«Όταν πηγαίνετε στις ακριτικές μονάδες μην χτυπάτε μόνο πλάτες»! Απόστρατος λέει αλήθειες

 

Στελέχη εν ενεργεία αλλά και εν αποστρατεία παρακολουθούν  αποσβολωμένοι τον καταιγισμό  κυριολεκτικά των μεροληπτικών και  απαράδεκτων προτάσεων και αποφασεων που κάνουν ακόμη πιό δυσμενή την υπάρχουσα  κατάσταση που βιώνουν εν μέσω κρίσης .Νιωθουν για πρώτη φορά τόσο απροστάτευτοι αλλά και αμήχανοι αφού για πρώτη φορά δέχονται μαζικά χτυπήματα και μάλιστα από φίλιες δυνάμεις. 

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ

Από την πολιτική ηγεσία αλλά και τους ταγμένους  εκπροσώπους τους που θα έπρεπε αν μη τι άλλο να προστατεύουν αν δεν μπορούν να βελτιώσουν τα κεκτημένα.

Πιθανόν όλα αυτά να προκλήθηκαν από την βιασύνη του Υπουργού Άμυνας  να τακτοποιήσει κάποια έστω  θέματα την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή πριν τις εκλογές.Αυτή η βιασύνη όμως έχει οδηγήσει σε πολύ σοβαρά λάθη. Προφανώς αυτοί που  εισηγήθηκαν τά άρθρα του νομοσχεδίου αλλά και τις προτάσεις των ΚΥΑ είναι μακριά από την πραγματικότητα που βιώνουν τα ε.ε και ε.α στελέχη .Το μακριά νυχτωμένοι ίσως θα ήταν μια επιεικής έκφραση.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως κάποιος που ζει η έζησε πρόσφατα την καθημερινότητα των υπηρεσιών των στελεχών σε μονάδες της Θράκης η των Νησιών θα εισηγούνταν αμοιβή 5 ωρών x 2,77 ευρώ για 24ωρη υπηρεσία ως αποζημίωση,η υπερήφανος για το φιλοδώρημα των 158,48 ευρώ που έλαβε  απέναντι στα 600 αφορολόγητα  ευρώ της Αστυνομίας Λιμενικού και άλλων. .

Ρωτήστε τους! Τολμάτε;Καλό θα ήταν στις επισκέψεις σας στην παραμεθόριο να ρωτάτε τα στελέχη ,όχι μόνο χτύπημα στην πλάτη . 

Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως υπάρχει εισηγητής Στρατιωτικός απόστρατος η εν ενεργεία στο ΔΣ του ΜΤΣ η στην ΕΑΑΣ με παιδί που δεν έχει λάβει ακόμη το ΒΟΕΑ που θα εισηγούνταν περικοπή με αναδρομική ισχύ μάλιστα που φτάνει έως και 25 χρόνια έτσι όπως είναι διατυπωμένο.Μάλιστα η σχετική σημερινή διευκρίνηση του ΜΤΣ έκανε ακόμη χειρότερα τα πράγματα αφού αναφέρει ακριβώς :Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του ΒΟΕΑ, κρίθηκε απαραίτητη για λόγους ισότητας και δεδομένου ότι οι εισφορές των συνταξιούχων, μέσω του μερίσματος, υπολείπονται σε ποσοστό 80% περίπου, σε σχέση με τα εν ενεργεία στελέχη. Ακόμη και μετά την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τα τέκνα των συνταξιούχων εξακολουθούν να επωφελούνται μεγαλύτερων αποδόσεων των εισφορών που έχουν καταβληθεί.Αν χρωστάμε να δώσουμε κάτι παραπάνω.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως υπάρχει εισηγητής Αξκός προέλευσης ΑΣΣΥ η ΕΜΘ στο άρθρο 29 που προτείνει στο νομοσχέδιο μείωση του αριθμού  των μεριδίων (σε σχέση με το υφιστάμενο) κατα την έξοδο του από την υπηρεσία.!

Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως υπάρχει  εισηγητής στελεχος  κατώτερος η ανώτερος Αξιωματικός που στο άρθρο 30  εισηγηθηκε την προκλητική και ασύμβατη   αυξηση μόνο στα μεριδια των ανωτάτων κατα την έξοδο του από την υπηρεσία.!

Μάλιστα η σχετική διευκρίνιση του ΜΤΣ έκανε ακόμη χειρότερα τα πράγματα αφού αναφέρει ακριβώς :

Η μικρή αύξηση των μεριδίων στους Ανώτατους Αξιωματικούς, μετά την προσθήκη κλιμακίων που αντιστοιχούν στο βαθμό του Ταξχου, ήταν επιβεβλημένη για λόγους σχετικής διαβάθμισης από το βαθμό Σχη και άνω. Επιβεβλημένη από ποιόν;Για ποια διαβάθμιση ;

Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως υπάρχει  εισηγητής στελεχος προέλευσης ΕΜΘ που  θα εισηγούνταν την συνέχιση της  προκλητικής και παράνομης παρακράτησης εισφορών του  ΕΤΕΑΜ εδώ και μια δεκαετία  απο το ΜΤΣ, ενω ζητούνται εισφορές την ίδια ώρα απο το ΕΛΟΑΣ υψους 3.000 ευρώ περίπου για αναγνώριση του ίδιου διαστήματος από τον ίδιο φορέα.Το θράσος έχει και όρια.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως υπάρχει  εισηγητής στελεχος  προέλευσης ΕΜΘ που θα δεχόταν αυτή την διατύπωση στο άρθρο 47 το οποίο είναι γεμάτο ασάφειες όσον αφορά την προαγωγή τα χρονικά διαστήματα τα  οικονομικά κλιμάκια και την αναδρομικότητα .

Προφανώς όμως κύριε Υπουργέ οι εισηγητές άρθρων αλλά και των ΚΥΑ ειναι σχεδόν πάντα άνθρωποι που δεν τους αγγίζουν τα παραπάνω.Πάντα αυτοί  που προτείνουν και αποφασίζουν δεν υφίστανται τις επιπτώσεις των αποφάσεων  τους.Αποφασίζουν εκ του ασφαλούς και πάντα για τους άλλους.Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών με χρόνια σε επιτελικές θέσεις, σε Διοικητικά Συμβούλια και σε ανώτατους βαθμούς έχουν γρηγορα λησμονήσει το παρελθόν τους στις Μονάδες. Κοιτάζουν όμως το μέλλον τους και ίσως καλά να πράττουν .Δεν νομίζουμε όμως πως είναι ιδιαίτερα τιμητικό για κανέναν ελάχιστα μερίδια αξίας 50-100 ευρώ σήμερα  παραπάνω να σε κάνουν  να χάνεις την φωνή σου.

Ο σεβασμός και η καθολική αναγνώριση θέλουν κότσια, λόγο και πάνω από όλα  ειλικρίνεια για να τα κερδίσεις. Ελάχιστοι τα διέθεταν διαχρονικά και αυτό το βλέπουμε στην καθημερινότητα.Τους υπόλοιπους απλά δεν τους θυμάται κανείς.

https://www.militaire.gr

loading...