Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΣΕ ΧΡΗΣΤΟ!

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝ.

Ο σύγχρονος άνθρωπος βιώνει μια διαρκή περίοδο πένθους για μια απώλεια Kάποιου που δεν γνώρισε ποτέ!! H τρομερή πορεία στην προσωπική ”οδό

του Μαρτυρίου” ( Via Dolorosa) όπου ο σύγχρονος άνθρωπος σκοντάφτει από το βάρος όχι του νικοποιού σταυρού αλλά λυγίζει υπό το βάρος του ενοχικού παρελθόντος! 

Η χριστιανική ασκητική θεραπευτική-μια αντιπρόταση!!Μετάνοια είναι η πνευματική ανακύκλωση ο πνευματικός καθαρισμός που μετουσιώνει το άχρηστο σε χρηστό! Ο σύγχρονος άνθρωπος ακόμη κι όταν τα έχει όλα είναι δυστυχισμένος γιατί έχει απωλέσει το παν.

Το πνεύμα είναι ο ουρανός η ψυχή είναι η μέρα. Αν σκοτεινιάσει ο ουρανός όλη η μέρα είναι μουντή.. Το πνεύμα το σκοτεινιάζουν οι λογισμοί..Στο σκέφτομαι άρα υπάρχω η χριστιανική ασκητική αντιπαραθέτει το είμαι ό,τι σκέφτομαι. Η ποιότητα των λογισμών είναι η ποιότητα της ζωής ( γέροντας Θαδδαίος).

Η χριστιανική ασκητική είναι μια πάλη απαλλαγής από τη μη λειτουργική σκέψη..

Λειτουργική σκέψη είναι η δημιουργική σκέψη η επικεντρωμένη στο παραγόμενο έργο ή η αφοσιωμένη στην προσευχή σκέψη ή συνδυασμός των δύο. Η διασκέδαση του νοός ο διασκορπισμός του είναι η αιτία της κατάθλιψης ή της ακηδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...