρετισμό ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος μετέφερε τις ευχαριστίες του πρωθυπουργού και συνεχάρη την οικογένεια Βαρδινογιάννη για τη στήριξη της περιοχής.

  Ο νομάρχης Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφίρας από την πλευρά του ευχαρίστησε το ζεύγος Βαρδινογιάννη, τόνισε τη σημασία της προσφοράς και μίλησε για αδιαφορία της Πολιτείας, η οποία, όπως είπε, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει και να μοιράσει στους πυρόπληκτους τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από δωρεές μετά
  τις πυρκαγιές.

  Ακολούθησαν η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων από την κυρία Βαρδινογιάννη, τα αποκαλυπτήρια της προτομής της αλλά και μια έκπληξη την οποία της επεφύλαξαν οι κάτοικοι ονομάζοντας την πλατεία του χωριού τους Πλατεία Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από τη χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως, ενώ οι μαθητές προσέφεραν στην κυρία Βαρδινογιάννη ένα λεύκωμα. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με φιλοξενία της Μαριάννας και του Γιώργου Βαρδινογιάννη σε μερικά από τα σπίτια που ανοικοδομήθηκαν από τον όμιλο. Εκεί είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους κατοίκους, δίνοντας την υπόσχεση ότι σύντομα θα επιστρέψουν στον τόπο, σε μια ανεπίσημη αυτή τη φορά επίσκεψη, για να περάσουν χρόνο μαζί τους, καθώς, όπως είπαν, τους αισθάνονται πλέον σαν οικογένειά τους.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΟΙΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 12ΘΕΟΙ ΓΙΑ ΔΩΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ...

   ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΤΣΟΚΑΡΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΦΕΡΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΔΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ....!!!!

   Διαγραφή
  2. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΠΟΥ ΟΡΚΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΤΙΖΕΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ
   ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΙΖΕΙΣ.

   Διαγραφή
 7. η ποιο βρωμερη φυλη του πλανητη.σιχαμενοι,κλεφτες ,λοποδυτες,εγκληματιες,χιλια καλα να τους κανης θα κοιταξουν να σου κανουν κακο.οι γυφτοι μαζι με τους πακιστανοινδιοτουρκους ειναι το ιδιο.οπου πανε καταστρεφουν τη γη.πηγαινετε αμα θελετε σε μια κατασκηνωση γυφτων,και οταν φυγουν απο εκει,η γη θα ειναι γεματη σκουλικια.καταραμενοι απο θεο απο παναγια απο διαβολο απο βελζεβουλη.υπανθρωπο και καταραμενοι.


  Πώς ήρθαν και πώς εξαπλώθηκαν στην Ευρώπη; Από πού προέρχονται τα διάφορα ονόματά τους;

  Ρομά ή Ρομ ή Αθίγγανοι ή Τσιγγάνοι ή Γύφτοι η ψωρρες. Τόσες λέξεις, για μια φυλή, η καταγωγή της οποίας αποτελούσε μυστήριο και μόνο τους τελευταίους αιώνες ξεκαθάρισε.


  Στο σημερινό άρθρο, θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με την καταγωγή των Ρομά και τους πρώτους αιώνες της διαδρομής τους στην Ευρώπη. Η χρήση των άλλων όρων γι' αυτούς (Αθίγγανοι,Τσιγγάνοι και, κυρίως, Γύφτοι) δεν έχει κανένα μειωτικό σκοπό, απλά γίνεται για να δοθούν απαντήσεις στην ετυμολογία των όρων αυτών.


  Οι Ρομά (αγγλ. Gypsies, γαλλ. Tsiganes ή Tziganes, γερμ. Zigeuner), αποδείχτηκε ότι είναι Καυκασοειδής λαός με σκουρόχρωμο δέρμα, που προέρχεται από τη Βόρεια Ινδία, αλλά σήμερα κατοικέι σχεδόν σε όλες τις περιοχές του πλανήτη. Κυρίως όμως στην Ευρώπη.
  Είναι ο μόνος νομαδικός λαός που δεν υπήρξε ούτε κατακτητικός ούτε κτηνοτροφικός και παρά το ότι έχουν γίνει αντικείμενο πολλών μελετών από κορυφαίους επιστήμονες, εξακολουθούν να περιβάλλονται από μύθους και μυστήρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Την άποψη για προέλευση των Ρομά από την Ινδία, διατύπωσε ο Αδαμάντιος Κοραής στο έργο του "Άτακτα" 4,37. Θεωρεί βέβαια, ότι κάποια φύλα (οι Ατσίγγανοι) ήρθαν στην Ευρώπη μέσω Ασίας, ενώ άλλα (οι Γύφτοι) μέσω Αιγύπτου. Αυτό το θέμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, πάντως η ταύτιση Αθίγγανων και Γύφτων έγινε αργότερα από την έλευσή τους στην Ευρώπη (περ. 14ο - 15ο αι.).

