Αποκαλύψεις «φωτιά» για τον Μανώλη Πετσίτη! Βρήκαν λεφτά στους λογαριασμούς του – Από πού προέρχονται

H εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» φέρνει στο φως νέες αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη, σύμφωνα με την οποία στους λογαριασμούς του βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά «άγνωστης αιτιολογίας».

Η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με επικεφαλής την αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη, είχε διατάξει έρευνα για την ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων και λογαριασμών στο εξωτερικό, για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ και τις οφειλές της ELFE, εταιρεία συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Η συγκεκριμένη έρευνα αφορά τόσο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, όσο και τον Μανώλη Πετσίτη, για πάσης φύσεως περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμούς τους στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι για τον κ. Πετσίτη, που στο παρελθόν φέρεται να είχε σχέσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, διενεργούνταν ήδη ποινική προκαταρκτική εξέταση για τον ρόλο του στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», σε λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά «άγνωστης αιτιολογίας», που προέρχονται από κυπριακές εταιρείες. Ωστόσο δεν αποδεικνύεται παροχή υπηρεσιών του κ. Πετσίτη προς τις εταιρείες- τροφοδότες των λογαριασμών. Μετά τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει για την εντυπωσιακή άνοδο του κ. Πετσίτη, εκείνος «μετανάστευσε» στην Κύπρο. Η νέα του ζωή εκεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει όλα τα στοιχεία της πολυτέλειας και της χλιδής, στην οποία συνήθισε να ζει τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα όμως, οι δρόμοι του «συναντήθηκαν» και με τον Αρτέμη Αρτεμίου, γνωστό από τις offshore, αλλά και το μυστηριώδες ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μανώλης Πετσίτης ήταν έως το 2014 σερβιτόρος, αλλά από την επόμενη χρονιά- με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία- εκτοξεύτηκαν οι μετοχές του. Μέσα σε τρία χρόνια, από τα 5.000 ευρώ έφτασε να έχει ετήσια εισοδήματα 204.000 ευρώ και συνεργαζόταν με επιχειρηματίες όπως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο κ. Καλογρίτσας. Σύντομα, έγινε το alter ego του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά. Ενα από τα μεγάλα συμβόλαια του κ. Πετσίτη ήταν με την εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη. Η ELFE το 2017 αναπροσάρμοσε κατά 65% τις απολαβές του.

loading...

2 thoughts on “Αποκαλύψεις «φωτιά» για τον Μανώλη Πετσίτη! Βρήκαν λεφτά στους λογαριασμούς του – Από πού προέρχονται

  1. ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ Ο ΠΕΤΣΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑΝ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΕΡΜΑ
    ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΝΑΖΑΝΕ ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΖΑΧΑΡΙ Η ΠΕΛΤΕ ΓΙΑ ΜΕΡΕΝΤΑ ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΡΕ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΕ ΦΤΥΣΟΥΝ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ

  2. Υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για μυστική διπλωματία της κυβέρνησης με την Τουρκία, με αιχμή το Καστελόριζο!

