Οι περίεργοι θάνατοι των αρχαίων σοφών μας

ΑΙΣΧΥΛΟΣ: Ο θρύλος ισχυρίζεται ότι ένας αετός πέρασε τη φαλάκρα του ποιητή για βράχο, και άφησε να πέσει πάνω στη φαλάκρα του μια χελώνα (έτσι σκοτώνει τις χελώνες ο αετός και μετά τις τρώει).
Ο θρύλος προσθέτει ότι κάποιος χρησμός του είχε προειπεί: “Ουράνιον σε βέλος κατακτενεί”. Αυτήν την εκδοχή πολλοί δεν την παραδέχονται.
ΑΙΣΩΠΟΣ: Τον Αίσωπο τον έστειλε ο βασιλιάς Κροίσος για να πάρει κάποιον χρησμό από το Μαντείο των Δελφών. Συκοφαντήθηκε όμως από τους παρευρισκόμενους στο μαντείο, ότι έκλεψε την ασημένια φιάλη του Θεού Απόλλωνα. Έτσι καταδικάστηκε να γκρεμιστεί από τους κατοίκους από την κορυφή του Παρνασσού Υάμπεια, πράγμα που έγινε.

ΑΝΑΚΡΕΩΝ: Κι εδώ ο θρύλος δίνει και παίρνει. Λέγεται, λοιπόν ότι ο Ανακρέων σκοτώθηκε από τον Ίππαρχο στην Αθήνα. Εμείς γνωρίζουμε ότι τον Ίππαρχο τον είχε σκοτώσει πριν από αυτή τη διάδοση ο Αρμόδιος. Άλλος θρύλος για το θάνατο του Ανακρέοντα λέει πως πνίγηκε από μια ρώγα σταφυλιού, αν αυτό δεν είναι σύγχυση με το θάνατο του Σοφοκλή.

ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ: Ο προληπτικός αδερφός του βασιλιά της Σκυθίας Σαύλιος, επειδή νόμιζε ότι θέλει ο αδερφός του να μεταφέρει τη λατρεία των Ελευσινίων της Αθήνας στη Σκυθία, τον σκότωσε με τόξο, κατηγορώντας τον για ασέβεια.

ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ: Φονεύθηκε κατά την άλωση των Συρακουσών από αγροίκο και βάρβαρο στρατιώτη, τον οποίο θέλησε να διώξει από το εργαστήριο του για να μην του διακόψει τις σκέψεις του, λέγοντας το γνωστότατο από τότε: “Μη μου τους κύκλους τάραττε”.

ΒΙΑΣ: Βρήκε θάνατο στις επάλξεις του καθήκοντος, αφού μίλησε για πολλή ώρα , αν και υπέργηρος, υπερασπίζοντας κάποιον ενώπιον του δικαστηρίου, έγειρε, μετά το τέλος του λόγου του, το κεφάλι του στην αγκαλιά του εγγονού του και πέθανε.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: Καταδικάστηκε με απαίτηση του Αντίπατρου σε θάνατο και κατέφυγε στο ναό του Ποσειδώνα στην Καλαυρία, ήπιε δηλητήριο και πέθανε.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ: Πέθανε ξαφνικά στην Αρεθούσα, πολύ κοντά στην Αμφίπολη, κατασπαραγμένος από άγριους σκύλους του βασιλιά Αρχέλαου του οποίου ήταν φιλοξενούμενος.

ΖΗΝΩΝ: Υποβλήθηκε σε μαρτυρικό θάνατο από άγριο κοπάνισμα μέσα σε μεγάλο γουδί, ύστερα από διαταγή του τυράννου Ελέας Νέαρχου!

ΗΣΙΟΔΟΣ: Πήγε στη Λοκρίδα και έμεινε στο σπίτι κάποιου Μιλήσιου. Εκεί φονεύθηκε από τους γιους του Μιλήσιου, οι οποίοι νόμιζαν ότι ατίμασε την αδερφή τους και το σώμα του το έριξαν στη θάλασσα.

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ: Δολοφονήθηκε, διότι στρατηγεύοντας στην εκστρατεία της Αμφίπολης δεν μπόρεσε να σώσει την πόλη από τους Σπαρτιάτες και το στρατηγό τους Βρασίδα.

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ: Αυτοκτόνησε με θάνατο από ασιτία, μετά την ήττα των Αθηναίων στη Χαιρώνα.

ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ: (Κορίνθιος) Παρανοϊκή μορφή φιλοσόφου, θέλοντας να εξαφανίσει, σε μεγάλη ηλικία, κάθε ίχνος του, διέταξε δυο έμπιστους σωματοφύλακες να παραφυλάξουν τη νύχτα ένα ορισμένο σημείο και να σκοτώσουν τον πρώτο διαβάτη που θα περνούσε από εκεί και αμέσως να τον θάψουν. Την ίδια εντολή είχε δώσει σε άλλους τέσσερις, να σκοτώσουν σε μικρή απόσταση τους δύο πρώτους, και σε άλλους οκτώ να σκοτώσουν σε μεγαλύτερη απόσταση τους τέσσερις προηγούμενους! Η διαταγή εξετελέσθη και έτσι έμεινε άγνωστος ο τάφος του Περίανδρου, διότι ο διαβάτης που πέρασε από εκεί μεταμφιεσμένο σε χωρικό ήταν ο ίδιος ο Περίανδρος!

ΠΟΛΥΒΙΟΣ: Πέφτοντας από το άλογο του με πολλά τραύματα άφησε την τελευταία του πνοή.

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ: Κάηκε μέσα στο σπίτι του από τη φωτιά που έβαλε ο Κύλων με μια ομάδα επαναστατών.

ΣΑΠΦΩ: Γκρεμίστηκε από ένα βράχο στο ακρωτήριο Λευκάτα (στη Λευκάδα), ύστερα από ερωτική απογοήτευση που δοκίμασε τον ωραίο αλλά ακατάδεχτο ναυτικό Φάωνα.

ΣΟΦΟΚΛΗΣ: Πνίγηκε καταπίνοντας μια ρώγα σταφυλιού.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Καταδικάστηκε από το Αθηναϊκό δικαστήριο σε θάνατο με κώνειο. (Μετά την απόφαση που τον καταδίκαζε να πιει το κώνειο, οι φίλοι του είπαν στον Σωκράτη:

-“Οι Αθηναίοι σε καταδίκασαν σε θάνατο”!

Κι ο Σωκράτης απάντησε:

-“Κι αυτούς τους καταδίκασε η φύση”.

Με 281 ψήφους εναντίον 275, δηλαδή με πλειοψηφία 6 μονάχα ψήφων, ο Σωκράτης κηρύχτηκε ένοχος. Οι δικαστές τον ρώτησαν ποια ποινή προτιμούσε να του επιβληθεί και εκείνος ζήτησε με κάποια ειρωνεία, μια τιμητική αμοιβή. Τους απάντησε: “Να σιτίζομαι στο Πρυτανείο”.)

ΧΙΛΩΝ: Πέθανε σε πολύ μεγάλη ηλικία στην Πίσα από υπερβολική χαρά, που του δημιουργήθηκε όταν αγκάλιασε το γιο του, που επέστρεψε από την Ολυμπία νικητής στο αγώνισμα της πυγμαχίας.

loading...

12 thoughts on “Οι περίεργοι θάνατοι των αρχαίων σοφών μας

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ
    ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΛΙΓΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ
    ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
    ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ
    Η ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ Η ΑΛΛΑΖΟΝΙΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΧΑΥΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΤΟΥ
    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΑΠΑΤΗ ΤΟΝ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

  2. ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑΚΟ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    ΑΙΣΩΠΟΣ
    Έτσι τον δίκασαν άδικα και τον καταδίκασαν σε θάνατο, ρίχνοντας τον από τις κορυφές των Φαιδριάδων, κάποια απόκρημνα βράχια, στον Παρνασσό[7].

    Σύμφωνα με τη παράδοση, ο Απόλλωνας τιμώρησε την αδικία τους στέλνοντας στους κατοίκους των Δελφών μεγάλη πείνα και λιμό, που θέρισε πολλούς κατοίκους. Αυτοί τότε για να εξιλεωθούν, έστησαν μια μαρμάρινη στήλη προς τιμήν του Αισώπου.

    ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Το 324 π.Χ. φεύγει εξόριστος από την Αθήνα, γιατί αποδείχτηκε ότι είχε δωροδοκηθεί, με "άρπαλα χρήματα" στην πρόθεση να βοηθήσει τον μεγαλύτερο καταχραστή της αρχαιότητας του στρατηγού Αλεξάνδρου, τον Άρπαλο, να δραπετεύσει. Μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι Αθηναίοι με ψήφισμά τους τον ανακάλεσαν πανηγυρικά από την εξορία, η ελευθερία του όμως αυτή δεν κράτησε για πολύ, γιατί αναγκάστηκε να φύγει ξανά ύστερα από την εμπλοκή του στην αποτυχημένη επανάσταση που έγινε τότε κατά των Μακεδόνων. Οι στρατιώτες του Αντίπατρου τον κυνήγησαν και τον βρήκαν στο ναό του Ποσειδώνα στην Καλαβρία, το πίσω ορεινό τμήμα του Πόρου. Για να μην τον πιάσουν, ήπιε δηλητήριο και πέθανε στις 12 Οκτωβρίου του 322 π.Χ.

    ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ Σύμφωνα με την επικρατέστερη θεωρία υπέκυψε στα τραύματα που του προκάλεσαν άγρια σκυλιά στην Αρέθουσα όπου και τελικά ετάφη με βασιλικές τιμές. Ο Αρχέλαος πένθησε και του ανήγειρε μεγαλοπρεπή τάφο που αργότερα έγινε τόπος προσκυνήματος των θαυμαστών του.

    ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ Σύμφωνα με τον Παυσανία, κάποιος με το όνομα Οινόβιος κατάφερε να περάσει ένα νόμο που επέτρεπε στο Θουκυδίδη να γυρίσει στην Αθήνα, πιθανόν λίγο μετά την παράδοση της Αθήνας και το τέλος του πολέμου το 404 π.Χ.. Ο Παυσανίας συνεχίζει λέγοντας ότι δολοφονήθηκε κατά την επιστροφή του στην Αθήνα. Πολλοί αμφισβητούν αυτή την εκδοχή, θεωρώντας πως υπάρχουν ενδείξεις ότι έζησε μέχρι και το 398 π.Χ.

  3. ΓΕΙΑ ΠΕΣ ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΛΕΣ ΡΕ ΧΑΖΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΣΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΥΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ

    ΤΗΝ ΔΗΜΟKΡΑΤΙΑ
    ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
    ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ '
    ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
    ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
    ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ
    ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ
    ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
    ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ
    ΤΙΣ ΑΡΕΤΕΣ
    ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
    ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΗΡΩΕΣ
    ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΧΑΡΑ ΘΕΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΕ!!

    ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΕΚΑΨΕ Ο ΓΙΑΧΒΕ?

    ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΠΟΥ "ΘΥΣΙΑΣΕ" Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΗ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΒΑΛΑΤΕ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ ΟΤΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΦΟΡΑΤΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ!!

    ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΘΝΗΤΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ"

    ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΙΝΕΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΡΩΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ!!

    ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΟΧΙΜ ΠΟΥ ΠΗΔΑΓΑΝ ΤΙΣ ΘΝΗΤΕΣ

    ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΟΥ ΓΚΑΣΤΡΩΝΕ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ 14 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΡΘΕΝΕΣ!

    ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΛΑΕΙ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ!

    ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΟΤΙ ΣΥΜΦΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΩΝ!!

    ΡΕ ΤΑΓΑΡΙ ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΝΧΕΙ Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΤΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ!

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ(ΜΕΡΙΚΑ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ)

    ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΣΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ????

  4. Καλή σου μέρα συνελληνα και φίλε,
    όπως πάντα ο λόγος σου χείμαρος γνώσεων,
    πάθους και υπεραγάπης για την πατρίδα μας την Ελλάδα!

  5. ”Εξολόθρευσε κάθε τι απ’ τους Αμαληκίτες, μη λυπηθείς, αλλά εξόντωσε άνδρες,
    γυναίκες και παιδιά, από νήπια έως και θηλάζοντα, βόδια, πρόβατα, καμήλες και όνους”.
    (Μασ.) Α΄Σαμ.15.3. ή (Ο΄)Α΄Βασιλειών 15.3.

    Χα..χα..χα.. ο θεός της αγάπης!
    Μα καλά, τα γαϊδουράκια, που είναι τόσο άκακα και δουλευουν
    για τον άνθρωπο, τι του έφταιγαν του αρχισατανα γιαχβέ?

  6. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΕΓΩ ΕΓΙΝΑ ΠΑΛΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ !!

    ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΟΣ!!!

    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ!

    ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!!

    ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΕ ΜΑΘΩ ΝΑ ΑΠΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ

    ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ!!!

  7. Χμμμ, σε μπέρδεψα με κάποιον άλλο, δεν πειράζει, συνελληνας είσαι και εσύ
    αλλά την ιστορία την έμαθες μέσα από τις γραφίδες των ερπετικών σιωνιστών.