   Φαίνεται λοιπόν, ότι οι Ρομά ήταν Ινδοί παρίες (οι οποίοι σύμφωνα με το "καστικό" σύστημα που ίσχυε ως την εποχή του Γκάντι, ονομαζόταν "Άθικτοι", οι οποίοι μετά τον 9ο αιώνα, μέσω διαδοχικών μεταναστεύσεων, έφτασαν από το Ιράν και από εκεί στα εδάφη της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και στη συνέχεια σε όλη την Ευρώπη.

   Πράγματι, στο Βυζάντιο, ήταν γνωστοί από τον 9ο αιώνα με την ονομασία Αιγύφτιοι, από την οποία προήλθε η ονομασία Γύφτοι.

   Το όνομα Αιγύπτιοι, το πήραν, είτε γιατί ήρθαν μέσω της Αιγύπτου, είτε γιατί ήρθαν μέσω της Κιλικίας (περιοχής της Μικράς Ασίας), που λόγω της ευφορίας του εδάφους της, χαρακτηριζόταν "Μικρά Αίγυπτος". Για το όνομα Αθίγγανοι, υπάρχει η εξής ερμηνεία. Αθίγγανοι ονομάζονταν οι Έλληνες αιρετικοί Μελχισεδεκίτες ή Καθαροί. Όταν η αίρεση είχε παρακμάσει και είχαν απομείνει μόνο οι εξωτερικές της εκδηλώσεις και οι δεισιδαιμονίες, ο όρος Αθίγγανος έφτασε να σημαίνει αυτόν που ασκούσε τη μαντεία. Επειδή και οι Γύφτοι ήταν επίσης γνωστοί για την ενασχόλησή τους με τη μαντεία, ονομάστηκαν κι αυτοί Αθίγγανοι (όπως αναφέρει ο αείμνηστος φιλόλογος γλωσσολόγος Δικαίος Βαγιακάκος).

   Πάντως, σήμερα, σχεδόν πάντα, οι Αθίγγανοι, οι Τσιγγάνοι και οι Γύφτοι ταυτίζονται με τους Ρομά, παρόλο ότι είναι κοινής μεν προέλευσης φύλα, που ήρθαν όμως στην Ευρώπη μέσω διαφορετικών περιοχών και σε διαφορετικές εποχές.   Διαγραφή
  2. Ο όρος Ρομ, με τον οποίο αυτοαποκαλούνται οι ίδιοι, σημαίνει άντρας ή σύζυγος. Στο κορυφαίο γαλλικό λεξικό "Le Petit Robert" σημειώνεται ότι ο όρος πρωτοεμφανίστηκε το 1857. Στο κορυφαίο αμερικανικό λεξικό, Merriam-Webster's (11η έκδοση), αναφέρεται ότι ο όρος Ρομ πρωτοεμφανίστηκε το 1841 και δηλώνει τον σύζυγο. Όσο για τον όρο Gupsy (Γύφτος), αναφέρει ότι πρωτοεμφανίστηκε το 1537!

   Οι Ρομά, για τους μη ομόφυλούς τους, χρησιμοποιούν τον όρο gadje, άκρως μειωτικό, που σημαίνει "άξεστος επαρχιώτης", "χωριάτης", "στουρνάρι" ή "βάρβαρος".
   Η εξάπλωση των Ρομά στην Ευρώπη και τις άλλες ηπείρους - Οι δυσκολίες που συνάντησαν

   Όπως αναφέραμε, από τον 9ο αιώνα, οι Ρομά είχαν εγκατασταθεί στη Βυζαντινή αυτοκρατορία. Τον 15ο αιώνα, για να αποφύγουν τους πολέμους μεταξύ Βυζαντινών και Οθωμανών, εγκατέλειψαν σταδιακά τις περιοχές όπου κατοικούσαν και χάρη σε έγγραφα που τους χορήγησε το 1417-1418 ο βασιλιάς της Βοημίας, εγκαταστάθηκαν σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Το 1721, Πολωνοί τσιγγάνοι διέσχισαν τη Ρωσία και εγκαταστάθηκαν στη Σιβηρία.

