ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΑΙΓΑΙΟ-ΘΡΑΚΗ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΤΑ ΔΩΣΑΜΕ ΟΛΑ;

Δεν πέρασαν μερικές ημέρες που ο Πρόεδρος της ηγέτιδας χώρας, του «ιμπεριαλισμού» ΗΠΑ, επισκέφτηκε την «αριστερή» κυβέρνηση της Ελλάδας και το success story του καλού Αμερικανού που έφερνε δώρα στους ιθαγενείς της Μεσογείου καταρρίφθηκε.

Το story, στήθηκε περισσότερο για να εξηγήσει την ανώμαλη προσγείωση των ιδεοληπτικών αριστερών (που έκαιγαν σημαίες USA), στη σκληρή διεθνή γεωπολιτική πραγματικότητα, παρά γιατί ο Μπαράκ Ομπάμα, είχε κάτι καλό να εμάς. Είχαμε περιγράψει σε τίτλους πως ένας Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν επισκέπτεται μία χώρα χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα αιτημάτων. Έτσι και έγινε.

> Όσο αφορά την εθνοκτόνα λιτότητα στην Ελλάδα και τις λεβέντικες διαπργματεύσεις με την Τρόικα, να θυμίσουμε πως ο κύριος μέτοχος του «κακού» ΔΝΤ είναι οι ΗΠΑ, ουδέν σχόλιο πέραν τούτου, ως το πρακτικό αποτέλεσμα της επίσκεψης του πλανητάρχη.

> Όσο αφορά το μεταναστευτικό – για να το θέσουμε κόσμια – να θυμίσουμε πως είναι (και) αποτέλεσμα των πολεμικών επιχειρήσεων και των απολυταρχικών καθεστώτων στις χώρες προέλευσης του προβλήματος. Το μεταναστευτικό είναι ζήτημα συνολικά της Ευρώπης και των ΗΠΑ και όχι της Ελλάδας η οποία έχει το μικρότερο ή κανένα, μερίδιο ευθύνης.

> Όσο αφορά τις απαιτήσεις των Τούρκων για Αιγαίο και Θράκη, διαπιστώνουμε μια διαρκή υποχώρηση. Για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ανάπτυξη της Θράκης, για τη δημογραφική και πολιτική ισορροπία μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων και για την επανεμφάνιση παρεμβατικών πολιτικών από τη γείτονα με στόχο τη «Συνδιοίκηση της Θράκης», έχει μιλήσει εκτενώς ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στο βιβλίο του. Για το Αιγαίο, τα ζούμε καθημερινά, επιβαρυμένο και από το μεταναστευτικό έχει γίνει μόνιμο πεδίο παραβιάσεων και αμφισβητήσεων. Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, πριν την τελευταία έξαρση των διεκδικήσεων από τους Τούρκους, κατέστησε σαφές και προφητικά πως μπαίνουμε σε δύσκολη περίοδο με τη γείτονα χώρα, ακριβώς λόγω μεταναστευτικού και δικής μας οικονομικής κρίσης – που δίνει χώρο στους Τούρκους να διεκδικούν.

> Όσο αφορά το Κυπριακό, οι απανταχού Έλληνες, αισθάνονται πως η Κύπρος από κυρίαρχο κράτος με Ελληνική ταυτότητα και Ελληνική εξουσία, θα μεταφέρει δικαιώματα αποφάσεων στους Τούρκους κατακτητές.

Ειδικότερα για το Αιγαίο και το Κυπριακό, να επισημάνουμε πως οι επιδιώξεις των Τούρκων είναι κυρίως για τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες που νομίμως μπορούν να χαράσσουν Ελλάδα και Κύπρος.

Είναι ξεκάθαρο, πως η κρίση στη χώρα μας έχει πολλαπλές δυσμενείς επιπτώσεις. Η εθνική κυριαρχία τίθεται καθημερινά σε αμφισβήτηση.

Το μείγμα πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα χρειάζεται επανασχεδιασμό, ή κάποιος θα έλεγε χρειάζεται για πρώτη φορά κάποιο σοβαρό σχεδιασμό! Αυτό που κάνουμε ως χώρα δεν τραβάει, σε κανένα επίπεδο.

«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ...............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://eamb-ydrohoos.blogspot.com
  Ως εκ τούτου η ιστορία των ΗΠΑ —και όχι μόνον— έχει "κενά", τα οποία δεν θα αναπληρωθούν ποτέ με αξιόπιστα στοιχεία ...Τεράστια "κενά", γιατί η συμμορία των υπαλλήλων των τοκογλύφων έχει κάνει χιλιάδες delete. Ποτέ δεν θα μάθουμε αν ο Καντάφι ανατράπηκε, επειδή αυτό συνέφερε την αμερικανική πολιτική ή αν συνέφερε την κερδοφορία τού Σόρος. Ποτέ δεν θα μάθουμε αν η Ευρώπη "πνίγηκε" στους λαθρομετανάστες εξαιτίας της αλληλεγγύης των λαών της ή εξαιτίας των επιδιώξεων της Goldman Sachs. Εμείς οι Έλληνες ποτέ δεν θα μάθουμε αν η Ελλάδα μπήκε στο "θανατηφόρο" Μνημόνιο επειδή αυτό ήταν το σωστό και το δίκαιο ή αν αυτό έγινε για να κονομήσουν τα αφεντικά τής Κλίντον και μεταξύ αυτών και ο γαμπρός της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]