Η “Σοσιαλιστική Προοπτική” και η νεοχιτλερική “Χρυσή Αυγή”

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
“Τηλεγράφημα τελευταίον Ραγκαβή. Μας συμβουλεύει προσπέσωμεν εις Χίτλερ και ζητήσωμεν ειρήνην προς Ιταλίαν, δηλαδή ν΄ ατιμασθώμεν. Άλλως, λέγει, θα
μας επιτεθεί η Γερμανία. Είναι μωρός και κακοήθης”.
Ιωάννης Μεταξάς, Ημερολόγιο, τόμος 4ος


Η “Χρυσή Αυγή” αποτελεί εθνικό όνειδος και η παρουσία της στα έδρανα της Βουλής είναι προσβολή για το ελληνικό κοινοβούλιο. Με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση: αυτή η άνευ προηγουμένου εξέγερση των βλάκων αποτελεί ιστορική ντροπή της Ελλάδος και συνιστά μοναδική περίπτωση ηθικής προδοσίας στον πολιτισμό ενός λαού. Η “Χρυσή Αυγή” είναι ξενόφερτη, αναχρονιστική και εχθρική προς κάθε τι ελληνικό. Έτσι μετά τον αιφνιδιασμό και την αμηχανία της πρώτης περιόδου, οι Έλληνες οφείλουν να δουν την πραγματικότητα κατάματα: ο Έλληνας Φύρερ-Αρχηγός δεν είναι παρά μια καρικατούρα της χιτλερικής παράνοιας που γλίστρησε στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ένας λαθρεπιβάτης των ιστορικών εξελίξεων. Μια φαρσοκωμωδία της ιστορικής πραγματικότητας. Καθήκον όλων μας είναι να πετάξουμε τον ιστορικό λαθρεπιβάτη στη θάλασσα της πολιτικής λήθης, ώστε να γίνει μια κακή ανάμνηση για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες. Ειδάλλως, είναι ολοφάνερο, ότι η προδοσία θα είναι ολοκληρωτική. Για αυτό δεν υπάρχουν ελαφρυντικά για κανέναν: ούτε για τους υποτακτικούς των “αφεντικών” που επιδίδονται σε, κατ΄ εντολήν, παράνομες πράξεις, ούτε για τους ψηφοφόρους, οι οποίοι νομιμοποιούν με την ψήφο τους άνομες πράξεις και απάνθρωπες απόψεις για τη ζωή και τον κόσμο.
Η “Χρυσή Αυγή” δεν είναι εγκληματική οργάνωση: είναι και εγκληματική οργάνωση. Αυτό σημαίνει ότι υπερβαίνει τα όρια και τους κανόνες που συνέχουν μια εγκληματική οργάνωση. Είναι η “ιδεολογική” και “πολιτική” επιχείρηση μετατροπής ενός ολόκληρου κράτους σε εγκληματική οργάνωση, σε σκληροπυρηνική συμμορία κάτω από τις εντολές ενός “Φύρερ-Αρχηγού”. Τέτοια ήταν η Γερμανία του Α. Χίτλερ, προς μια παρόμοια γενική κατεύθυνση  κινούνταν όλες οι μικρές και μεγάλες εγκληματικές πράξεις των μελών της εγχώριας συμμορίας. Η “Χρυσή Αυγή” είναι μια διαρκής συνωμοσία για τη διάπραξη πολέμων και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και για αυτό συνεχώς προσπαθεί να θολώνει τα νερά, όπως κάνει και με την ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων: από εδώ προέρχεται η προσπάθεια “αναθεώρησης” των εγκλημάτων του χιτλερισμού, ο χλευασμός του Ολοκαυτώματος, η μετάφραση από τα γερμανικά και η εισαγωγή της λέξης “υπάνθρωπος” στο δημόσιο λόγο της συμμορίας – για να μαγαρισθεί μια κοινωνία και να εθισθούν τα μέλη της στη βία και την ανομία η άλωση της γλώσσας είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις. Η ιδιόλεκτος της “Χρυσής Αυγής”, οι λέξεις-κλειδιά για την κατανόησή της, είναι απλή μεταφορά της γερμανικής των χιτλερικών: τα “αφεντικά” της