ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ: Είναι ώρα των αποφάσεων – Αυτοί οι τρεις πρέπει να είναι οι αρχηγοί

Δεν αρκούν πλέον οι εκδηλώσεις όπου λίγα λέγονται και περισσότερα εννούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Αυτό δείχνει η απόφαση του Γιώργου Φλωρίδη να πει τα πράγματα με το όνομά τους.
«Κινδυνεύει να σαπίσει η υπόθεση της ίδρυσης ενός νέου κόμματος στο χώρο του μεταρρυθμιστικού, προοδευτικού κέντρου. Είναι ώρα δράσης και οριστικών αποφάσεων. Σε αντίθετη περίπτωση, ο χώρος αυτός, ο κόσμος του οποίου δεν εκπροσωπείται πολιτικά, είναι προφανές ότι θα λεηλατηθεί είτε από τη ΝΔ, είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι καιροί – κατά την άποψη μου – ου μενετοί» δήλωσε μιλώντας στον «Αθήνα 9.84»
Είναι ώρα, πρόσθεσε, πρόσωπα και κινήσεις να προχωρήσουν ή να δηλώσουν αν έχουν απόφασίσει να πάνε στο ιδρυτικό συνέδριο αυτού του καινούργιου πολιτικού φορέα, επαναλαμβάνω όχι απλώς ενός καινούργιου κόμματος, αλλά ενός μεταρρυθμιστικού κόμματος του προοδευτικού κέντρου, το οποίο θα βάλει την ατζέντα της χώρας. «Οι συντελεστές είναι συγκεκριμένοι. Θα μπορούσαν να είναι με βάση τουλάχιστον τη δημόσια παρουσίαση και έκφρασή τους και ο κ.Βενιζέλος και η κυρία Διαμαντοπούλου και ο κ. Θεοδωράκης με Το Ποτάμι και οι Κινήσεις πολιτών καθώς και όποιοι άλλοι κατανοούν αυτή την ανάγκη», διευκρίνισε.

Σε ερώτηση γιατί εξαιρεί το ΠαΣοΚ, απάντησε ότι μιλά βάσει δημόσιων αυτοτοποθετήσεων. «Είναι σαφές ότι το ΠαΣοΚ όπως εκφράζεται από την ηγεσία του το τελευταίο διάστημα και βάσει της απόφασης της περασμένης Κυριακής, λέει ότι όποιος θέλει, να έρθει εδώ. Είναι σαφές επίσης, ότι το ΠαΣοΚ προσανατολίζεται να ακολουθήσει μια πολιτική επιτήδειου ουδέτερου, με την έννοια του όχι με τη ΝΔ όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ, του επιτήδειου ουδέτερου, ο οποίος δεν είναι ούτε από εδώ ούτε από εκεί και στην πραγματικότητα παίζει το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώ για την ηγεσία του ΠαΣοΚ. Προχθές είδα και μια υπερφίαλη ανακοίνωση που έλεγε ότι το ΠαΣοΚ και όστις θέλει οπίσω μου ελθείν και θέτει τον εκλογικό του μηχανισμό, η μάλλον τις οργανώσεις του σε εκλογική ετοιμότητα. Αυτό βέβαια ακούγεται και ως πλάκα. Ένα κόμμα του 4% να είναι σε εκλογική ετοιμότητα. Είναι υπεκφυγή».

Προς άρσην παρεξηγήσεων συμπλήρωσε ότι «εάν το ΠαΣοΚ αποφάσιζε να διαθέσει τον εαυτόν του στη δημιουργία αυτού που περιγράφω, είναι προφανές ότι είναι αποδεκτό. Αλλά να διαθέσει τον εαυτό του, αυτοδιαλυόμενο. Αν το θελήσει απο μηδενική βάση, να πάμε. Εναπόκειται σε αυτό να κάνει τις επιλογές, μέχρι στιγμής δεν είναι σε αυτή τη κατεύθυνση».
Αυτοδιάλυση προτείνει ο κ. Φλωρίδης και για το Ποτάμι. «Για να πάμε σε κάτι μεγάλο,οι συνθήκες απαιτούν να αρθούμε πέραν των εαυτών μας, μικρών, μεσαίων ή μεγαλύτερων. Αυτό ζητάει ο κόσμος και αυτό που απομένει είναι να συμπράξουν όλοι στη δημιουργία του καινούργιου. Να θυμίσω ότι στον Ανδρέα Παπανδρέου το 1974 προσφέρθηκε η Ένωση Κέντρου. Εκείνος είπε ότι η χώρα χρειάζεται κάτι καινούργιο, αντελήφθη το ριζοσπαστισμό της κοινωνίας και της εποχής, τις ανάγκες των καιρών και σε 7 χρόνια το ΠαΣοΚ έφθασε στο 48%.Οι εποχές είναι και τώρα ιδρυτικές. Όταν όμως σήμερα δεν υπάρχει Ανδρέας Παπανδρέου, απαιτείται ισχυρή ομάδα στο χώρο του μεταρρυθμιστικού, προοδευτικού κέντρου», σημείωσε.

