Η ΙΤΑΛΙΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ Ο ΝΕΟΣ ΙΤΑΛΟΣ ΥΠΟΙΚ





H τρίτη μεγαλύτερη χώρα της Ευρωζώνης η Ιταλία πρόκειται επιτέλους να αποκτήσει  νέα κυβέρνηση και μάλιστα ισχυρότατη. 

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, θα σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση, αλλά το όνομα του Πάολο Σαβόνα ως νέου υπουργού Οικονομικών, προκαλεί τρόμο σε Βερολίνο και Βρυξέλλες αφού πρόκειται για πολέμιο του ευρώ.

Η στάση που θα υιοθετήσει η νέα ιταλική κυβέρνηση απέναντι στο ευρώ έχει ξεκαθαριστεί, καθώς αμφισβητείται η συμμετοχή της Ιταλίας στην Ευρωζώνη, σε προσχέδιο οικονομικής πολιτικής όπου αναφέρεται πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στη διαδικασία ώστε να εγκαταλείψει το ευρώ.
 Πάνω απ’όλα η Ιταλία. Αν δεν δουλεύει το ευρώ υπέρ της Ιταλίας… αντίο ευρώ!
Πρόκειται για την πιο αντισυστημική κυβέρνηση που θα επιχειρήσει να εφαρμόσει κοινωνικό προστατευτισμό, κόντρα στην ευρωπαϊκή πολιτική.
Η νέα κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Κόντε θα είναι πανίσχυρη και αναμένεται να έχει διάρκεια, αφού στηρίζεται στο 70% των ψηφοφόρων με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα.
Οι Βρυξέλλες δεν περίμεναν ποτέ ότι θα συμβεί ένα τόσο σοβαρό πλήγμα κατά του ευρωπαϊκού κατεστημένου, αλλά τώρα το Italexit είναι πιο κοντά από ποτέ.
Διότι το άτομο το οποίο θα προταθεί για να χειριστεί τα δημόσια οικονομικά της Ιταλίας θα έχει τον σπουδαιότερο ρόλο για το μέλλον της χώρας.








loading...

2 thoughts on “Η ΙΤΑΛΙΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

  1. Να διαλυθεί αυτός ο οίκος ανοχής,που τον μετονομάσαμε σε ΕΕ. Πίνουν το αίμα των λαών οι Γερμανοί,και εμάς μας έχουν στραγγίξει εντελώς. Εξω από το κ@λοευρώ.

  2. Μακαρι να βγω ψεύτης, αλλά να δείτε που και αυτούς θα τους αναγκάσουν να "γλύψουν" όπως έκανε ο Τσίπρας και να κάνουν "κωλοτούμπα" ίσως και μεγαλύτερη από αυτόν.
    Βέβαια, εκεί έχουν τα "μέσα" και μπορεί να τους "φάει" η μαφία, με καμιά βόμβα, ανάλογα πως θα βολεύει στο Βερολίνο.
    ΘΑ δούμε τι θα δείξει και πάντα θα ελπίζουμε για το καλύτερο

Comments are closed.