   Αντιμετώπισαν βέβαια και περιοριστικές νομοθεσίες εναντίον τους. Οι Ισπανοί τσιγγάνοι (Gitanos), από το 1499 ως το 1783, αντιμετώπισαν διώξεις. Ομοίως και οι Γάλλοι ομοεθνείς τους το 1539. Στην Αγγλία, το 1530, διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα, αλλιώς θα φυλακίζονταν! Επίσης, οι πρώτες αναχωρήσεις τσιγγάνων για τις ευρωπαϊκές αποικίες στην Αμερική και την Αφρική, δεν ήταν εθελοντικές. Οι Ισπανοί, οι Βρετανοί και οι Πορτογάλοι επιχείρησαν μ' αυτό τον τρόπο να απαλλαγούν από αυτούς. Επίσης, τσιγγάνοι μετείχαν στον αποικισμό της Λουϊζιάνας από τους Γάλλους.

   Η γλώσσα των Ρομά λέγεται Ρομανί "Χρηστικό Λεξικό της Νεοελληνικής Γλώσσας", Ακαδημία Αθηνών, έκδ. 2014) και έχει μεγάλη ομοιότητα με τη σανσκριτική και τις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες της Βόρειας Ινδίας. Αυτό, παρατηρήθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα και οδήγησε στην ανακάλυψη της αρχικής κοιτίδας των Ρομά.

   Σήμερα, είναι διασκορπισμένοι σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, ζουν όμως κυρίως στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη. Οι εκτιμήσεις για τον συνολικό πληθυσμό τους διαφέρουν, θεωρείται ωστόσο ότι ανέρχεται περίπου, σε 6.000.000.

   ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΡΟΜΑ ΕΚΑΝΑΝ
   ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΘΩΣ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ '
   ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ 600 ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΡΙΣ. ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ
   ΔΕΚΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΠΕΝΤΗΝΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΧΑΖΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ. ΜΕΓΑΛΗ
   ΣΠΕΙΡΑ ΟΙ ΡΟΜΑ ΤΟΥ ΨΩΡΡΑ.

   Πολύτιμες πληροφορίες για το άρθρο αυτό, αντλήσαμε από την εγκυκλοπαίδεια "ΠΑΠΥΡΟΣ-ΛΑΡΟΥΣ-ΜΠΡΙΤΑΝΙΚΑ" (έκδ. 1993) και την εγκυκλοπαίδεια "ΔΟΜΗ" (εκδ. 2005).   Διαγραφή
  3. ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΜΗΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΛΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΜΕ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ Ο "ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ",ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΑΞΗ,ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΦΩΝΟΥΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ…

   ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ,ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ...!!!

   ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΡΥΒΑΝ..

   ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ,600 ΔΙΣ$ ΚΑΙ 2.3 ΤΡΙΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ...

   ΕΧΕΙ ΒΟΥΝΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΕΝΤΟΣ 5 ΗΜΕΡΩΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ....

   Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΩΧΡΙΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ...

   ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟ 24.50 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ 100 ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΤΕ...

   https://www.youtube.com/watch?v=z8HRhZqoPSI

   ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ…!!!!

   ******ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ*******

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος7 Νοεμβρίου 2016 - 6:14 μ.μ.
   ρε κουδουνίστρα, πάλι εδώ είσαι, δεν βάζεις μυαλό τελικά σαχλαμάρα

   Ανώνυμος7 Νοεμβρίου 2016 - 6:16 μ.μ.
   άλλο κόμματα και άλλο ψωριασμένη κατάσταση του γύφτου του απατεώνα

   Ανώνυμος7 Νοεμβρίου 2016 - 6:17 μ.μ.
   τα 600 δις που τα έχεις στον κ@λο σου ρε ........................

   Ανώνυμος7 Νοεμβρίου 2016 - 6:19 μ.μ.
   πόσα χρήματα φάγατε ρε από τους πολίτες που τσιμπήσατε μέχρι σήμερα ρε λαμόγια @@@@@@

   Ανώνυμος7 Νοεμβρίου 2016 - 6:20 μ.μ.
   πόσο πάει η ταρίφα της πλαστής σωτηρίας λαμόγιο 50 ευρώ ή 150 ευρώ $$#$#$#$#$#

   Anonymous8 Νοεμβρίου 2016 - 12:56 π.μ.
   ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΙΘΑΓΕΝΗ ΜΟΓΓΟΛΟΓΥΦΤΕ ΕΒΡΑΙΟΠΡΑΚΤΟΡΑ ΚΟΠΑΝΑ ΤΗΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ
   ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
   ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ

   Διαγραφή
  5. ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΤΣΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

   Διαγραφή
 8. ΨΗΦΙΖΕ ΣΕ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΡΑΓΙΑ.
  ΝΑ ΤΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΨΕΥΤΟΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

  ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΛΑ
  ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΞΑΝΑ
  ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.


