Σημεία και τέρατα στην «ουδετερόθρησκη» Ελλάδα – «Αποκαθήλωση» εικόνων από δημόσια κτίρια βλέπουν οι κληρικοί – Έντονες αντιδράσεις

«Αποκαθήλωση» των εικόνων της Ορθοδοξίας λόγω της
αμφιλεγόμενης συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου προβλέπουν οι κληρικοί. Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει για την επίμαχη συμφωνία, με τους κληρικούς και την Ιεραρχία να τάσσονται κατά.

Η κυβέρνηση έχει ανοίξει νέα μέτωπα προωθώντας το αφήγημα της «ουδετερόθρησκης Ελλάδας”, με την ίδια τη συγκυβέρνηση να αντιμετωπίζει νέα κρίση, καθώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε μια απέλπιδα προσπάθεια εξασφάλισης ψήφων, στηρίζει την Ιεραρχία στο θέμα της συμφωνίας.

Είναι σίγουρο, όμως, ότι σενάρια που θέλουν τις εικόνες να κατεβαίνουν από τα δημόσια κτίρια δεν θα περάσουν, καθώς στην ιδέα και μόνο, οι αντιδράσεις είναι πολλές και έντονες.

Πριν κοπάσει το πρώτο μέτωπο Κυβέρνησης-Εκκλησίας έρχεται και δεύτερο με αιχμή τη θρησκευτική ουδετερότητα, όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Έρχεται νεα φουρτούνα, καθώς οι κληρικοί που συναντήθηκαν σήμερα με εκπρόσωπο του αρχιεπισκόπου του είπαν ότι δε δέχονται ούτε τη θρησκευτική ουδετερότητα και ζητούν απο τον κ. Ιερώνυμο να βγει μπροστά. Εκτιμούν μάλιστα ότι η ουδετερότητα που εντάσσει ο Αλέξης Τσίπρας στη συνταγματική αναθεώρηση, θα οδηγήσει στο να κατέβουν οι εικόνες απο τα δημόσια κτίρια. Όποιος το ζητήσει θα το πετύχει σε αυτή την περίπτωση δικαστικά» τόνισε η σχολιάστρια του Star.

Πρόσθεσε η Κ. Μακρή σχετικά με το τι θα κάνει τότε ο Αρχιεπίσκοπος:

«Το περιβάλλον του λέει οτι συντάσσεται μαζί τους, κι αυτο φυσικα θα επιδεινώσει τις σχέσεις με την κυβέρνηση. Το κλίμα πάντως είναι ήδη κακό
και ο Υπουργός Παιδείας είπε σήμερα στον Αρχιεπίσκοπο “πρέπει να συνεργαστούμε”». O κ. Iερώνυμος απάντησε όμως ότι «η μισθοδοσία των κληρικών ειναι κόκκινη γραμμή, δεν πάω κόντρα στην ιεραρχία”».

Κατέληξε η δημοσιογράφος του Star στο σχόλιό της: «Αυτό σημαίνει ότι, εξ ανάγκης, ο Αρχιεπίσκοπος διάλεξε στρατόπεδο”.

loading...