οργάνωσης μιλούν ένα μίγμα μεταφρασμένων χιτλερογερμανικών και της επιθετικής γλώσσας του πεζοδρομίου. Και υπό αυτή την έννοια το φαινόμενο είναι ξενόφερτο και αναχρονιστικό. Αυτή η εξέγερση των βλάκων, των συμπλεγματικών και των εγκληματικών στοιχείων της ελληνικής κοινωνίας αποτελεί μέγιστη ηθική προδοσία προς την ελληνική ιστορία. Οι Έλληνες και η Ελλάς συμμετείχαν στην συντριβή του χιτλερισμού και έχουμε την τιμή ως λαός να ανήκουμε στους νικητές του. Πόσο προκλητικός και πόσο εθνικώς επιζήμιος μπορεί να είναι ένας βλάκας, ο οποίος, όχι απλώς χαιρετά και θέλει να τον χαιρετούν με το χιτλερικό “Heil”, αλλά συγκαταλέγει εαυτόν στον ηττημένους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου; Αυτό είναι κάτι παραπάνω από βλακεία, είναι ηθική προδοσία απέναντι στο έθνος: για αυτό τα “αφεντικά” της αγέλης, που ονομάζεται “Χρυσή Αυγή”, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εθνικοί προδότες. ΚαI αποτελεί καθήκον κάθε πατριώτη Έλληνα να συμβάλει ώστε η πατρίδα να ξεβρομίσει από αυτή την καθημερινή κατρακύλα στην ιστορική και ηθική προδοσία. Με τι σθένος να σταθεί η συντεταγμένη ελληνική πολιτεία και οι φορείς των πολιτών απέναντι στη σημερινή Γερμανία και να διεκδικήσουν τις πολεμικές αποζημιώσεις , όταν στο ελληνικό κοινοβούλιο, υπάρχει μια “πολιτική” καρικατούρα  - την οποία δυστυχώς εμπιστεύτηκε ένα τμήμα του ελληνικού λαού – η οποία μιμείται τα έργα και τις ημέρες του “Εθνικοσοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Γερμανίας”, του κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ;
Δεν  υπάρχει καμία ανοχή για όλους εκείνους, οι οποίοι αναζητούν προφάσεις για να δικαιολογήσουν την ψήφο ή την υποστήριξή τους προς την αγέλη της “Χρυσής Αυγής”: για όλους εκείνους τους “επώνυμους” και “ανώνυμους” που με τα έργα και τα λόγια τους “ξεπλένουν” στη δημοσιότητα τη συμμορία και τα “αφεντικά” της. Οι πιο συνηθισμένες  προφάσεις αφορούν στην αποτυχία και τη διαφθορά των πολιτικών του αστικού κόσμου, “κεντροδεξιού” ή “κεντροαριστερού” τύπου,  τα σταλινικά κομμουνιστικά υπολείμματα και τις ιδεοληψίες τους, αλλά η “Χρυσή Αυγή” δεν είναι συγκρίσιμη με αυτούς τους πολιτικούς σχηματισμούς, δεν συγκρίνεται καν με τον ιστορικό φασισμό και τις σύγχρονες μορφές της Άκρας Δεξιάς: η “Χρυσή Αυγή” δεν είναι φασιστικό κόμμα, αλλά μία νεοχιτλερικού τύπου συμμορία, μια ιστορική καρικατούρα του γερμανικού χιτλερισμού – και για αυτό είναι ένας καθημερινός κίνδυνος, γεγονός το οποίο πρέπει να λάβουν, επιτέλους, σοβαρά υπόψη τους οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης.  Ο “Εθνικοσοσιαλισμός” της “Χρυσής Αυγής” δεν παραπέμπει στον Μουσολίνι, τον Φράνκο ή τον δικό μας Ιωάννη Μεταξά, αλλά στον Αδόλφο Χίτλερ. Και οι ιστορικές διαφορές είναι κραυγαλέες, όσο και αν η γενικόλογη χρήση του χαρακτηρισμού “φασίστας” συγχέει τα πράγματα. Για μια ακόμη φορά: η “Χρυσή Αυγή” δεν είναι φασιστικό κόμμα, αλλά νεοχιτλερικό κίνημα ανοικτής βίας – μια συμμορία σε σκοτεινούς δρόμους.
Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε ο διπλός χαρακτήρας της οργάνωσης, “κόμμα βιτρίνα και συμμορία σε ένα”, τα “αφεντικά” αυτής της καρικατούρας του χιτλερισμού προσπαθούν να δώσουν νομιμοφάνεια στη δράση τους και να συγκαλύψουν το έγκλημα και την ανοικτή βία ως θεμελιώδη στοιχεία της “κοσμοθεωρίας” τους. Σε αυτό το σημείο ευλόγως τίθεται το ερώτημα: εάν είναι έτσι τα πράγματα γιατί δεν απαγορεύεται η λειτουργία της “Χρυσής Αυγής”; Η απάντηση είναι πολύ απλή: οι δημοκρατίες κρίνονται από τη στάση τους απέναντι στους αντιπάλους τους, ακόμη και όταν αυτοί είναι εντελώς βλάκες ή καθάρματα – από την άλλη οι θεσμοί της δημοκρατικής πολιτείας, οφείλουν να ξεδοντιάσουν τα μέλη της αγέλης μεμονωμένα ή και την  οργάνωση στο σύνολό της, εάν δεν συμμορφώνονται με τη νομιμότητα. Τα υπόλοιπα είναι υπόθεση της κοινωνίας των πολιτών, των πολιτικών κομμάτων, των επιστημονικών φορέων, των συνδικάτων.
Η “Σοσιαλιστική Προοπτική” σε αντίθεση με τα παλαιοκαθεστωτικά  κόμματα και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της  νέας γενιάς επιθυμεί και θα προσπαθήσει  να αναδείξει τους σοβαρότατους κινδύνους που εγκυμονεί η παρουσία της “Χρυσής Αυγής” στο ελληνικό κοινοβούλιο. Η παρουσία αυτή δεν επιτρέπεται να γίνει κανονικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου. Τα παλαιοκαθεστωτικά κόμματα θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη μικροπολιτική και τον καιροσκοπισμό της πρόσκαιρης κομματικής ιδιωφέλειας και να κινηθούν στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού “συνταγματικού πατριωτισμού”, ενώ ο χώρος της ποικιλώνυμης Αριστεράς θα πρέπει να αποχαιρετήσει τη ρηχή έννοια του “αντιφασισμού” και να προχωρήσει σε μια θετική αντιμετώπιση του φαινομένου. Ο φασισμός παλιός και νέος κινείται στο ημίφως της ασάφειας και αντλεί δύναμη από την άγνοια των πολιτών. Οι μορφές του βίαιου αντιφασισμού, στον οποίο έχουν εμπλακεί τμήματα της ελληνικής νεολαίας, κυρίως λόγω των αδυναμιών της παλαιοκαθεστωτικής πολιτικής τάξης (και του εκπαιδευτικού συστήματος) να διαχειριστεί επαρκώς τις κρίσεις νοήματος στην ελληνική κοινωνία, είναι εξίσου ατελέσφορες. H εξάπλωση της βίας στο δημόσιο χώρο ευνοεί, σε βάθος χρόνου, μόνο τη φασιστική εκτροπή: όπου απαντάται η βία με βία, νομιμοποιεί η βία της “απάντησης” τη βία της δράσης – η ομαδική βία στο δημόσιο χώρο πριμοδοτεί “φασιστικές” εκτροπές στην καθημερινότητα.
 Για την περίπτωση της “Χρυσής Αυγής” σημειώνουμε, επίσης, ότι: αν παραμερίσει κανείς τη ρητορεία της βίας, τις άνανδρες επιθέσεις εις βάρος ανυπεράσπιστων ανθρώπων και τον “κοσμοθεωρητικό” φανατισμό, θα έλθει αντιμέτωπος με μια πολύ φαιδρή πραγματικότητα-  οι εγκληματίες δεν είναι παρά κωμικά φοβισμένα ανθρωπάκια, όπως και τα “αφεντικά” τους. Κανείς “ηγέτης” του χιτλερισμού δεν ανέλαβε στη Δίκη της Νυρεμβέργης την ευθύνη των πράξεών του, κανένα “αφεντικό” της “Χρυσής Αυγής” δε θα σηκωθεί στα ελληνικά δικαστήρια να αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία του νεαρού μουσικού Παύλου Φύσα. Απέναντι σε αυτή τη θρασυδειλία οι Έλληνες στάθηκαν αντιμέτωποι στα βουνά της Αλβανίας, στα οχυρά του Ρούπελ, στην Κρήτη, στα βουνά της Ελεύθερης Ελλάδας, στην πείνα της Κατοχής, στο Έλ Αλαμέιν και στο Ρίμινι: και αυτή η ιστορία δεν παραγράφεται, όσο και αν κάποιοι πανύβλακες χαιρετούν σήμερα χιτλερικά, μαγαρίζουν το δέρμα τους με αγκυλωτούς σταυρούς και άλλα σύμβολα της χιτλερικής παραφροσύνης – και κρύβονται πίσω από τον παραπλανητικό ισχυρισμό, ότι όλα αυτά είναι “ελληνικά”.
Πρώτιστη ευθύνη της δημοκρατικής πολιτείας είναι να περιορίσει την έκταση της βίας, για να περιοριστεί και ο αριθμός των ευεπίφορων που θα πέσουν στα πλοκάμια της συμμορίας του “πολιτικοποιημένου εγκλήματος”: στη συνέχεια θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην δημοκρατική διαπαιδαγώγηση των πολιτών -  για να αρχίσει ο ελληνικός λαός να επιλέγει με υπευθυνότητα το είδος της κεφαλής πάνω στους ώμους του με την οποία επιθυμεί να βαδίζει στη ζωή και στον κόσμο.
Υ.Γ.: Οι προπαγανδιστές της “Χρυσής Αυγής” αναζητούν το γενεαλογικό δένδρο τους στην ιστορία της ελληνικής Ακροδεξιάς, αλλά – τολμώ να ισχυρισθώ – ότι η προδοσία τους είναι ακόμη μεγαλύτερη και από εκείνη των δωσίλογων και των “ταγματασφαλιτών” και, υπό αυτή την έννοια, δεν έχουν καμία ρίζα συνέχειας στην ελληνική ιστορία: εκείνοι πρόδωσαν τη χώρα  και τους εαυτούς τους σε μια ορισμένη χρονική στιγμή, οι “χρυσαυγίτες” προδίδουν διαρκώς τη συνολική ιστορία αυτού του τόπου. Και δεν εννοώ τις εμετικές αναφορές τους εις βάρος της Εθνικής Αντίστασης των Ελλήνων κατά της Τριπλής Κατοχής, με πρόφαση τον αντικομουνισμό τους, αλλά την ουσιώδη διαφορά τους από την ελληνική εκδοχή του φασισμού, το καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Για τους χρυσαυγίτες ισχύει,  μεταξύ άλλων, αυτό που σημείωσε ο Ιωάννης Μεταξάς στο Ημερολόγιο του για τον πρεσβευτή της Ελλάδας στο Βερολίνο: “Τηλεγράφημα τελευταίον Ραγκαβή. Μας συμβουλεύει προσπέσωμεν εις Χίτλερ και ζητήσωμεν ειρήνην προς Ιταλίαν, δηλαδή ν΄ ατιμασθώμεν. Άλλως, λέγει, θα μας επιτεθεί η Γερμανία. Είναι μωρός και κακοήθης”. Αυτός ο πρεσβευτής στο Βερολίνο, τον οποίο αναφέρει ο Ιωάννης Μεταξάς, είναι αδελφός του στρατηγού Νικολάου Ραγκαβή, ο οποίος ήταν  νυμφευμένος με Γερμανίδα, και έγινε υπουργός-γενικός διοικητής της Μακεδονίας, στην πρώτη κατοχική κυβέρνηση του στρατηγού Γεωργίου Τσολάκογλου, από το Μάιο έως το Δεκέμβριο του 1941. [Δημήτρης Κιτσίκης, Η Ελλάς της 4ης Αυγούστου και αι μεγάλαι δυνάμεις.  Τα αρχεία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών 1936-1941, σ. 138]
Ο χαριτόβρυτος “αρχηγός-φύρερ” και τα υπόλοιπα “αφεντικά” της Χρυσής Αυγής  μας ζητούν να “προσπέσουμε” αναδρομικά στον Χίτλερ και να ζητήσουμε υποταγή: ηθική υποταγή -  να αναθεωρήσουμε το παρελθόν μας και να παραδεχθούμε ότι ευρισκόμασταν από την λανθασμένη πλευρά της ιστορίας. OXI!
Ο Όμηρος Ταχμαζίδης είναι μέλος του Ε.Γ. της “Σοσιαλιστικής Προοπτικής”