  Τελευταία είμαστε μάρτυρες της εμφάνισης νέων κομμάτων, μικρών κομμάτων, άλλα ρωσόφιλα, άλλα δήθεν ανεξάρτητα, όλα κόμματα που δεν έχουν καμία ελπίδα για είσοδο στην Βουλή και δεν φαίνονται ικανά να απειλήσουν την πρωτοκαθεδρία των συστημικών κομμάτων....
  Τότε γιατί οι "προεδροι" και ιδρυτές των κομμάτων αυτών καταναλώνουν χρόνο και ενέργεια; Μα γιατί είναι μια επικερδέστατη ενασχόληση.
  Ακόμα και εάν δεν καταφέρουν να μπούνε στην Βουλή οι ιδρυτές τους θα απολαμβάνουν ποσά επιχορήγησης από το κράτος τόσο για την προεκλογική διαδικασία, όσο και μετεκλογικά που αγγίζουν το εκατομμύριο του ευρώ.
  Συνεπώς η ίδρυση ενός κόμματος αποτελεί μια αξιόπιστη επένδυση και τα όποια μικροέξοδα καλύπτονται πλήρως, ειδικά εάν οι ιδρυτές έχουν ήδη εξασφαλισμένο τηλεοπτικό χρόνο όπου πουλάνε από βιβλία μέχρι ματζούνια για τις αιμορροίδεις ή εάν διαθέτουν εκδοτικούς οίκους οπότε είναι ήδη αναγνωρίσιμοι απο το ευρύ κοινό.
  Παρόλα αυτά η επένδυση σε ένα κομμα δεν απαιτεί και τόσο σοβαρό υπόβαθρο διότι μπορεί να συνασπιστούν δυό ή περισσότερα κόμματα της τάξεως του 0,2%- δηλαδή κόμματα που τα ψηφίζει μια μειοψηφία μερικών χιλιάδων ψηφοφόρων, κατι πολύ εύκολο να επιτευχθεί- και να συστήσουνε ένα κόμμα του 1,5% το οποίο είναι το χαμηλότερο όριο για το ΄΄μπαγιόκο», το πακέτο, το ΄΄κασέρι΄΄ των 750,000 ευρώ.
  Απορίας άξιον πως όλοι οιΈλληνες δεν έχουν συστήσει κόμματα και συανσπισμούς αυτών.
  Διαβάστε παρακάτω το πως χρηματοδοτούνται τα κόμματα όπως επίσης και ένα παράδειγμα τέτοιου πολιτκού σχηματισμού το οποίο έδρεψε τελικά το πολυπόθητο πακέτο των 750,000 ευρώ μετά τις εκλογές του 2012 και μάλιστα χωρίς να μπεί στην βάσανο του βουλευτικού αξιώματος,απλά και καθαρά λεφτά. Αντί κάποιος να παριστάνει τον βουλευτή με 6,000 ψωροχιλιαρικα τον μήνα, δηλαδή 72,000 τον χρόνο, δηλαδή 288,000 ευρώ σε μια τετραετία-που ποτέ δεν εξαντλείται διότι γίνονται πρόωρες εκλογές-αντί αυτών πηγαίνει σπίτι του με το ΄΄πακέτο΄΄ των 750,000 και μας παρακολουθεί γελώντας σαρδόνια.
  Αυτή είναι μπίζνα κυρίες και κύριοι, τρέξτε να τους ψηφίσετε.Ωστόσο προσέξτε, στόχοςτου παρόντος δεν είναι να στηλιτεύσει το κόμμα του παραδείγματος που θα δείτε παρακάτω και το οποίο στις εκλογές του 2012 χωρίς να μπει στην Βουλή έτυχε χρηματοδότησης 750,000 ευρώ αλλά τους μιμητές σήμερα, το 2016. Η ατμόσφαιρα μυρίζει εκλογές και πολλοί καιροσκόποι ετοιμάζουν την μπίζνα τους είτε γλύφοντας την Ρωσία είτε με γενικόλογο και στρογγυλεμένο δήθεν πολιτικό λόγο, χωρίς να συγκρουόνται με κανένα. Στόχος είναι τα λεφτά, ο Πούτιν ούτε γνωρίζει τα μικρά αυτά κόμματα, ούτε τα χρειάζεται εφόσον κάνει την δουλειά του με τα συστημικά.Όσο για τα υπόλοιπα νεόκοπα κόμματα η ιδεολογική πλατφόρμα τους και ό λόγος τους δεν είναι τίποτα άλλο από μια γενικόλογη χασμωδία -συρραφή κοινότοπων και σοβαροφανών τσιτάτων και συνθημάτων.Σαν λένε ΄΄δωσμου τα λεφτά να φύγω να μην σε ζαλίζω»»
  Πολλοί θα βιαστούν να παρατηρησουν ότι τα κόμματα έχουν έξοδα, κάτι το οποίο δεν ισχύει στην περίπτωση μας, διότι εκτός απο την προεκλογική επιδότητση όλοι όσοι θα δουλεύουν σε αυτά τα μικρά κόμματα εντάσσονται σε δύο κατηγορίες, α. στα κορόιδα και β. σε αυτούς που πιστεύουν ότι το κόμμα θα μπει στην Βουλή και έτσι θα έχουν ΄΄μέσον΄΄ πολιτκό και θα επωφεληθούν απο αυτό μακροπρόθεσμα.Στο μεταξύ όλοι αυτοί δουλεύουν τζάμπα και τρέχουν με δικά τους έξοδα στις κομματικές εκδηλώσεις.
  Με τα παραπάνω δεν σημαίνει ότι εγκρίνουμε τα μεγάλα και συτημικά κόμματα,προς Θεού μην παρεξηγηθούμε.
  Η λύση δεν θα δοθεί από τα κόμματα.
  Η λύση θα δοθεί απο τους ίδιους τους Έλληνες όταν θα ξυπνήσουνε μετά απο την τουρκική εισβολή, σύντομα αυτό.
  Χρηματοδότηση των κομμάτων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις


  1. Το 1984 η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου με υπουργό Οικονομικών και εισηγητή τον κ. Δ. Τσοβόλα θέσπισε νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων από το κράτος. Στην εισηγητική έκθεση του νόμου αναφερόταν ότι για να παύσουν τα κόμματα να υποκύπτουν σε αξιώσεις μεγάλων οικονομικών παραγόντων που τα χρηματοδοτούν, θα έπρεπε πλέον να λειτουργούν με χρήματα κρατικά, έτσι ώστε ο δημόσιος βίος να ανεξαρτητοποιηθεί από κάθε μορφής επιδράσεις. Έκτοτε με μια σειρά τροπολογιών φτάσαμε τελικά στο Νόμο 2429 της 10-7-96 ΦΕΚ 155, όπου πλέον τα κόμματα παίρνουν θρασύτατα τεράστια χρηματικά ποσά από το κράτος με πρόσχημα την ανεξάρτητη λειτουργία τους. Ο φαινομενικά αθώος και σωστός αυτός νόμος έχει σήμερα καταλήξει σε μια επαίσχυντη ληστεία για δύο λόγους: πρώτα, γιατί τα λαμβανόμενα ποσά είναι τερατώδη και δεύτερον γιατί τώρα διαπλεκόμενοι μεγαλοαπατεώνες έχουν τα κόμματα υπό πλήρη εξάρτηση, οπότε το πνεύμα του νόμου… πάει περίπατο. Επειδή μάλιστα χρήματα λαμβάνονται μόνο από τα κόμματα που έχουν ήδη εισέλθει στη βουλή, το κράτος χρηματοδοτεί συγκεκριμένα κόμματα τα οποία έχουν ξεπέσει στη συνείδηση του λαού για να διαιωνίζουν τη νοσηρή παρουσία τους στο δημόσιο βίο και είναι παρά πολύ δύσκολο έως αδύνατο να δώσουν τη μάχη νέα κόμματα, αφού αποκλείονται από την κρατική χρηματοδότηση.
   Κάτι ακόμα πιο εξωφρενικό είναι ότι ενώ τα κόμματα λαμβάνουν μόνιμη ημερήσια άρα και ετήσια κρατική επιχορήγηση, όταν προκηρυχθούν εκλογές παίρνουν μέσα σε 30 ημέρες που είναι η διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, εκτός από τη μόνιμη χρηματοδότηση, έκτακτα για τις εκλογές μόνο, ποσό για το κάθε κόμμα ίσο με τα μισά λεφτά που λαμβάνει όλο το χρόνο! Δηλαδή υπάρχει η μόνιμη ετήσια επιδότηση και κάθε φορά που γίνονται εκλογές παίρνουν τα κόμματα αυτά χωριστά στην προεκλογική περίοδο το ήμισυ της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης!
   Με τα κολοσσιαία αυτά ποσά γίνονται οι φιέστες των κομμάτων, η εξαγορά των συνειδήσεων των ψηφοφόρων, εξασφαλίζεται ο ασφυκτικός έλεγχος επί των ΜΜΕ, ανοίγονται γραφεία και στην τελευταία γειτονιά, πληρώνονται χρήματα για ξενοδοχεία, φαγητά, ταξίδια των εκλεκτών των κομμάτων, αμείβονται επίσης ένας μεγάλος αριθμός ημετέρων και χασομέρηδων που ταμπουρώνονται στα κομματικά γραφεία, ή μετακινούνται δήθεν σαν οπαδοί σε κάθε μετακίνηση ή περιοδεία των αρχηγών των κομμάτων
   ΠΗΓΗ https://web.facebook.com/KatargeseEpichoregesesTonKommatonTora/?fref=ts
   ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ-ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2012ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ 1,5 %ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ
   ΝΔ 15,4 ΕΚ.ΕΥΡΩ
   ΣΥΡΙΖΑ14,1 ΕΚ ΕΥΡΩ
   ΠΑΣΟΚ 7,5 ΕΚ ΕΥΡΩ
   ΑΝΕΛ 4 ΕΚ ΕΥΡΩ
   Χ.Α. 3,75 ΕΚ ΕΥΡΩ
   ΔΗΜΑΡ 3,4 ΕΚ ΕΥΡΩ
   ΚΚΕ 3,95 ΕΚ ΕΥΡΩ
   ΔΡΑΣΗ 750.000 ΕΥΡΩ
   ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 750.000 ΕΥΡΩ

