ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΝ.....!!!

γραφει ο Χρήστος Κ.Μακρίδης
Ο αείμνηστος Ακαδημαϊκός, Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ν. ΣΤΕΦΑΝΗΣ, για τη σχέση του με την πολιτική και όχι μόνο...

1) "Αξίες μου είναι η ανεξαρτησία, ο αντιδογματισμός, ο σεβασμός της προσωπικότητας του άλλου, η αμφισβήτηση της απόλυτης αλήθειας...."

2) "Ο άνθρωπος από τη στιγμή που απέκτησε συνείδηση εαυτού, αυτεπίγνωση, ανέπτυξε νου ο οποίος του επέτρεψε μεταξύ άλλων να γνωρίζει και τη βεβαιότητα του τέλους του. Από κει και πέρα, άρχισε να βρίσκει τρόπους, να αντέξει αυτή την επίγνωση...."
3) "Αυτή είναι η ασημαντότητα του ανθρώπου μέσα στο χρόνο, μέσα στο συμπαντικό χρόνο, που όμως φέρει προκλητική αλαζονεία και ναρκισσισμό, που έχει υποστεί ισχυρά πλήγματα...."

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ....
4) "Η πολιτική φύτρωσε μέσα μου –το ευνόησαν και οι εποχές- από τα μαθητικά μου χρόνια, όταν συνειδητοποίησα ότι είμαι μέλος κοινωνικής ομάδας. Κοινωνικοποίηση και πολιτική λειτούργησαν ως μια αδιάσπαστη ενότητα. Όχι όμως πολιτική χωρίς σύνορα. Φθάνει μέχρι εκεί που δεν διακυβεύεται η προσωπική μου ταυτότητα. Πολιτική κυρίως με ιδεολογικό περιεχόμενο και όχι ευπείθεια σε κομματικές επιταγές. Η πολιτική στην πρακτική της άσκηση, μου έδωσε την ικανοποίηση ότι πρόσθεσα, όχι ότι ανέτρεψα – δεν είμαι αφελής – μερικά, λίγα, αλλά σημαντικά, στο χώρο της θεσμικής μου ευθύνης. Κυρίως όμως, την ικανοποίηση ότι δοκίμασα τις αντοχές μου και αντιστάθηκα στις προκλήσεις που συνυφαίνονται με μερικά από τα στερεότυπα του πολιτικού. Συνέχισα να σκέπτομαι τι θα κάνω και πως θα το κάνω και όχι να σκέπτομαι πως θα φαίνομαι ότι κάνω. Ήταν μια μεγάλη ικανοποίηση στη ζωή μου...." ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ν. ΣΤΕΦΑΝΗΣ

ΥΓ) ΤΕΛΟΣ ΟΧΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ : για καρπαζοεισπράκτορες, για αλαζόνες, για κόλακες, για επηρμένους, για καιροσκόπους, για γυρολόγους, πρώτιστα όμως όχι, για όσους ακόμη, σήμερα, κόντρα στο πνεύμα και τις επιταγές της εποχής, συνεχίζουν πατερναλιστικά και ματαιόδοξα, με ασύγγνωστη αφέλεια, να περιφέρουν το αδύναμο πολιτικό "σαρκίο" τους, τις αγκυλώσεις, τις ιδεοληψίες και τα ευτελή, φθαρμένα, ιδεολογικοπολιτικά οράματά τους πάνω στο καλάμι τους!!!!!

Χρήστος Κ.Μακρίδης
Καθηγητής Μ.Ε.
Πολιτικός Επιστήμων - Τεχ. Γεωπόνος - Παιδαγωγός

Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]