Επεισόδιο μέσα στο Πάσχα; Σε χώρους διασποράς κρίσιμα οπλικά συστήματα – Μετακινήσεις στρατιωτικού υλικού προς Εβρο-νησιά

Mετακινήσεις πολεμικού υλικού προς τις πρώτες γραμμές άμυνας στα νησιά κυρίως αλλά και σε Έβρο παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες. Η εντολή είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη όλων των δυνάμεων κατά μήκος όλων των συνόρων. Αυτό όπως αναφέραμε φαίνεται από την επιμέλεια και τα υλικά που έχουν δοθεί στις ακριτικές μονάδες.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν μεγάλες στρατιωτικές φάλαγγες να κινούνται με ότι πιο σύγχρονο διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός.

Ο φωτογραφικός φακός του Aegeanhawk μάλιστα «έπιασε» CH-47D Chinook στη Χιο. Ακολούθησαν πριν ημέρες μαζικές πτήσεις Σινούκ προς τα νησιά.

Χτες ο φακός του Star, έπιασε τους αντιαεροπορικούς πυραύλους Patriot να μεταφέρονται σε χώρους διασποράς. Επίσημα για ασκήσεις όπως είπαν, ανεπίσημα βρίσκονται ήδη στο «φυσικό χώρο» σε περίοδο έναρξης επιχειρήσεων.

Είναι φανερό πως οδεύουμε σε ένοπλο επεισόδιο με την Τουρκία. Τα στοιχεία, οι κινήσεις της Αγκυρας και οι πληροφορίες που φτάνουν δείχνουν αυτό ακριβώς το πράγμα. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι το πότε.

Κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, πάντως, εκφράζουν ανησυχία για το πώς θα εξελιχθεί η στάση της Άγκυρας το επόμενο διάστημα. Όπως λένε, το γεγονός ότι ανεβάζει τη θερμοκρασία δημιουργεί μία δυναμική, η οποία ενδεχομένως να καταστεί κάποια στιγμή ανεξέλεγκτη.

Η Τουρκία έχει αυξήσει την επιθετικότητά της τόσο σε ρητορικό όσο και επιχειρησιακό επίπεδο.

Αυτό που κάνει τους Επιτελείς να διατηρούν και να αυξάνουν σε κάποια χρονικά και γεωγραφικά σημεία την επιφυλακή ή το επίπεδο συναγερμού, έχει να κάνει και με το γεγονός πως η Τουρκία έχει εκδώσει παράτυπες NAVTEX και ΝΟΤΑΜ με τις οποίες πέρα από την παράνομη δέσμευση περιοχών στο Αιγαίο, το πράττει ακόμα και για ημέρες που θεωρητικά στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης δεν θα έπρεπε.

Συγκεκριμένα η Τουρκία έχει εξαγγείλει ασκήσεις ακόμα και μέσα στις Άγιες ημέρες του Πάσχα κάτι που παραβιάζει το Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ για αποφυγή πραγματοποίησης ασκήσεων τις εθνικές και θρησκευτικές εορτές.

loading...

1 thought on “Επεισόδιο μέσα στο Πάσχα; Σε χώρους διασποράς κρίσιμα οπλικά συστήματα – Μετακινήσεις στρατιωτικού υλικού προς Εβρο-νησιά

  1. ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !!!ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΙ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ Η ΜΙΤ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΣΕ ΕΥΡΩ ,ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ Ή ΣΕ ΛΙΡΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΙΣΘΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΕΙ ΕΙΣΘΕ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΜΑ.ΑΝ ΤΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΣΘΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΕΙΤΕ ΕΙΣΤΕ ΣΑΠΙΟΙ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΕΙΣ Ή ΟΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ

Comments are closed.