   Διαγραφή
  2. Βλέπουμε δηλαδή ότι ακόμα και κόμματα που δε μπήκαν στην βουλή το 2012 κέρδισαν 750,000 ευρώ καθόλου άσχημα εάν σκεφτεί κανείς ότι η προεκλογική περίοδος καλύπτεται από το κράτος όπως αναφέρεται παραπάνω και συγκεκριμένα » Κάτι ακόμα πιο εξωφρενικό είναι ότι ενώ τα κόμματα λαμβάνουν μόνιμη ημερήσια άρα και ετήσια κρατική επιχορήγηση, όταν προκηρυχθούν εκλογές παίρνουν μέσα σε 30 ημέρες που είναι η διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, εκτός από τη μόνιμη χρηματοδότηση, έκτακτα για τις εκλογές μόνο, ποσό για το κάθε κόμμα ίσο με τα μισά λεφτά που λαμβάνει όλο το χρόνο! Δηλαδή υπάρχει η μόνιμη ετήσια επιδότηση και κάθε φορά που γίνονται εκλογές παίρνουν τα κόμματα αυτά χωριστά στην προεκλογική περίοδο το ήμισυ της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης!»
   Δηλαδή η ίδρυση, προεκλογική περίοδος είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα γελοίο πσοσοστό, 1,5 % για κερδηθούν 750,000 ΜΕΤΡΗΤΑ !!!!!1
   ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΊΣΕΙ ΜΕ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ »ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ» :
   750.000 € θα πάρει ο Τζήμερος
   750.000 € θα πάρει ο Τζήμερος
   Για μόλις 0,9 % θα εισπράξει τελικά ο συνασπισμός των κομμάτων «Δημιουργία Ξανά» και «Δράση» την κρατική επιχορήγηση, αφού ο κομματικός τους σχηματισμός συγκέντρωσε τελικά το 1,59 % ενώ το κατώτατο όριο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων είναι το 1,50 %,

   Διαγραφή
  3. Έτσι, παρότι τα «δύο κόμματα» μέσα σε σαράντα ημέρες έχασαν συνολικά πάνω από το 60 % της δύναμής τους (από το ποσοστό του 4,23 % που συγκέντρωναν και οι δύο μαζί στις εκλογές της 6ης Μαΐου, στις τελευταίες συγκέντρωσαν μόλις 1,59 %) θα εισπράξουν 750.000 ευρώ από τον κρατικό κορβανά.
   ΠΗΓΗ http://www.enikos.gr/politics/55723,750000–8a-parei-o-Tzhmeros.html
   Το hellenic sunrise δεν έχει τίποτα εναντίον της Δημιουργίας Ξανά, ίσα ίσα που μπορεί και να συμφωνει με πολλές απόψεις της. Στο κάτω κάτω η όλη διαδικασία είναι νόμιμη. Την παραπάνω ιδέα τρέχουν τώρα να αντιγράψουν πολλοί, πρώην αποτυχημένοι βουλευτές, νυν ιδιοκτήτες εκδτικών οίκων, διάφοροι καιροσκόποι.Καλά κάνουνε, αφού έτσι είναι ο νόμος. Εσείς τρέξτε να τους υποστηρίξετε.Θα φάτε καλά ……
   Είναι δυνατό να επιχορηγούνται και τα κόμματα εκτός Βουλής;

