Βουλγαρία και Σκόπια ζητούν να στείλουν δικούς τους ιερείς σε ελληνικές εκκλησίες

Χωρίς καθόλου ιερείς ή με κάποιους υπερήλικες ξέμειναν εκατοντάδες απομακρυσμένα χωριά της χώρας μας, γεγονός που προσπαθούν να
εκμεταλλευτούν γειτονικές χώρες, οι οποίες μας προτείνουν να στείλουν δικούς τους παπάδες για να ανοίγουν τις εκκλησίες μας και να τελείται η Θεία Λειτουργία.

Σύμφωνα με το «Έθνος», ιερείς από τη Βουλγαρία και τα Σκόπια έχουν προτείνει σε ελληνικά χωριά που βρίσκονται πολύ κοντά στα σύνορά τους, να τα «ενισχύσουν» ώστε να μη μένουν οι εκκλησίες κλειστές και οι κάτοικοι να μπορούν να εκκλησιάζονται, κάτι που αποτελεί μεγάλη ανάγκη για όλους τους πιστούς και κυρίως τους ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα σε άλλες περιοχές προκειμένου να πάνε στην εκκλησία.

Όπως αναφέρει ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, Άνθιμος, για τους λόγους αυτούς παλαιότερα είχε ζητήσει από λαϊκούς εφόσον το επιθυμούν να γίνουν εθελοντές ιερείς, χωρίς μάλιστα να φορούν ράσα στην καθημερινή της ζωή. Η προσπάθεια αυτή όμως δεν προχώρησε, αφού τελικά μόνο ένας δημόσιος υπάλληλος της περιοχής χειροτονήθηκε ιερέας. 
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ. ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΨΟΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. ΩΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΟΥ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΛΕΙΣΤΑ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΜΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΚΟΜΑ. ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη σε ιερείς ας μειώσουν τους ιερείς στις μητροπόλεις, αλλά ακόμα και αν και εκεί δεν υπάρχουν, μπορούν να ζητήσουν από τις ομόδοξες εκκλησίες της Σερβίας και της Ρωσίας, ή και της Κύπρου.
  Ποτέ όμως από Βουλγαρία ή Σκόπια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]