Οι δηλώσεις του κ. Φλωρίδη έγιναν μία ημέρα μετά την κοινή εκδήλωση του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και του Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση, προς τιμή του καθηγητή Κωνσταντίνου Σοφούλη. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό οι επικεφαλής των δύο think tanks Άννα Διαμαντοπούλου και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένας δημόσιος διάλογος για το μετα – μνημονιακό μοντέλο ανάπτυξης. «Να απαντήσουμε δηλαδή μέσα από αυτή την ειδική γωνία της σύνδεσης του εκπαιδευτικού συστήματος αλλά και παιδείας με την πλήρη έννοια του όρου, με την ανάπτυξη, με το αίτημα για ανάπτυξη, με το ευρύτερο ερώτημα αν μπορεί αυτός ο τόπος να κερδίσει το χαμένο χρόνο, να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, να αποκτήσει την ανταγωνιστικότητα του, την ουσιαστική ισοτιμία του μέσα στην Ευρώπη, τη θέση του μέσα στην παγκόσμια οικονομία».

Από την πλευρά της η κυρία Διαμαντοπούλου, επισήμανε ότι η κρίση μας άλλαξε και μας ωρίμανσε όλους. «Η κρίση άλλαξε διέβρωσε ζωές και την ίδια τη χώρα. Είναι αυτονόητη πια η διάθεση και η πρόθεση να ξεπεράσουμε «τον κομματικό τρόπο ερμηνείας των πραγμάτων» και να ενώσουμε δυνάμεις ιδέες με καινοτόμο και ανυστερόβουλο τρόπο. Υπάρχει όμως στόχος. Μέσα απο την όσμωση τους πολιτικής με την κοινωνική και τεχνοκρατική εμπειρία να επαναπροσδιορίσουμε με όρους μέλλοντος τον Προοδευτικό λόγο και χώρο στην Ελλάδα», παρατήρησε.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. φλωριδάκο και κάθε φλωριδάκο, η ώρα είναι όχι των αποφάσεων, αλλά η ώρα να μας αδειάζετε όλοι σας, oi λίγο, oi μέτριοι και oi πολύ σαρσέμηδες για πάντα την γωνιά. Είστε όλοι μπάζα και μην μας τρώτε τον καιρό. Όσο για τον τούρκογλου, δεν είναι "think tank", μάλλον εννοείς αρθρογράφε "food tank".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΔΟΞΑΣΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΠΑΣΟΚΤΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΜΑΣΜΑ ΕΠΙΟΡΚΑ ΑΙΔΟΙΑ ΣΑΠΙΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΠΟΡΔΕΛΟΣΚΥΛΑ ΠΑΣΟΚΑΤΖΗΔΕΣ ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΙ ΜΟΥΡΤΖΟΥΦΛΗΔΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΑ ΚΛΕΒΑΝΕ ΓΑΜΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ Η ΕΝΑ ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕ ΑΣ ΠΟΥΜΕ 20 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΛΑΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΕ 80 ΕΚΑΤ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΚΕΤΑ ΤΑ ΣΠΑΘΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΤΖΑΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΖΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ ΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΣΙΦΥΛΗ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΣΑΣ ΤΑ ΑΙΔΟΙΑ ΣΑΣ ΚΛΕΒΑΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΣΚΥΛΑ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΑΣΕΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΔΕΛΟΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΑΕΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΚΕΤΣΑΠ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΧΥΘΗΚΕ Η ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΦΤΩΧΥΝΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (ΠΟΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ? ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Δ. ΤΣΕΒΑΣ 45 ΚΙΛΑ ΕΝΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΒΓΑΛΕ) ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ? ΚΑΙ Ο ΣΚΑΤΟΕΒΡΑΙΟΣ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΨΙΛΟΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΟΥΝΙΕΤΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΣΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΚΑΤΣΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΣΕ ΦΤΩΧΥΝΑΝΕ ΠΟΥ ΣΕ ΑΞΑΘΛΙΩΣΑΝ Ε ΚΑΙ ΠΙΑΣΑΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟ ΚΕΡΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟ ΚΟΨΑΝΕ ΤΗΝ ΣΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΚΟΥΜΜΙΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΣΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΨΩΦΟΔΕΞΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΠΡΙΝ ΤΩΝ ΑΠΛΥΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟ ΠΕΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΧΑΜΕΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΧΤΑΡ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΕΥΜΑ ΦΑΓΗΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΚΟΛΗΣΟΥΝ AIDS ΣΙΦΥΛΗ ΚΑΙ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΑΚΙΑ....ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΑΝΕ ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΦΕΡΑΝΕ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΨΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΣΤΡΕΨΟΥΝ. ΟΞΩΩΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΟΞΩΩΩ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΚΥΤΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ...ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ...ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΜΗΝ ΤΟΥ ΥΠΑΚΟΥΕΙΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΦΛΩΡΙΔΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΛΩΡΙΔΗΣ.....ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΚΑΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974, ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΡΣΥΣΗ!! ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΝΕΟΙ ΑΦΘΑΡΤΟΙ,ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΠΙΤΗΡΙΔΕΣ , ΤΖΑΚΙΑ ΟΧΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.....ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ....ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ..!!! ΨΗΦΙΖΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑ...! ΟΠΟΙΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΑΛΛΑΖΩ ΚΑΝΑΛΙ! ΑΚΟΥΣ??? ΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΣΑΣ ΡΩΤΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ..."ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΩΝ (λαος), ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ (εσας τους κλεφτες-κηφηνες) ??? ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ? ΜΕ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ , ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΦΡΕΣΚΟ ΦΑΓΗΤΟ!!! ΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΕΦΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΡΕ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ Ο ΝΟΥΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΧΤΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σιγά που έχετε διάθεση να "ξεπεράσετε τον κομματικό τρόπο ερμηνείας των πραγμάτων ". Σας έχουμε φάει για τα καλά στη μάπα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]