Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να κάνει κακό στη χώρα για να δικαιωθεί ο ίδιος

Επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύουν κύκλοι του Μαξίμου με αφορμή τη χθεσινή του ομιλία, υποστηρίζοντας ότι επιδιώκει 4ο μνημόνιο


Ολομέτωπη επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη με ταυτόχρονη σαφή προσπάθεια να του αποδοθούν ευθύνες για τυχόν δυσμενείς εξελίξεις,  εξαπολύουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου με αφορμή τα όσα είπε χθες, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.
Οι κυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι το πολιτικό σχέδιο του κ.Μητσοτάκη έχει όνομα και αυτό είναι «4ο Μνημόνιο». Όπως υποστηρίζουν, ζητάει εκλογές προκειμένου να διακοπεί η διαδικασία της δεύτερης αξιολόγησης, να μην πετύχουμε τη ρύθμιση του χρέους, να μην μπούμε στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωης και να οδηγηθούμε έτσι σε νέο πρόγραμμα. «Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στους Βουλευτές του αλλά κυρίως σε κύκλους των δανειστών να κάνουν ό,τι μπορούν για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων. Αυτό θέλει. Να κάνει κακό στη χώρα για να δικαιωθεί ο ίδιος».


Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς κύκλους το πολιτικό σχέδιο του κ.Μητσοτάκη είναι σχέδιο «καταστροφής της κοινωνικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Στην χθεσινή του ομιλία δεν μπόρεσε να κρύψει αυτό το σχέδιο. Τι μας είπε; Χαρακτήρισε ιδεοληψία τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για την υπεράσπιση και την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων που η ΝΔ κατήργησε. Μέσα στο αντεργατικό του μίσος δεν δίστασε να θέσει σε αντιπαράθεση εργαζόμενους και άνεργους προσπαθώντας να οικοδομήσει ένα επιχείρημα σύμφωνα με το οποίο η προστασία των εργαζομένων στρέφεται κατά των ανέργων. Λες και η ανεργία του 27% που παρέλαβε η κυβέρνηση μας οφειλόταν στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι στην μείωση του ΑΕΠ κατά 25% της καταστροφικής πενταετίας 2010 - 2014 των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».
Στο ίδιο κλίμα, οι κυβερνητικοί κύκλοι εγκαλούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το σχέδιό του περιλαμβάνει καταστροφή του κοινωνικού κράτους, απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα μαζικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, εμπέδωση της εργασιακής ζούγκλας. «Αυτό εννοεί ο κ. Μητσοτάκης όταν μιλάει για τολμηρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία. Το τι εννοεί με τον όρο τολμηρή ρύθμιση των "κόκκινων δανείων" αυτό πρέπει να το εξηγήσει στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά«, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές εξαπολύουν επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και για την υπερφορολόγηση και μια σειρά άλλων επώδυνων μέτρων, υποστηρίζοντας ότι ο κ.Μητσοτάκης « δεν σχεδιάζει να μειώσει φόρους αλλά να οδηγήσει σε κατάρρευση υγεία και παιδεία για να ευνοήσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους κατ' επάγγελμα μεγαλοφοροφυγάδες. Δεν είναι τυχαίο ότι στην ομιλία του δεν βρήκε μια λέξη να πει για την φοροδιαφυγή. Στήριξε, δηλαδή, την κοινωνική του τάξη».

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, «ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι έχει ξεχάσει ποιος έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και εξακολουθεί να υπεραμύνεται, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, των καταστροφικών πολιτικών των κυρίων Σαμαρά - Βενιζέλου που αποτελούν τους κύριους πολιτικούς του συμμάχους για την παλινόρθωση του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος. Χθες υπεραμύνθηκε ακόμη και του καταστροφικού PSI, πανηγύρισε την ρύθμιση χρέους του 2012, η οποία έγινε στην πλάτη των ελληνικών τραπεζών, των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων, των ελληνικών νοσοκομείων αλλά και των ελλήνων μικροομολογιούχων, επανέφερε το φαντασιόπληκτο αφήγημα Σαμαρά για το success story. Μας είπε για το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο αλλά δεν μας εξήγησε για ποιο λόγο, αφού τα πράγματα πήγαιναν τόσο καλά για τη χώρα το 2014, δεν έκλεισε η συμμαχία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ την 5η αξιολόγηση. Μήπως επειδή αυτά που ζητούσαν οι δανειστές ήταν να τηρήσουν όσα είχαν υπογράψει οι Σαμαράς – Βενιζέλος - Μητσοτάκης και Σία; Δηλαδή την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% για το 2014 (ο λογαριασμός έγραψε 0,2%); Μήπως επειδή έπρεπε να πάρουν εμπροσθοβαρή μέτρα ύψους 7,6 δισ. ευρώ για να πιάσουν τους στόχους του 2015 και 2016, 3% και 4,5% αντίστοιχα; Μήπως επειδή δεν υπήρχε δυνατότητα αναχρηματοδότησης του χρέους από τις αγορές μετά την λήξη του προγράμματος το Δεκέμβριο του 2015;», και προσθέτουν: «Επίσης ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε να μας πει αν το χρέος το 2014 ήταν βιώσιμο όπως υποστήριζε η τότε κυβέρνηση, στην οποία συμμετείχε, η οποία και έγινε περίγελως διεθνώς επαιτώντας πιστοποιητικό βιωσιμότητας του χρέους».

