Οι Ρεπουπλικανοί έρχονται στις ΗΠΑ: Με τον έλεγχο του Κογκρέσου ξεκινούν την αποκατάσταση της δημοκρατικής ομαλότητας

Η ρεπουμπλικανική πλειοψηφία είναι έτοιμη να «καθαρίσει» τα σκάνδαλα των Δημοκρατικών

Το 2023 θα είναι το τελευταίο έτος πλήρους παρουσίας στην εξουσία των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, μέσω του «προβληματικού παππού», όπως χαρακτηρίζεται ο νυν πρόεδρος Τ.Μπάιντεν  καθώς οι εκλογές του 2024 που όλοι αναμένουν ότι θα αποκαταστήσουν τα όσα συνέβησαν σε βάρος της δημοκρατική ομαλότητας στην μεγαλύτερη δυτική δημοκρατία, θα φέρουν κατά πάσα πιθανότητα τους Ρεπουμπλικανούς στην εξουσία.

Ήδη οι τελευταίοι νίκησαν και με μεγάλη διαφορά στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022 τους Δημοκρατικούς σχεδόν σε όλες τις Πολιτείες, έστω και αν κατάφεραν να ανακτήσουν μόνο τον έλεγχο της Βουλής και όχι της Γερουσίας: Ατυχώς για τους Ρεπουμπλικανούς, αν και πήραν περισσότερες έδρες στην Γερουσία από τους Δημοκρατικούς σε αυτές τις εκλογές, δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν την μεγάλη διαφορά με την οποία είχαν ηττηθεί το 2018 στις τότε ενδιαμέσες εκλογές (σύμφωνα με το αμερικανικό σύστημα μόνο ένα μέρος των θέσεων στην Γερουσία κρίνεται στις ενδιάμεσες εκλογές).

Πάντως κέρδισαν την Βουλή και αυτό σημαίνει πολλά: Το πολιτικό τέλος της Δημοκρατικής Νάνσι Πελόζι στη θητεία της ως πρόεδρος της Βουλής την έλευση του «σκληρού«» Ρεπουπλικάνου Κέβιν ΜακΚάρθι, που θα αντικαταστήσει την Πελόζι, αλλά το κυριότερο:

Αποκτούν τον έλεγχο της Βουλής από τις 20 Ιανουαρίου και με ένα σώμα βουλευτών που είναι εξαιρετικά πολιτικοποιημένο, πολωμένο και σκληρό, λόγω των γεγονότων του 2020 και της μάχης του Καπιτώλιου το 2021. Με πολλούς σκληρούς της πλευράς Τραμπ να εκλέγονται.

Και να ξεκινούν μια σειρά από έρευνες που αφορούν πλήθος ζητημάτων, από την αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν έως τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γιου του Μπάιντεν, Χάντερ, αλλά και του ίδιου του Μπάιντεν, της ομάδας Κλίντον και πολλών κορυφαίων της ελίτ των δημοκρατικών.

Η Βουλή που διοικείται πλέον από τους Ρεπουμπλικάνους  θα αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» για την αποκατάσταση της δημοκρατικής ομαλότητας στις ΗΠΑ.

Με τη ρεπουμπλικανική δεξιά γεμάτη πρωτοπόρους των δικαιωμάτων της ελευθερίας του λόγου και της εθνοκεντρικής αντίληψης των πραγμάτων και κατά της νέας τάξης πραγμάτων και του Κλάους Σβαμπ, όπως η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, σημαίνει ότι υπάρχει ελπίδα επιστροφής στις αξίες της ελευθερίας και του πατριωτισμού στις ΗΠΑ.

Και αυτή την φορά δεν θα είναι μόνοι: Ο έλεγχος του Twitter έφυγε οριστικά από αυτούς που είχαν καταστείλει την ελευθερία της γνώμης…

loading...