Ολόκληρη η συνέντευξη του αρχιστράτηγου Σ.Σουροβίκιν που έκρυψαν τα δυτικά ΜΜΕ: «Θα “αλέσω” τους Ουκρανούς αν επιτεθούν στην Χερσώνα»! «Είναι όλοι νεκροί από τώρα»!

Στην συνέντευξης του Ρώσου αρχιστράτηγου στον πόλεμο της Ουκρανίας Σεργκέι Σουροβίκιν λέγονται και περιγράφονται καταστάσεις που κανείς δεν θα ήθελε να δει: «Θα ενεργήσουμε έγκαιρα, χωρίς να αποκλείουμε τις πιο δύσκολες αποφάσεις. Αν ο εχθρός κάνει χρήση απαγορευμένων όπλων στην Χερσώνα η απάντηση θα είναι σκληρή».

Υπενθυμίζουμε ότι η Χερσώνα όπως και οι άλλες περιοχές στις οποίες διεξήχθησαν τα δημοψηφίσματα καλύπτονται πλέον από το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας.

«Η κατάσταση στην περιοχή της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης μπορεί να περιγραφεί ως τεταμένη». Ο εχθρός δεν αφήνει περιθώρια και προσπαθεί να επιτεθεί στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων. Πρώτα απ ‘όλα, αυτό αφορά τις περιοχές Kupyansky, Krasnolimansky και Nikolaev-Kryvyi Rih.

Ο εχθρός (κυβέρνηση Ουκρανίας) είναι ένα εγκληματικό καθεστώς που ωθεί τους πολίτες στο θάνατο.

Οι Ουκρανοί και εμείς είμαστε ένας λαός και θέλουμε ένα πράγμα: η Ουκρανία να είναι ανεξάρτητη από τη Δύση και το ΝΑΤΟ, ένα κράτος φιλικό προς τη Ρωσία.

Το ουκρανικό καθεστώς επιδιώκει να σπάσει τις άμυνές μας.

Για να γίνει αυτό, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ανασύρουν όλες τις διαθέσιμες εφεδρείες στην πρώτη γραμμή. Βασικά, πρόκειται για δυνάμεις εδαφικής άμυνας που δεν έχουν ολοκληρώσει ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Στην πραγματικότητα, η ουκρανική ηγεσία τους καταδικάζει σε καταστροφή και θάνατο.

Κατά κανόνα, τέτοιες μονάδες έχουν χαμηλό ηθικό.

Για να αποτρέψουν τη διαφυγή από την πρώτη γραμμή, οι ουκρανικές αρχές χρησιμοποιούν αποσπάσματα εθνικιστών που πυροβολούν όποιον προσπαθεί να φύγει από το πεδίο της μάχης.

Κάθε μέρα, οι απώλειες του εχθρού κυμαίνονται από 600 έως 1000 νεκρούς και τραυματίες.

Έχουμε διαφορετική στρατηγική.

Δεν επιδιώκουμε υψηλούς ρυθμούς προέλασης, προστατεύουμε κάθε στρατιώτη και «αλέθουμε» μεθοδικά τον εχθρό που προελαύνει.

Αυτό όχι μόνο ελαχιστοποιεί τις απώλειές, αλλά μειώνει επίσης σημαντικά τον αριθμό των θυμάτων στον άμαχο πληθυσμό. Επί του παρόντος, η Ενωμένη Ομάδα Δυνάμεων λαμβάνει μέτρα για τη δημιουργία της μαχητικής και αριθμητικής δύναμης σχηματισμών και στρατιωτικών μονάδων, τη δημιουργία πρόσθετων εφεδρειών και τον εξοπλισμό αμυντικών γραμμών και θέσεων σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής.

Ενισχύουμε τις γραμμές μας με εφεδρείες και χτίζουμε οχυρές θέσεις στη γραμμή επαφής.