   Είναι δυνατό να επιχορηγούνται και τα κόμματα εκτός Βουλής;
   Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο!… Δεν φθάνουν οι –απαράδεκτες πέρα για πέρα- επιχορηγήσεις των κομμάτων της Βουλής, που υπερβαίνουν κατά πολύ το ποσό των 30 εκ. ευρώ, επιχορηγούνται και τα κόμματα που είναι εκτός Βουλής!! Πάντα ταύτα γιατί … «έτσι ορίζει ο νόμος», την ώρα που οι καρκινοπαθείς πεθαίνουν γιατί δεν έχουν φάρμακα και πολλοί χρεωμένοι πολίτες αυτοκτονούν έξω από τη Βουλή των Ελλήνων λόγω αδυναμίας επιβιώσεως!..

   ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ σε μια χώρα όπου το παράλογο θεωρείται λογικό και το παράνομο νόμιμο, δεν νομίζω ότι ως είδηση θα συγκινήσει κανένα αφού, για το θέμα αυτό, είναι τοις πάσι γνωστό, ότι παραβιάζουμε ανοικτές θύρες! Και ιδού γιατί:
   Διάβασα στο «Πρώτο Θέμα» ότι οι εκλογές της 17ης Ιουνίου(2012) δεν επέφεραν αλλαγές μόνο στον κοινοβουλευτικό χάρτη της χώρας αλλά και στα ταμεία των ίδιων των κομμάτων αφού κερδισμένοι και χαμένοι θα ανταμειφθούν ανάλογα πλέον από την κρατική επιχορήγηση.
   ΠΗΓΗ http://www.sakketosaggelos.gr/Article/2777/

   Διαγραφή
  4. Μεγάλος κερδισμένος των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ που υπερτριπλαζιάζοντας τα ποσοστά του όχι μόνο αυξάνει εντυπωσιακά πλέον την παρουσία του στη Βουλή αλλά θα δει να μπαίνουν στα ταμεία του 14,1 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Το κόμμα της Κουμουνδούρου είναι το πλέον ωφελημένο μετά τις πρόσφατες εκλογές αν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι και το 2011 η επιχορήγηση που εισέπραττε ήταν κάτι λιγότερο από 4 εκατ. το χρόνο.
   Η Νέα Δημοκρατία παρά την εκλογική της νίκη, οικονομικά βγαίνει ουσιαστικά χαμένη μιας και θα πάρει λιγότερα χρήματα σε σχέση με το 2011. Η λογιστική αυτή πτώση οφείλεται στο γεγονός πως για την επιχορήγηση λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των ψήφων και όχι το εκλογικό ποσοστό. Με δεδομένο ότι η Ν.Δ. το 2009 είχε 2.295.719 ψήφους και τώρα, τον Ιούνιο, πήρε 1.825.609 το αποτέλεσμα είναι να μειωθεί και η κρατική επιχορήγηση προς το κόμμα. Συγκεκριμένα από τα 17 εκατομμύρια ευρώ πέφτει στα 15,4.
   Μεγάλος χαμένος των εκλογών το ΠΑΣΟΚ που εκτός από την τρίτη θέση θα βρεθεί και σε δεινή οικονομική κατάσταση καθώς θα μειωθεί δραματικά η επιχορήγηση την ώρα που τα χρέη του κόμματος προς τις τράπεζες έχουν χτυπήσει «κόκκινο».Το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 17ης Ιουνίου θα λάβει… μόλις 7,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πριν από τρία χρόνια έπαιρνε 21,75 εκατομμύρια! (…)
   Κερδισμένοι των εκλογών θα πρέπει να θεωρούνται οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, η Χρυσή Αυγή και η Δημοκρατική Αριστερά που θα βάλουν για πρώτη φορά «ζεστό» κρατικό χρήμα στα ταμεία τους. Το κόμμα του κ. Καμμένου θα λάβει επιχορήγηση ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, του κ. Μιχαλολιάκου 3,75 εκατομμυρίων ευρώ και του κ. Κουβέλη 3,4 εκατ. ευρώ.
   Στους χαμένους και το ΚΚΕ που θα δει την επιχορήγηση να μειώνεται καθώς τα χρήματα που λάμβανε «πέφτουν», από τα 5,2 εκατομμύρια το 2009, στα 3,95 εκατομμύρια τώρα.»
   Και τώρα η απίστευτη είδηση:
   «Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 750.000 ευρώ από την κρατική επιχορήγηση θα εισπράξει τελικά ο συνασπισμός των κομμάτων «Δημιουργία Ξανά» και «Δράση» αφού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου συγκέντρωσαν το 1,59% των ψήφων» (!!).
   Γνωρίζω την απάντηση! Υπάρχει νόμος που ορίζει ότι το κατώτατο όριο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων είναι το 1,50%.
   Θαυμάσια!.. Και γιατί παρακαλώ πρέπει να επιχορηγούνται κόμματα που είναι εκτός Βουλής; Βάσει ποίας λογικής θα πρέπει κι αυτοί οι κύριοι να παίρνουν χρήματα από τον δημόσιο κορβανά την ώρα που οι καρκινοπαθείς, για παράδειγμα, πεθαίνουν γιατί δεν έχουν φάρμακα και κάποιοι άλλοι 77χρονοι συνταξιούχοι αυτοκτονούν στη Βουλή λόγω χρεών και αδυναμίας επιβιώσεως;
   Διαφωνούμε κύριοι! Και διαφωνούμε έντονα!… Οι επιχορηγήσεις πρέπει να σταματήσουν και για τα κόμματα που είναι μέσα στην Βουλή. Αν θέλουν να επιβιώνουν οικονομικά μπορούν να το κάνουν νόμιμα και με διαφανείς διαδικασίες μόνο από τις συνδρομές των μελών τους! Το επιχείρημα ότι οι επιχορηγήσεις πρέπει να γίνονται από το κράτος για να αποφεύγονται περιπτώσεις χρηματισμού ή εξάρτησης των πολιτικών κομμάτων από ιδιώτες είναι έωλο μετά την γελοιοποίηση που τους έκανε η «Ζήμενς» παρόλο που τα κόμματα ήσαν επιχορηγούμενα από το Κράτος! Έλεος κύριοι!… Έλεος πια!..