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

22 σχόλια :

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΑΧΜΑΖΙΔΗΝ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΘΑΜΕ ΣΕ ΕΙΔΑΜΕ. ΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ? ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΩΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ Η ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΩΡΑ ΛΙΓΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΑΤΡΙΝΟΥΣ? ΘΑΘΕΛΕΣ ΤΑΧΜΑΖΙΔΗ ΑΝ ΗΣΟΥΝΑ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ? ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑΣΟΥ Η ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΑΝ ΤΗΣ ΗΛΕΝΙΑΣ Ε? ...ΧΑ ΧΑ ΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΕ ΠΑΕΝΕ ΡΕ ΑΕ ΠΑΕΝΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΑΧΜΑΖΙΔΗ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΣΠΑΡΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΡΙΞΑΝΕ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΑΧΜΑΖΙΔΗΗΗ... ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΧΜΑΖΙΔΗΗΗΗ !!!!

  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΧΟΛΕΡΙΑΣΕΡΙ Ο ΤΟΠΟΣ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εκατό φορές Χίτλερ παρά μισή φορά Στάλιν!... ai siktir

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΑΣΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΜΕ ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΛΥΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΔΙΟΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. η χρυση αυγη ειναι η τελευταια ελπιδα για βιολογικη επιβιωση του εθνους μας!!!!!!!!
  οι αναρχοκομουνιστες νεο-εαμοβουλγαροι ειναι θανασιμοι εχθροι της πατριδας μας και του λαου μας και δεν εχουν καμια σχεση με οτιδηποτε εθνικο και ελληνικο!
  τα ρεπουσικα φίλικα μισελληνικα αριστερα κτηνη ακουνε τις λεξεις ελλαδα εθνος πατριδα κων/πολη β.ηπειρς και βγαζουν καρκινο απο το μισος τους!
  αυτη τη φορα δεν θα εχει διακοπουλες στη μακρονγσο σταλινικα εαμοβουλγαρικα αποβρασματα.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΡΕ ΣΤΑΛΙΝΟΤΣΟΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΕ ΣΚΥΛΕ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ. ΖΗΤΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ταχ ταχ κι αμαν αμαν την κ@λοτρυπιδα σου βαραν....την κυρα Σουλτανα Κλαρα την την εχειs;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΜΑΝΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ...... ΜΗΝ ΠΩ.
  ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΣΗΚΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΡΑ. ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΕΓΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ?? ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ.
  ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΕΜΦΥΛΙΟΣ?ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ?ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ?Ο ΤΙΜΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ,ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΝΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΨΩΦΟΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ,ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ,ΑΦΕΛΛΗΝΙΖΟΥΝ.ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΚΥΡΙΕ ΤΑΧΜΑΖΙΔΗ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΧΑ ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΚΗ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΜΕΡΚΕΛ,ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΑΝΗΛΕΩΣ?ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΣΟ ΛΥΣΑΛΕΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ?ΤΟΥΣ ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ 5000000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΕΒΕΣΤΕ?ΤΙ ΣΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΣΤΕ ΝΑ ΒΡΥΖΕΤΕ ΕΤΣΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ?ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΘΕΤΑ.ΔΕΝ ΤΟ ΥΒΡΥΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΧΥΔΑΙΑ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΧΥΔΑΙΑ ΥΒΡΥΖΕΤΕ ΤΗΝ ΧΑ.ΕΝ ΤΕΛΕΙ Η ΔΥΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΞΕΧΕΙΛΗΣΕ.ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΣΑΣ.........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΟ ΒΡΩΜΟΚΟΜΜΟΥΝΟ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗ

  ΠΙΟ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΛΙΝΟΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

  ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ:

  1. Το Κ.Κ.Ε. υπερ τής Γερμανικής κατοχής!!
  Άγις Στίνας, παλαιό στέλεχος ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ΟΠΛΑ και ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ τού ΚΚΕ:

  « ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΛΛΙΑΣΗ!
  Η Γερμανία είναι σύμμαχος τής Ρωσίας, συνεπώς και δική τους...
  Το ΚΚΕ τότε, όπως και όλα τα κομμουνιστικά κόμματα του κόσμου, είχαν πάρει στα σοβαρά το σύμφωνο Στάλιν-Χίτλερ, είχαν πιστέψει στη σταθερότητά του και στη μονιμότητά του και δεν κάνουν διάκριση ανάμεσα στο ένα και στο άλλο σκέλος της συμμαχίας...
  Βρίσκανε κοινά σημεία και ιδεολογική συγγένεια με το ναζιστικό κόμμα...
  Οι σταλινικοί κρατούμενοι ήταν γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό για τις νίκες των δύο συνεταίρων, της Γερμανίας και της Ρωσίας, επειδή θεωρούσαν δικές τους αυτές τις νίκες...».

  2. Στρατιωτικόν Σύμφωνον Γερμανών - ΕΛΑΣ
  "Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι
  1) Καπετάν Κίτσος, Διοικητής 2ου Τάγματος 31ου Συντάγματος ΕΛΑΣ, ενεργώντας ως αντιπρόσωπος τής Ο.Μ.Μ. (Ομάδος Μεραρχιών Μακεδονίας) με εξουσιοδότησι τού μεράρχου ΧΙ Μεραρχίας Λασσάνη και
  2) Ταγματάρχης ΄Εριχ Φένσκε διοικητής τής μονάδος 31756, ως εκπρόσωπος τών ενόπλων γερμανικών δυνάμεων τής στρατιάς Αιγαίου, Συνελθόντες σήμερα την 1ην Σεπτεμβρίου 1944 στο χωριό Λειβάδι περιφερείας Θεσσαλονίκης, συνεφωνήσαμεν τα παρακάτω:
  1ον) Ο ΕΛΑΣ αναλαμβάνει την υποχρέωσι να μην εμποδίση την υποχώρησιν τού γερμανικού στρατού..................
  2ον) Παράλληλα η γερμανική Α.Σ.Δ.Μ.Α. υποχρεούται να διατάξη την αποχώρησι τών ταγμάτων ασφαλείας από την πόλι τής Θεσσαλονίκης ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΦΕΔΡΙΚΟΝ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΙΝ ΤΟΥ ΕΑΜ........
  3ον) Ο ΕΛΑ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ............
  4ον) Ο ΕΛΑΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ............
  ............................................................... Το σύμφωνο αυτό γράφηκε σε δύο, το ένα στην ελληνική γλώσσα, και το παρέλαβε ο ταγματάρχης ΄Εριχ Φένσκε, και το δεύτερο στην γερμανική και το παρέλαβε ο καπετάν Κίτσος.
  Λειβάδι 1 Σεπτεμβρίου 1944
  Ο αντιπρόσωπος τής Ο.Μ.Μ. :Καπετάν Κίτσος
  Γιά την Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α. : ΄Εριχ Φένσκε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ας ειναι καλα η στοα και η φραξια Δαυίδ,κατα τα αλλα ζητω το εθνος των μασονων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. *******************************************************************
  Αυτές τις αλήθειες πότε θα σου τις πουν;

  1) Η ιστορία έγραψε ότι, όταν ο Μεταξάς πολεμούσε τον φασιστικό άξονα (Ιταλίας-Γερμανίας) στα ελληνοαλβανικά σύνορα, οι σταλινιστές ήσαν σύμμαχοι με τον Χίτλερ και απολάμβαναν την φιλία τους με το σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ (23 Αυγ. 1939).

  enet.gr/?i=news.el.article&id=233988

  2) Λίγες μέρες μετά την υπογραφή του ανωτέρω συμφώνου (1 Σεπτ. 1939) τα δυο φιλαράκια, ο Χίτλερ και ο Στάλιν, εισέβαλαν στην Πολωνία και την μοίρασαν για πάρτη τους.

  http://clubs.pathfinder.gr/ilovepoland/344002

  3) Λιγάκι αργότερα, στις 30 Νοεμβρίου 1939, το φιλαράκι του Χίτλερ, ο Στάλιν, εισέβαλε στην Φιλανδία, αλλά έπαθε πανωλεθρία, γιατί οι αξιωματικοί του Ρώσικου στρατού υστερούσαν σε εμπειρία (είχε παλαιότερα εκτελέσει ή φυλακίσει 30.000 έμπειρους αξιωματικούς).

  https://el.wikipedia.org/wiki/Ρωσοφινλανδικός_πόλεμος_του_1939

  4) Σημειωτέον ότι την φιλία τους δεν την έσπασε ο Στάλιν, άλλα ο Χίτλερ, όταν επιτέθηκε στη Ρωσία το 1941 !!!