    Για δε βάζεις ένα όνομα, φοβάσαι, ντρέπεσε για τα πιστευω σου, γιατί?

    Και πούσαι, ΔΕΝ είμαι φασίστας, Εθνικοσοσιαλιστής είμαι και θαυμαστής
    του Αδόλφου, ούτε εσύ ούτε κανείς άλλος μπορεί
    να με απαγορευσει να πιστευω ότι θέλω.

    Και σε κάθε περίπτωση, πρέπει να με αναγνωρίσης την τόλμη και ειλικρίνια να λέω
    καθαρά αυτό που είμαι, δλδ, αδούλωτο πνευμα που δεν μασάει σανό όπως εσύ!

  8. Για μένα, κόκκινη γραμμή είναι ο κομμουνιστής
    και ο φανατικός χριστιανός, όχι ο απλός.

    Αν μισείς τον φασισμό και Ναζισμό, δεν είσαι καταδικαστέος για μένα,
    εφόσον βέβαια αγαπάς την Ελλάδα, γιατί, κατανοώ ότι η προπαγάνδα
    των ερπητικών σιωνιστών, είναι βγαλμένη από επιστήμονες
    της απάτης και του ψευδους.

    Για να τολμήσει κάποιος να αμφισβητησει και να ερευνήσει,
    χρειάζεται να έχει μεγάλα αρχίδια και πάθος για την
    αλήθεια, εσύ δεν τα έχεις ρε φίλε…συνελληνα!

  9. ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΗΚΑΝ ή ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΑΝ

    Ο Ξενοφάνης εξορίστηκε, ο Πυθαγόρας έγινε σκλάβος στην Βαβυλώνα, δικάστηκε για αθεΐα και διαφθορά των νέων, αργότερα εξορίστηκε και οι οπαδοί του κάηκαν μέσα στην σχολή τους ζωντανοί, ο Ίππασος εκδιώχθηκε επειδή κοινοποίησε τα απόρρητα της Πυθαγόρειας σχολής και θανατώθηκε με πνιγμό από τους ιερείς και συμπολίτες του, ο Διογένης ο Απολλωνιάτης εκδιώχθηκε στην Αθήνα με την κατηγορία της αθεΐας [ο Φαληρεύς ( Παρ. Διογ. Λαερτ. IX57) μας λέει ότι ο Διογένης κινδύνευσε να διωχθεί στην Αθήνα, διότι θεωρούσε τον αέρα αρχή του παντός, αυτός όμως ο αέρας ήταν πνευματική δύναμη κατ΄ αυτόν που τον ταύτιζε με τον Θεό (Diels. Frg. 51 B 5 – ει του περί φύσεως βλ. 51 Α 8). Ο αέρας του Διογένη είχε νόηση (Αριστο. Ρητορ. 11, 16, σ. 1391 Α’ 10)], ο Ζήνωνας ο Ελεάτης καταδικάστηκε σε θάνατο από τον τύραννο της πατρίδας του, ο Σωκράτης καταδικάστηκε δια ασέβεια διότι κατά την κατηγορία δίδασκε νέες θεότητες στην πόλη της Αθήνας, ο Πλάτωνας αναγκάστηκε να φύγει από την Αθήνα μετά τον θάνατο του Σωκράτη εφόσον το κλίμα ήταν βαρύ ενώ πουλήθηκε και ως σκλάβος από τους Σπαρτιάτες, ο Φιλόλαος εκδιώχθηκε μαζί με άλλους Πυθαγόρειους της Μεγάλης Ελλάδας κατά τον διωγμό τους το 430 π.Χ., ο Ανάξαρχος ο Αβδηρίτης θανατώθηκε από τον Μ. Αλέξανδρο, ο Διογένης ο Κυνικός εξορίστηκε και πουλήθηκε ως δούλος, ο Σπεύσιππος χαρακτηρίστηκε άθεος, ο Αριστοτέλης έφυγε από την Αθήνα διότι κινδύνεψε να κατηγορηθεί για ασέβεια, ο Καλλισθένης ο Ολύνθιος θανατώθηκε από τον Μ. Αλέξανδρο ως συνωμότης, ο Μενέδημος ο Ερετριεύς εξορίστηκε ως ύποπτος για προδοσία, ο Αρίσταρχος ο Σάμιος κατηγορήθηκε για ασέβεια επειδή υποστήριξε το ηλιοκεντρικό σύστημα, ο Ηγησίας εκδιώχθηκε από την Αλεξάνδρεια διότι η διδασκαλία του είχε ολέθρια επίδραση στους νέους, ο Βίων ο Βορυσθενίτης πουλήθηκε ως σκλάβος, Κατά τα ρωμαϊκά χρόνια ο Φίγουλος Πόπλιος Νιγίδιος εξορίστηκε, ο φιλόσοφος Άτταλος διδάσκαλος του Σενέκα εξορίστηκε, ενώ ο διδάσκαλός του κατηγορήθηκε για το ήθος του και εξαναγκάστηκε σε αυτοκτονία, ο Δημήτριος ο Κυνικός εξορίστηκε ένεκα της εχθρικής του στάσης ενάντια στο αυτοκρατορικό καθεστώς, ο Μουσώνιος Ρούφος εξορίστηκε στην Γυάρο και μετά εξαναγκάστηκε σε καταναγκαστική εργασία κατά την προσπάθεια ανοίγματος της διώρυγας της Κορίνθου, ο Επίκτητος πουλήθηκε ως δούλος στην ρώμη και αφού απελευθερώθηκε εξορίστηκε μαζί με άλλους σοφούς από τον αυτοκράτορα Δομιτιανό, ο σοφιστής Θεόδοτος ο Σάμιος θανατώθηκε από τον Βρούτο, ο νεοπλατωνιστής Κλήμης ο Αλεξανδρεύς εκδιώχθηκε από τον Σεπτήμο Σεβήρο μαζί με άλλους χριστιανούς το θρήσκευμα, Ο πλατωνιστής χριστιανός Ωριγένης , αφού ο πατέρας του πέθανε κατά τον διωγμό του Σεπτίμου Σεβήρου, διώκεται και ο ίδιος, φυλακίζεται κατά τον διωγμό του Δεκίου και βασανίζεται ενώ αργότερα πεθαίνει από αυτές τις κακουχίες, ,ο χριστιανός Πάμφιλος , οπαδός του νεοπλατωνικού Ωριγένη φυλακίσθηκε και θανατώθηκε και τέλος ο Λογγίνος ο Κάσσιος, νεοπλατωνικός φιλόσοφος θανατώθηκε άγρια και με αδυσώπητη βαναυσότητα.