   Διαγραφή
 9. ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΜΗΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΛΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΜΕ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ Ο "ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ",ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΑΞΗ,ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΦΩΝΟΥΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ…

  ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ,ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ...!!!

  ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΡΥΒΑΝ..

  ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ,600 ΔΙΣ$ ΚΑΙ 2.3 ΤΡΙΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ...

  ΕΧΕΙ ΒΟΥΝΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΕΝΤΟΣ 5 ΗΜΕΡΩΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ....

  Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΩΧΡΙΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ...

  ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟ 24.50 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ 100 ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΤΕ...

  https://www.youtube.com/watch?v=z8HRhZqoPSI

  ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ…!!!!

  ******ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ*******

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

   Διαγραφή
  2. Giannis Paterakis8 Νοεμβρίου 2016 - 10:45 μ.μ.
   ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΜΗΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΛΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΤΟΥΡΚΟΣΩΡΡΑΙΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΑΜΟΛΑΕΙ ΚΛΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΝΕΙ

   Διαγραφή
  3. πιο σουργελο πεθαινεις

   Διαγραφή
 10. Giannis Paterakis-SORROKONTOS 2 Σεπτεμβρίου 2016 - 10:46 μ.μ.

  15 ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΙ ΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΙΣ ΠΟΥΛΗΣΑ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΦΤΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΑ ΤΟΝ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΤΙ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΒΡΑΔΥΑΤΙΚΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΑΥΡΑ ;

   Διαγραφή
  2. ΡΕ ΣΟΥΡΙΕΛΟ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ, ΡΕ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΗΡΕΣ ΡΕ

   Διαγραφή
 11. ΧΑΤΖΗΡΩΜΗΕ ΠΟΥΣΤΗ ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΟΥ ΓΑΜΙΟΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΤΣΟΥΜΠΑΜΠΑ 12ΘΕΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. "....H Πρωτεουσα του Ελληνικου κρατους η Κωνσταντινουπολη ηταν η πολη με τα περισσοτερα φιλανθρωπικα ιδρυματα στον κοσμο(φτωχοκομεια, γηροκομεια, νοσοκομεια, ορφανοτροφεία ξενωνες κλπ)...."

  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

  ΕΙΧΑΝ ΜΕΖΕΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΗΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΟΙ ΒΥΖΑΝΙΝΟΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΜΑΧΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

  ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΙΚΕΦΑΛΟ ΟΦΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΕΩΣΦΟΡΙΚΗΣ ΦΙΔΟΛΑΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΜΑΝΟΥΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

  ΠΑΡΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΕ ΜΑΝΟΥΗΛ ΑΓΓΕΛΕ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ

  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. NA Ο ΛΟΓΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ. ΑΙΤΙΑ ΟΙ 12ΘΕΟΙ.

  ΕΔΩ ΡΕ ΤΟΥΒΛΟ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΑ
  ΤΑ ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ
  ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ
  ΜΕΣΑΙΩΝΑ.


  ΚΑΤΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΝΩΜΑΛΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή