Η έκθεση σε σεξουαλικό τηλεοπτικό περιεχόμενο επηρεάζει τον ύπνο

Το βίαιο καθώς και το σεξουαλικό περιεχόμενο των μέσων στα οποία εκτιθέμεθα στη διάρκεια της ημέρας μπορούν να εισβάλλουν και να επηρεάσουν τα όνειρά μας την νύχτα.

Αυτό επηρεάζει έρευνα που διεξήχθη σε 1287 ανθρώπους ηλικίας από 10 έως 60 ετών από τους επιστήμονες του πανεπιστημίου του Οχάιο.

Οι ειδικοί κατέληξαν στη διαπίστωση ότι το βίαιο καθώς και το σεξουαλικό περιεχόμενο των μέσων στα οποία εκτιθέμεθα στη διάρκεια της ημέρας μπορούν να εισβάλλουν και να επηρεάσουν τα όνειρά μας την νύχτα.

Οι συμμετέχοντες που ανέφεραν ότι είδαν σκηνές βίας μέσα σε 90 λεπτά πριν πέσουν για ύπνο είχαν 13 φορές περισσότερες πιθανότητες να δουν βίαια όνειρα σύμφωνα με τους ερευνητές.

Όσο για εκείνους που είχαν δει σκηνές σεξουαλικού περιεχομένου είχαν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να δουν όνειρα με παρόμοιο περιεχόμενο.

Επιπλέον όσο συχνότερα οι συμμετέχοντες είπαν ότι έβλεπαν βίαια προγράμματα στα μέσα, τόσο συχνότερα φάνηκε να επηρεάζεται το περιεχόμενο των ονείρων τους.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι καλό θα ήταν να μην εκτιθέμεθα σε σκηνές τηλεοπτικής βίας, τουλάχιστον λίγο πριν κοιμηθούμε. Η έρευνα δημοσιεύθηκε online στην επιθεώρηση Dreaming

Πηγη newsbeast
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]