  10. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣΟΙΑΛΙΣΤΗ ΜΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ!!!
    ΔΕΝ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΕΙΣ!!

    Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΟΝΟΜΑ ΠΟΙΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΚΟ ΜΟΥ?

    ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΡΑΦΩ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΜΑΘΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΕΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ!!

    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΦΑΣΙΑΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ! Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΚΡΙΒΕΣΤΕ ΣΑΝ ΦΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ!

    ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ…

  11. Με βρίζεις αλλά θα σε πάω πάσο αυτή την φορά.

    Αυτός που κρύβεται είσαι εσύ όχι εγώ, εγώ δήλωσα ποιος είμαι,
    εσύ σαν το ποντίκι κρύβεσαι και με ρωτάς, άκου θράσος,
    ποιος ο λόγος να έχεις όνομα!

    Ο Ναζισμός απαγορευθείκε, χαζούλη, γιατί ακριβώς εκτοπίζει τα σιωνιστικά
    κεφάλαια, ένας Έλληνας, αμερικάνος, ιταλός κλπ, ΔΕΝ μπορεί να είναι
    Ναζιστής παρά εθνικοσοσιαλιστής, στην γλώσσα του.

    Εσύ τι τον μπούτσο μου είσαι ρε ποντικέ? Νοδουλας με τον κούλη?
    Χα..χα.. άντε μωρή προβατίνα που ασχολούμαι μαζί σου χλεχλέ κατά φαντασίαν ψαγμένε.

  12. Ποιόνανε γλείφω ρε σαλιάρη?
    Με όλους τσακώνουμε, σε ένα χριστιανικό blog σχολιάζω
    και είμαι καραγάτσης αντιχριστιανός, αλλά οι περισσότεροι
    όπως και εγώ είναι χρυσαυγίτες.

    Σε μπέρδεψα με τον Ευταξία, τον μόνο που χαιρετίζω και σέβομαι
    σε αυτό το σάιτ, δεν θα μπορούσα σε έναν μαλάκα σαν και
    σένα να του πω "συνελληνα" εσύ είσαι ποντικός
    και αυτό θα είναι το όνομα σου, ποντικέ…..

Comments are closed.