«Ντου» της ΠΟΕΔΗΝ στον «Ερυθρό Σταυρό» με καταγγελίες για απολύσεις

Διαδηλωτές – συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ εισέβαλαν στην αίθουσα νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», όπου συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο, καθώς κατά τα λεγόμενά τους αναμένεται να αποφασιστεί η απόλυση περίπου 80 συμβασιούχων- εργαλαβικών εργαζομένων.

Ανάμεσά τους επικράτησε έντονος διάλογος και τα πνεύματα δεν άργησαν να οξυνθούν.

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει τις απολύσεις εκδικητικές, ωστόσο η διοίκηση του νοσοκομείου υπογραμμίζει ότι αυτό δεν προκύπτει από καμία απόφαση, αλλά πρόθεση της διοίκησης είναι να γίνει ανανέωση στις συμβάσεις μέχρι 31 Μαΐου 2018, πλην ενός εργαζομένου.

Όπως σημειώνει ο διοικητής του «Ερυθρού Σταυρού», Γεωργόπουλους Ευθύμιος, υπάρχουν καταγγελίες ότι ο εν λόγω εργαζόμενος απειλεί και τραμπουκίζει συναδέλφους του.

«Ένας εξ αυτών αποτελεί και το καταγγέλλω τον προσωπικό bodyguard της κυρίας προέδρου, που ειρήσθω εν παρόδω, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη έχουμε εκλογές οι εργαζόμενοι του σωματείου στο νοσοκομείο, προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα, λέγοντας ότι αυτός ο ένας ο οποίος βρίζει, απειλεί και λέει: ξέρετε αν δεν μου ανανεώσετε και πέραν του 24μηνου θα δείτε τι θα πάθετε, εγώ θα σας κάψω ζωντανούς κτλπ. Τον κάλεσα στο γραφείο, τον ρώτησα σχετικά, παραδέχτηκε ότι επιτέθηκε σε συναδέλφους και μου είπε αυτός είναι ο δικός μου ηθικός κώδικας», είπε χαρακτηριστικά.

loading...