Πως να ηρεμήσετε από τους πόνους στα γόνατα…

Είναι από τους πιο ενοχλητικούς πόνους που μπορεί να νιώσει κανείς…
Όσοι υποφέρουν από πόνους στα γόνατα γνωρίζουν πόσο δύσκολη γίνεται ακόμα και η πιο απλή καθημερινή δραστηριότητα.

Συνήθως, οι πόνοι στις κλειδώσεις οφείλονται σε οστεοπόρωση ή οστεοαρθρίτιδα.
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να νιώσετε ανακούφιση από τους πόνους στα γόνατα:

-Διατηρήστε σταθερό το σωματικό σας βάρος: Τα επιπλέον κιλά ασκούν, όπως είναι φυσικό, μεγάλη πίεση στα γόνατα. Αν είστε υπέρβαροι, προσπαθήστε με σωστή διατροφή και προσεκτική άσκηση να μειώσετε το σωματικό σας βάρος, έστω και σε ποσοστό 5%. Θα σας βοηθήσει να νιώσετε σαφώς πιο επιεικείς πόνους στα γόνατα. Συμβουλευτείτε τον γιατρό και τον διατροφολόγο σας για το κατάλληλο πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσετε.

-Βρείτε μια δραστηριότητα ήπιας εκγύμνασης: Ιδανική επιλογή για ανθρώπους που πάσχουν από έντονους πόνους στα πόδια είναι το κολύμπι. Προσπαθήστε, ωστόσο, να κάνετε ένα ελαφρύ ζέσταμα και μερικές διατάσεις προτού μπείτε στο νερό. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για την κατάλληλη δραστηριότητα για εσάς.

-Ξεκούραση και καλός ύπνος: Η απώλεια σωματικού βάρους και η άσκηση θα σας βοηθήσουν σίγουρα. Ωστόσο, εξίσου σημαντικό είναι να ξεκουράζεστε τακτικά στη διάρκεια της ημέρας για να μην καταπονείτε τα γόνατά σας. Επίσης, ο καλός βραδινός ύπνος είναι ανεκτίμητος για να ηρεμήσει το σώμα και να ανακουφιστείτε από τους πόνους.

-Πάγος και θερμότητα: Ο πάγος θα μειώσει τον πόνο και η θερμότητα (πχ μια πετσέτα βρεγμένη με ζεστό νερό) θα βοηθήσει με την δυσκαμψία στα γόνατα. Τα ζεστά ντους είναι επίσης μια επιλογή.

Εκτός από αυτούς τους τρόπους, συνιστάται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για κάποια φαρμακευτική αγωγή με παυσίπονα.

loading...