ΜΕΓΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ- Ερώτηση Μπακογιάννη σε Κοτζιά για τη σύλληψη υπαλλήλων Αλβανικού ΥΠΕΞ – Ονειρεύονταν τη «Μεγάλη Αλβανία»

Η διακίνηση προπαγανδιστικού υλικού αλυτρωτικού περιεχομένου προς τη χώρα μας από κρατικούς υπαλλήλους της Αλβανίας, εκτός από ποινικές, έχει αναμφίβολα και διπλωματικές προεκτάσεις
τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ.

H Συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη κι ο Υπεύθυνος Τομέα Εξωτερικών, βουλευτής Ρεθύμνης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, σχετικά με τη σύλληψη από τις ελληνικές Αρχές υπαλλήλων του αλβανικού Υπουργείων Εξωτερικών, που διακινούσαν προπαγανδιστικό υλικό αλυτρωτικού περιεχομένου στη χώρα μας.

Τι συνέβη
Μετά από έλεγχο που έγινε πριν από 4 μέρες σε αυτοκίνητο που πέρασε την Κακαβιά, διαπιστώθηκε πως δύο άντρες μετέφεραν στην Ελλάδα προπαγανδιστικό υλικό, βιβλία και χάρτες της «Μεγάλης Αλβανίας».

Οι δύο οδηγοί του Αλτίν Τάφα και Αγκίμ Ασλάνι, θα παρέδιδαν το υλικό που κατασχέθηκε, στην Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα, με σκοπό να διανεμηθεί σε Αλβανούς μαθητές, που φοιτούν σε Ελληνικά σχολεία.

Για το θέμα αυτό, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η διακίνηση προπαγανδιστικού υλικού αλυτρωτικού περιεχομένου προς τη χώρα μας από κρατικούς υπαλλήλους της Αλβανίας, εκτός από ποινικές, έχει αναμφίβολα και διπλωματικές προεκτάσεις, εξαιτίας της υπηρεσιακής ιδιότητας των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ζητάμε από τον Υπουργό Εξωτερικών να προβεί σε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές ενέργειες, ώστε να αναδείξει τις επιπτώσεις αυτής και παρόμοιων ενεργειών στην ομαλή πορεία των σχέσεων Ελλάδας-Αλβανίας και στην ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος.

Οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δυο χωρών προϋποθέτουν, πριν απ’όλα, το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Επιβάλλεται να δοθούν άμεσα όλες οι αναγκαίες διευκρινήσεις από πλευράς Αλβανίας, ώστε να μην υπάρχουν σκιές και αναπάντητα ερωτήματα, που θα οδηγήσουν σε επανάληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον».

Η τακτική δικάσιμος των δύο συλληφθέντων έχει οριστεί για σήμερα 18 Νοεμβρίου.

crashonline.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Όταν στην Ελλάδα υπάρχουν αλληλέγγυοι-ΜΚΟ από 16 χώρες, ακόμα και απο τη Λατινική Αμερική, τα προβλήματα και οι φασαρίες θα είναι καθημερινά. 700 εκατομμύρια ευρώ απο την ΕΕ πάνε άμεσα χωρίς παρέμβαση του κράτους σε αυτούς. Πως θα σταματήσουν τα επεισόδια και η απόβαση λαθρομεταναστών όταν υπάρχει χορός εκατομμυρίων? κάψιμο υποδομών σημαίνει αγορά νέων υποδομών. Δημιουργία νέων χώρων υποδοχής, σημαίνει περισσότερες αγορές και περισσότερα άτομα απο ΜΚΟ. Άρα μεγαλύτερο κομμάτι απο τη πίτα των 700 εκατομμυρίων. Σε Κεραμεικό και Μεταξουργείο δεκάδες σπίτια νοικιάστηκαν απο ξένες ΜΚΟ με συμβόλαια 2 και 3 χρόνων. Αυτό σημαίνει ότι οι ΜΚΟ βλέπουν χρήμα σε βάθος χρόνων. Στην Ιταλία, όπου υπάρχει και εκεί η απόβαση, δεν υπάρχει το φαινόμενο οι λαθρομετανάστες να καταστρέφουν και να καίνε. Γιατί απλά, υπήρξε επέμβαση σε όλα τα γραφεία των ΜΚΟ από την αστυνομία και την εισαγγελία. Έλενξαν κάθε άτομο και κάθε χαρτί. Και γιατί στην Ιταλία τα λεφτά δεν πάνε άμεσα στις ΜΚΟ αλλά στο κράτος. Και φυσικά στην Ιταλία, η αστυνομία δεν είναι θεατής με εντολή του Μουζάλα και του κάθε Μουζάλα. Θυμάμαι περίμενα να κάνω τα χαρτιά για άδεια παραμονής, εργαζόμουν στην Ιταλία πέρα των 6 μηνών που επιτρέπει παραμονή ΕΕ χωρίς άδεια παραμονής, και οι αστυνομικοί μου είπαν να πάω μπροστά, σε άλλο παραθυράκι γιατί η ουρά εκείνη ήταν για άτομα εκτός ΕΕ. Κάποιοι αφρικανοί αντέδρασαν και η αστυνομία τους άρπαξε την ίδια στιγμή, μπροστά μου και λίγο αργότερα έμαθα ότι τους είχαν για απέλαση. Ακόμα και στη Κύπρο που πάνε πλέον λαθρομετανάστες, τους έχουν έξω από πολεις, σε ειδικό χώρο με περίφραξη που μοιάζει σαν φυλακή. Και κανένας δεν δημιουργεί προβλημα. Αλλά ουτε και εκεί επιτρέπουν σε δήθεν αλληλέγγυους να ξεχνάνε ότι υπάρχει κράτος. Στην Ελλάδα πρεπει να καταλάβουν όλοι ότι είναι άλλο πράγμα η ανθρωπιστική βοήθεια και άλλο πράγμα η εισβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]