Για τις δηλώσεις Ερντογάν

Οι ίδιες προσκείμενες στο Μέγαρο Μαξίμου πηγές όμως, επιτίθενται και εναντίον του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια. Εδικότερα, αναφέρουν ότι «στη σημερινή του τοποθέτηση ο κ. Κικίλιας δήλωσε: Την ίδια μέρα που ο κ. Τζανακόπουλος έλεγε ότι δεν τίθεται θέμα δηλώσεων Ερντογάν, την ίδια ώρα ο ΥΠΕΞ απαντούσε με σκληρό τρόπο στον Ερντογάν, και ο Τσίπρας τον έπαιρνε τηλέφωνο και του ζητούσε ραντεβού. Προς ενημέρωση του κ. Κικίλια, που οφείλει να σοβαρευτεί αν θέλει να τιμήσει τον θεσμικό του ρόλο με το ήθος και την αξιοπρέπεια που του αρμόζει, επισημαίνουμε τα εξής: Η πρόταση για συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού στον Ερντογάν έγινε την Παρασκευή (18.11.2016) ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα των εγγυήσεων. Η δήλωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου στις 19:00 της Τρίτης 22 Νοεμβρίου είχε ως εξής: "Υπάρχει ένα δημοσίευμα, ανεπιβεβαίωτο. Και μ' αυτή την έννοια θέλω να σας πω ότι δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να σχολιάσει δημοσιεύματα. Σε κάθε περίπτωση, σας λέω ότι η θέση μας καθώς και η θέση της παγκόσμιας κοινότητας, σε ότι αφορά την ισχύ της Συνθήκης της Λωζάννης, είναι γνωστή". Η δε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών έγινε μετά την ανάρτηση της επίσημης μετάφρασης στην σελίδα της Τουρκικής Προεδρίας ήτοι στις 23:47, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου. Έτσι οφείλουν να λειτουργούν οι σοβαρές κυβερνήσεις ιδίως σε εξαιρετικά λεπτά εθνικά θέματα και όχι σύμφωνα με τις επιταγές του δημοσιογραφικού χρόνου ή με τα κριτήρια του κ. Κικίλια περί σοβαρής και υπεύθυνης στάσης».


Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν

Οι κυβερνητικοί κύκλοι κάνουν και ιδιαίτερη αναφορά στις εξελίξεις που αφορούν το Κυπριακό, σημειώνοντας ότι η ελληνική Κυβέρνηση συζητά και εξετάζει προσεκτικά όλα τα επόμενα βήματα. Τ«ο θέμα είναι εξαιρετικά λεπτό και θέλει εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς. Αυτό που προέχει είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος μέσα από προσεκτικά βήματα, ώστε να έχουμε θετικές εξελίξεις. Αυτό, άλλωστε, προσπαθεί και ο Πρόεδρος της Κύπρου. Σημειώνουμε ότι δεν είναι στις προθέσεις της ελληνικής Κυβέρνησης να παίζει blame game, επίρριψης ευθυνών. Η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος αποτελεί διεθνές και όχι διμερές πρόβλημα. Είναι ένα διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής του βόρειου τμήματος του νησιού. Πάγια εθνική στρατηγική είναι η εξεύρεση λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και με την ιδιότητα, όμως, της Κύπρου ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ελληνική Κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί κανέναν ιστορικό και πολιτικό αναθεωρητισμό. Η Συνθήκη της Λωζάννης δεν αμφισβητείται από κανέναν στη διεθνή κοινότητα».
Το Μαξίμου πάντως, ενημερώνει ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν. 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ρε παραμυθά, λέγε ότι θέλεις, αλλά μάλλον ξεχνάς πως εσύ κυβερνάς. Και έτσι να είναι ρε, το "ψωμάκι" του βγάζει το μουρλό. Με τέτοιες μαλακίες θα ασχολούμαστε; Ρίχνεις το μπαλάκι στους άλλους σαρσέμηδες και ξεμπέρδεψες για τον ρόλο σου έτσι απλά νόμισες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι κάνετε κακό στη χώρα. για κρεμάλα είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]