Πατριάρχης Κύριλλος για τις πράξεις της Ρωσίας: «Νίκη επί της επιδημίας του φασισμού»

 

Τι είπε μετά τη χθεσινή λειτουργία

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας, Κύριλλος, στο μήνυμά του επεσήμανε ότι η σημερινή Ρωσία πρέπει να βοηθήσει τον κόσμο που βυθίζεται όλο και περισσότερο σε μια πνευματική και ηθική κρίση για να «έρθει η σωτηρία», καθώς έσωσε τον κόσμο εκείνη την εποχή από «τη μάστιγα του φασισμού», αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Μετά τη σημερινή λειτουργία, ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πρόσθεσε:

«Εκείνη την εποχή, η ίδια η Ρωσία έσωσε τον κόσμο από την τρομερή επιδημία του φασισμού. Χάρη, πρώτα απ’ όλα, στις θυσίες της Ρωσίας, η νίκη επιτεύχθηκε. Ίσως ο Κύριος, που μας ωθεί σε τέτοιες τρομερές θυσίες, μας καλεί σήμερα να διασφαλίσουμε ότι μέσω της πνευματικής μας ζωής, της πίστης μας, του συνδυασμού πίστης και γνώσης και της διείσδυσης της πίστης σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, μπορούμε να βοηθήσουμε και τον κόσμο να βρει τη σωτηρία, όπως κάναμε όταν νικήσαμε τον φασισμό.

Ο Πατριάρχης σημείωσε ότι οι διεθνείς σχέσεις σήμερα έχουν φτάσει στην «πιο επικίνδυνη γραμμή» και οι χώρες έχουν βυθιστεί «στην πιο δύσκολη ατμόσφαιρα αμοιβαίας δυσπιστίας» και κατά τη διάρκεια αυτής αυξάνεται ο κίνδυνος ενός πολέμου μεγάλης κλίμακας, σύμφωνα με το Tass, όπως δημοσιεύει η αραβική (λιβυκή) al Marsad.

loading...