    Η κυβέρνηση με τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της αφήνει ανοικτές Κερκόπορτες στις διεκδικήσεις της Αγκυρας – Οι…μοναχοφάηδες του Κοτζιά και οι δηλώσεις Τσιρώνη δίνουν τροφή στις ανιστόρητες προκλήσεις της Τουρκίας
    Όταν σύσσωμη η ηγεσία του Πενταγώνου παραδέχεται ότι ανησυχεί για την πιθανότητα «θερμού» επεισοδίου στο Αιγαίο, η Τουρκία απειλεί ευθέως μέσω του υπουργού Άμυνας της Χουλούσι Ακάρ [ΕΔΩ], ο οποίος κάνει λόγο για «υπεράσπιση των διεκδικήσεών της στο Αιγαίο Πέλαγος ακόμα και αν αυτό απαιτήσει θυσίες», και τα τουρκικά μαχητικά παρενοχλούν ακόμα και το ελικόπτερο του Έλληνα πρωθυπουργού ανήμερα της εθνικής επετείου, κάτι μοιάζει να έχει αλλάξει δραματικά. Πόσο μάλλον όταν δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, όπως αυτές του Νίκου Κοτζιά, του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Γιάννη Τσιρώνη αφήνουν κερκόπορτες για πρακτικές μυστικής διπλωματίας με άγνωστα ανταλλάγματα. Τελικά ποιο είναι το διακύβευμα και τι μπορεί να βρεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων; Προετοιμάζει άραγε η ελληνική κυβέρνηση κάποιου είδους διαπραγμάτευση με την Άγκυρα, με βάση την εκ των προτέρων παραδοχή πως το Καστελόριζο δεν πρέπει να έχει πλήρη επήρεια σε υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ;
    Επιχειρώντας μία μικρή αναδρομή, το Αιγαίο αποτελεί ζήτημα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας από το μακρινό 1973. Η διένεξη δηλαδή Αθήνας-Άγκυρας είχε ως αντικείμενο τα όρια των κυριαρχικών και διοικητικών δικαιωμάτων των δύο χωρών στο Αιγαίο. Από τότε, με αξιοσημείωτη συνέπεια και επιμονή, η Άγκυρα εγείρει αυτό που στην αργκό της διπλωματίας είναι γνωστό ως «μονομερείς επεκτατικές διεκδικήσεις». Με το πέρασμα των δεκαετιών, μάλιστα, αυτές εμπλουτίζονται. Η Τουρκία γεμίζει με όλο και μεγαλύτερη αυταρέσκεια και απληστία το καλάθι των λεγόμενων ελληνοτουρκικών διαφορών. Έτσι, έλαβαν χώρα διπλωματικές μάχες, αλλά και κρίσεις που παρ’ ολίγον να μετατραπούν σε θερμές, για το εάν τα ελληνικά νησιά έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα, εάν ο εθνικός εναέριος χώρος είναι δέκα ή έξι μίλια, ακόμα και για το ποια χώρα έχει αρμοδιότητα στον τομέα της έρευνας και διάσωσης, πάντα στο Αιγαίο. Μέχρι που με την κρίση για τα Ίμια το 1996, στο διάλογο προστέθηκε και η περιβόητη θεωρία περί “γκρίζων ζωνών” [ΕΔΩ]
    Το μικρό νησιώτικο σύμπλεγμα του Καστελορίζου ήταν πάντα πρωταρχικής σημασίας για την Τουρκία, λόγω της σχετικά μεγάλης απόστασης από τη Ρόδο και της εγγύτητάς του στις τουρκικές ακτές. Η Άγκυρα δεν είχε πρόσχημα για διεκδικήσεις, λόγω, των ιταλοτουρκικών συνθηκών του 1928 και 1932. Ως γνωστόν τα Δωδεκάνησα προσαρτήθηκαν στην Ελλάδα το 1947 με την Συνθήκη των Παρισίων. Το Καστελόριζο ήρθε για τα καλά στο προσκήνιο, όταν μετά την κύρωση της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας από τον αναγκαίο αριθμό κρατών, χώρες της Ανατολικής Μεσογείου άρχισαν να ανακηρύσσουν ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) και να τις οριοθετούν μεταξύ τους. Η ΑΟΖ είναι μία συνολική οικονομική έννοια για την αξιοποίηση των θαλασσών, την οποία εισήγαγε η ανωτέρω Σύμβαση.
    Περιλαμβάνει τα δικαιώματα του παράκτιου κράτους στο υπέδαφος του βυθού, δηλαδή στην υφαλοκρηπίδα (κοιτάσματα υδρογονανθράκων), στον βυθό (φύκια), στο θαλάσσιο ύδωρ (αλιεία) και στην επιφάνεια της θάλασσας (εκμετάλλευση της κυματικής ενέργειας). Σε αντίθεση με την υφαλοκρηπίδα, η οποία θεωρείται αυθύπαρκτο δικαίωμα κάθε παράκτιου κράτους, η ΑΟΖ πρέπει να ανακηρυχθεί. Αυτό γίνεται μονομερώς από κάθε κράτος με μία επιστολή στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ. Για ακατανόητους λόγους, η Ελλάδα δεν έχει ακόμα ανακηρύξει ΑΟΖ. Αν την είχε ανακηρύξει δεν θα είχε, βέβαια, λύσει το πρόβλημα, επειδή θα πρέπει και να την οριοθετήσει, γεγονός που στην περίπτωσή μας απαιτεί συμφωνία και με την Τουρκία. Αυτό σημαίνει ότι οι λόγοι που κατέστησαν όλες τις προηγούμενες δεκαετίες αδύνατη την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, καθιστούν αδύνατη και την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

    Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

Comments are closed.