Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας προσβάλλει τους Έλληνες, αλλά στον Ζάεφ δεν λέει κουβέντα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει λόγο για πρωθυπουργό μειοψηφίας που είναι ανάξιος και διχάζει τον λαό. Παράλληλα τον εγκαλεί που επιτρέπει ακόμα στον Ζόραν Ζάεφ να αναφέρεται στα Σκόπια ως Μακεδονία.

«Χθες ο κ. Τσίπρας τόλμησε να προσβάλει ξανά τους Έλληνες. Χαρακτήρισε, όχι μόνο ως ακροδεξιούς, αλλά και ως μη σκεπτόμενους όλους όσοι  αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το έκανε, δε, με θράσος και ανευθυνότητα μπροστά σε ξένους ηγέτες. Στον κ. Ζάεφ όμως που επιμένει να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία δεν βρήκε κουβέντα να πει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καταλήγει σημειώνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας «δεν είναι μόνο ένας πρωθυπουργός μειοψηφίας. Είναι και ένας ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει τον λαό. Οι Έλληνες θα μείνουν ενωμένοι, υπερήφανοι και αξιοπρεπείς. Και σύντομα θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει».

Όσα είπε ο Τσίπρας στον Μακρόν
Ένα σύντομο διάλογο για τη Συμφωνία των Πρεσπών είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της 5ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της ΕΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο βίντεο που μετέδωσε ο ANT1 αρχικά ακούγεται να περιγράφει τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο της Κυριακής 20 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα κάνοντας λόγο για «ακροδεξιούς λαϊκιστές». «Ήταν δύσκολα. Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών κατά της Συμφωνίας» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Εμανουέλ Μακρόν τον ρωτά πόσοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο. «Ε, στην τελευταία διαδήλωση ήταν περίπου 70.000», απαντά ο Έλληνας πρωθυπουργός. Δεδομένου ότι ο διάλογος γίνεται στα αγγλικά, ο Αλέξης Τσίπρας διευκρινίζει το νούμερο «Όχι 17, 70», λέει.

Και για να είναι σίγουρος ότι ο Γάλλος πρόεδρος κατάλαβε, ο Αλέξης Τσίπρας εξηγεί και πάλι, «7 – 0», σχηματίζοντας με το χέρι το 7 και το 0, συμπληρώνοντας ότι «δεν ήταν τόσο ογκώδες».

«Η πλειοψηφία των ανθρώπων ήταν υπέρ;» ξαναρωτά ο Εμανουέλ Μακρόν. «Ναι, έτσι νομίζω. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέφτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους», απαντά ο Αλέξης Τσίπρας.

loading...