Α.Γεωργιάδης σε επιχειρηματίες: Απαγορεύετε την είσοδο σε μη εμβολιασμένους ή κλείνετε και δεν σας δίνουμε επίδομα

 Απείλησε ανοικτά τους επιχειρηματίες της εστίασης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς τους είπε επί της ουσίας πως είτε θα δεχθούν τον διαχωρισμό των πολιτών, είτε θα κλείσουν (λόγω lockdown) και μάλιστα αυτή τη φορά χωρίς να πάρουν χρηματικό επίδομα. 

Ο Α.Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα το πρωί στο ΟΡΕΝ αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που υπάρχουν από τους επιχειρηματίες για τον διαχωρισμό των πολιτών, λέγοντας πως «με πήρε καταστηματάρχης εκνευρισμένος για τα μέτρα και του είπα, “θέλετε να σας κλείσουμε και τώρα που δεν υπάρχουν και λεφτά να χρεωκοπήσετε;” ή θέλετε να βάλετε κανέναν καλλιτέχνη να κάνει καμία δήλωση για να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί και να μην έχουμε πανδημία τον χειμώνα;». 

Ενώ στη συνέχεια της συζήτησης, αφού άκουσε τον προβληματισμό ενός επιχειρηματία της εστίασης του είπε με ψυχρότητα, «ήρθε η ώρα αν ωριμάσετε στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν άλλα λεφτά, το καταλαβαίνετε αυτό; Αν έρθει η πανδημία τον χειμώνα δεν έχουμε άλλα λεφτά. 

Επειδή εάν η πανδημία τον χειμώνα καταστραφήκαμε και να ξαναγυρίσουμε σε οικονομική κρίση πάμε να πείσουμε όλοι τους φίλους μας να εμβολιαστούν».  

Η κυβέρνηση ουσιαστικά μέσω του υπουργού της απειλεί τους επιχειρηματίες πως θα τους ξανά κλείσει εάν δεν ακολουθήσουν τις εντολές της και εάν δεν απαγορεύσουν την είσοδο σε μη εμβολιασμένους. Και μάλιστα αυτή τη φορά φτάνει σε σημείο να τους απειλεί μέχρι και με χρεοκοπία! 

Ο υπουργός μίλησε και για τον διαχωρισμό των πολιτών που ανακοίνωσε χθες, λέγοντας πως «διάκριση δεν κάνει κανένας, διάκριση κάνει ο ιός». Λέγοντας πως ο «μη εμβολιασμένος κινδυνεύει περισσότερο και ο εμβολιασμένος λιγότερο», εξηγώντας πως «ο ιός κάνει την διάκριση και η πολιτεία κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις». 

Ενώ υποστήριξε πως «ο καθένας ανάλογα την επιλογή που θα κάνει θα μπορεί να κινείται λιγότερο ή περισσότερο». «Η ζωή το κάνει αυτό, όχι η κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Γεωργιάδης. 

Ο υπουργός είπε πως «χρειάζεται ένα ποσοστό πάνω από 75% για να ξεπεράσουμε τον ιό, η απόφαση των πολιτών για το εάν θα εμβολιστούν ή όχι θα κρίνει το εάν θα έχουμε πανδημία». 

Χαρακτήρισε επίσης ως «ντροπή» τ’ ότι η Κρήτη είναι χαμηλά στους τουρισμούς.

Παραδέχθηκε πως οι κυρώσεις σε ανεμβολίαστους γίνονται για να εμβολιαστεί ο κόσμος υποστηρίζοντας πως «αυτή η ιστορία γίνεται για να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων, καθώς κάποιος που δεν θα εμβολιαστεί δεν θα μπορεί να πάει στο αγαπημένο του εστιατόριο». 

Δείτε όσα είπε

loading...