ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ "ΜΑΠΕΤ ΣΟΟΥ"!!! "Μην ξεχνάτε πως το ρεύμα ακολουθεί μόνο το ψόφιο ψάρι"

Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης 
Είναι, φρονώ, απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών όταν οι εκπρόσωποι των πολιτικών οργανισμών-κομμάτων, εκτίθενται από
τηλεοράσεως, οφείλουν για λόγους πολιτικής συνέπειας-διδαχής (ιδιαιτέρως των νέων πολιτών!!!), να προσεγγίζουν τα ερωτήματα του οικοδεσπότη της τηλεοπτικής εκπομπής με μεστό από επιχειρήματα πολιτικό λόγο (δείγμα γνωστικής, πολιτικής επάρκειας) και όχι ως είθισται, με άναρθρες, επίπεδες, απολιτικές κραυγές καφενειακού τύπου-επιπέδου!!!

Οφείλουν, στο πλαίσιο του αγώνα για την επικράτηση -όχι την επιβολή- των ιδεών τους, με όπλο τον διάλογο και την μετριοπάθεια, αντί των άγονων, ανεδαφικών και αδιέξοδων "μαχητικών αγορεύσεων" ήτοι των παράλληλων, επίπεδων μονόλογων, άλλως "φθηνών δεκάρικων", να αποτάξουν στην πράξη την υπερβολή, την αμετροέπεια και το κομματικό πάθος, που σε κάθε περίπτωση τυφλώνει και μικραίνει τον ορίζοντά των ανυποψίαστων τηλεθεατών!!!

Επιβάλλεται, στο πλαίσιο της διασταύρωσης των ιδεολογικοπολιτικών επιχειρημάτων τους, να συνθέτουν διαλεκτικά τις αναφυόμενες αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις και, με σταθερή πυξίδα αναφοράς τον πολιτικό πολιτισμό και την κοινωνικοπολιτική τους παιδεία, να παράγουν ξεκάθαρο, συνεκτικό, υπεύθυνο πολιτικό λόγο. Ήτοι να μετουσιώνουν σε λόγο καθημερινό και ελληνικό, τα νοήματα που πηγάζουν από τις ρευστές, κοινωνικές διαρθρώσεις, επιδιώξεις, ισορροπίες, αγωνίες και ερωτήματα της ελληνικής κοινωνίας!!!

Στην τελική, με όχημα τον αξιακό κώδικα και τον πολιτικό τους πολιτισμό, (ευκταία και αναγκαία συνθήκη-προϋπόθεση, απόρροια συγκροτημένης κοινωνικοπολιτικής συνείδησης και αντίστοιχης ολοκληρωμένης παιδείας), οφείλουν, να δραπετεύσουν από την πεπατημένη συνταγή των τηλεοπτικών φλύαρων εκθέσεων, προκειμένου έτσι, αν μη τι άλλο, να πλάσουν τη δική τους ξεχωριστή πολιτική φυσιογνωμία, άλλως πέραν κάθε διάστασης ξύλινου κομματικοπολιτικού λόγου ή ατυχούς ταύτισης με τις μαριονέτες του γνωστού Μάπετ Σόου, να χαράξουν προς όφελος των πολιτών και της δημοκρατίας, το δικό τους μονοπάτι πολιτικής σκέψης επί του θέματος!!!

Χρήστος Κ. Μακρίδης
Εκπαιδευτικός  - Καθηγητής Μ.Ε.
Πολιτικός Επιστήμων - Τεχ.Γεωπόνος - Παιδαγωγός
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες επομένως και με δεδομένα τα όσα τραγικά δείχνουν να προδιαγράφονται, είναι φανερό πως η ανατροπή αυτού του πολιτικού προσωπικού, σε συνδυασμό με τη συνολικότερη πολιτική ανατροπή που θα αποκαθηλώσει το κατοχικό κεκτημένο, μέσα από την ανάδειξη μιας Δημοκρατικής - Πατριωτικής Εξουσίας, αναγορεύεται σε ζήτημα ύψιστης εθνικής προτεραιότητας, το οποίο εν πολλοίς είναι συνυφασμένο με την ίδια τη βιωσιμότητα της χώρας, μέσα στο διακεκαυμένο γεωπολιτικό περιβάλλον που απειλεί να την καταπιεί.

  Ας κοιτάξουμε, λοιπόν, ψύχραιμα και κατάματα την αλήθεια και ας παλέψουμε όλοι μαζί γι’ αυτό, που από καιρό πια φωνάζει το Ε.ΠΑ.Μ.: Τον απεγκλωβισμό της χώρας μας από τη Σένγκεν και τις συμφωνίες του Δουβλίνου, για να μπορέσουν έτσι κι αυτοί οι κατατρεγμένοι «πρόσφυγες», που στοιβάζονται κάτω από -ηθελημένα- άθλιες συνθήκες να απεγκλωβιστούν. Διότι -κι αυτοί κι εμείς- αξίζουμε κάτι πολύ περισσότερο από την «αλληλεγγύη» και τη φιλανθρωπία.


  ..το ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ μπορει να μην ειναι ικανη, αλλα ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ.!!
  το νομισμα απηχει ΣΧΕΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΣΧΕΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ, ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ.!!!
  Αν δεν λυσουμε το ΜΕΓΑ θεμα του ποιος εκδιδει το νομισμα, το ποιος ελεγχει τη νομισματικη κυκλοφορια, ολα τα μεσα παραγωγης να παρεις δεν κανεις τιποτα.!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]