Τα πλήγματα με όπλα υψηλής ακρίβειας συνεχίζονται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις υποδομής που επηρεάζουν τη μαχητική ικανότητα των ουκρανικών στρατευμάτων.

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητα των αεροπορικών συστημάτων και των συστημάτων αεράμυνας που διαθέτουμε.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, τα πληρώματα της επιχειρησιακής-τακτικής, του στρατού και της αεροπορίας μεγάλης εμβέλειας πραγματοποίησαν περισσότερες από 34 χιλιάδες εξόδους. Χρησιμοποίησαν πάνω από 7 χιλιάδες όπλα.

Οι νεότεροι υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal έχουν αποδειχθεί πως χτυπούν καλά τους στόχους.

Κανένα από τα εχθρικά συστήματα αεράμυνας δεν είναι επικίνδυνο για αυτόν τον πύραυλο.

Οι πύραυλοι cruise που εκτοξεύτηκαν έδειξαν επίσης την υψηλότερη ακρίβεια.

Όσον αφορά την ποιότητα, θα ήθελα να ξεχωρίσω ιδιαίτερα το αεροσκάφος πέμπτης γενιάς Su-57.

Έχοντας μεγάλη γκάμα όπλων, σε κάθε εξόρμηση λύνει ολοκληρώνει με επιτυχία οποιαδήποτε πολύπλευρο καθήκον του ανατεθεί είτε πλήγμα σε εναέριο είτε σε επίγειο στόχο.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποίησαν περισσότερες από 8.000 εξόδους και επιθετικά drones κατέστρεψαν περισσότερα από 600 αντικείμενα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση στον τομέα της Χερσώνας.

Ο εχθρός σκόπιμα χτυπά εγκαταστάσεις υποδομής και κτίρια κατοικιών.

Τα χτυπήματα από ρουκέτες HIMARS προκάλεσαν ζημιές στη γέφυρα Antonovsky και στο φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya, η κυκλοφορία στον οποίο διακόπηκε.

Ως αποτέλεσμα, η παράδοση τροφίμων είναι δύσκολη στην πόλη, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με την παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.

Όλα αυτά όχι μόνο περιπλέκουν σημαντικά τη ζωή των πολιτών, αλλά δημιουργούν και άμεση απειλή για τη ζωή τους.

Η ηγεσία του ΝΑΤΟ των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας απαιτεί εδώ και καιρό επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση της Χερσώνας από το καθεστώς του Κιέβου, ανεξάρτητα από τυχόν απώλειες – τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας όσο και στον άμαχο πληθυσμό.

Έχουμε πληροφορίες για την πιθανότητα το καθεστώς του Κιέβου να χρησιμοποιεί απαγορευμένες μεθόδους πολέμου στην περιοχή της πόλης Χερσώνας, για την προετοιμασία από το Κίεβο μιας μαζικής πυραυλικής επίθεσης στο φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya και μαζικό πλήγμα πυραύλων και πυροβολικού στην πόλη αδιακρίτως.

Αυτές οι ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν στην καταστροφή της υποδομής ενός μεγάλου βιομηχανικού κέντρου και σε μεγάλες απώλειες στον άμαχο πληθυσμό.

Σε αυτές τις συνθήκες, πρωταρχικό μας καθήκον είναι να διαφυλάξουμε τη ζωή και την υγεία των πολιτών.

Ως εκ τούτου, πρώτα απ ‘όλα, ο ρωσικός στρατός θα διασφαλίσει την ασφαλή, ήδη ανακοινωθείσα αναχώρηση του πληθυσμού στο πλαίσιο του προγράμματος επανεγκατάστασης που ετοιμάζει η ρωσική κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχω ήδη πει, θα προχωρήσουμε από την ανάγκη διατήρησης της ζωής του άμαχου πληθυσμού και των στρατιωτικών μας στο μέγιστο.

Θα ενεργήσουμε συνειδητά, έγκαιρα, χωρίς να αποκλείουμε τη λήψη δύσκολων αποφάσεων».

loading...