  5) Ο Στάλιν εξόντωσε 20.000.000 πολιτικούς αντιπάλους του !!!

  topontiki.gr/article/138083/i-staliniki-periodos-apo-tis-metarrythmiseis-stis-ekkathariseis-kai-tis-dikes

  Οι σύντροφοι Χρουστσόφ και Τρότσκι επιβεβαιώνουν τα σταλινικά καμώματα
  marinisbooks.gr/title39.htm

  6) Ο Μάο εξόντωσε 45.000.000 πολιτικούς αντιπάλους του !!!

  tovima.gr/world/article/?aid=355168
  *******************************************************************

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ****************************
  Είχαν κοινά χαρακτηριστικά χιτλερισμός και σταλινισμός;

  1) Όπως και ο Χίτλερ, ο Στάλιν έδειξε επιθετικές και κατακτητικές τάσεις
  (Κατάκτηση της μισής Πολωνίας, επίθεση στην Φινλανδία).

  2) Όπως και ο Χίτλερ, ο Στάλιν κυβέρνησε δικτατορικά (δεν υφίστατο πολυκομματισμός).

  3) Όπως και ο Χίτλερ, ο Στάλιν κατεδίωκε απηνώς τους πολιτικούς αντιπάλους.

  4) Όπως και ο Χίτλερ, ο Στάλιν έδειξε την αντιπάθεια του προς τους ομοφυλόφιλους
  (ποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 1930).
  http://www.10percent.gr/periodiko/teyxos28/1626-2010-01-30-16-26-56.html

  5) Όπως και ο Χίτλερ, ο Στάλιν, δυστυχώς, έδειξε κι αυτός τάσεις αντισημιτισμού
  Αναζήτησε σε google με τη φράση:
  Ο ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ centurycamerareturn

  Προς επίρρωσιν αναζήτησε σε google με τη φράση:
  Προδομένες αυταπάτες: Η Αριστερά και οι Εβραίοι

  6) Ο Χίτλερ και ο Στάλιν συνδέθηκαν μεταξύ τους το 1939 με φιλία και συμμαχία
  με το σύμφωνο Μολοτοφ-Ρίμπεντροπ :

  Βίντεο
  https://www.youtube.com/watch?v=ZvijJCmNQ0I

  Φωτογραφία κατά την υπογραφή της συμμαχίας
  https://el.wikipedia.org/wiki/Γερμανοσοβιετικό_Σύμφωνο_μη_Επίθεσης

  (Εδώ προκύπτει ένα τεράστιο ερώτημα: Ποιοι ήταν οι φ ι λ ο ν α ζ ί ;)
  ****************************

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Δείτε τι λένε οι σταλινιστές για τον πόλεμο του Μεταξά εναντίον της φασιστικής Ιταλίας, λόγω της φ ι λ ί α ς και συμμαχίας Στάλιν-Χίτλερ με το σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ.
  Εκπληκτικό !!! Ας μάθουμε την αλήθεια που κάποιοι κρύβουν !!!

  stinas.vrahokipos.net/texts/eam_elas_opla.htm#ΑΠΟ_ΤΟΝ_ΑΥΓΟΥΣΤΟ_ΤΟΥ_39_ΜΕΧΡΙ_ΤΟΝ_ΙΟΥΝΙΟ_ΤΟΥ_41

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΔΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ, ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ !
  hercolano8.blogspot.gr/2012/03/blog-post_6835.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΙ ΣΤΑΛΙΝ
  Βλέπε εδώ
  zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=393726&cid=122

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ποιοι δεν έκλαψαν για την Μικρασιατική καταστροφή;
  http://ieroslochos.blogspot.gr/2013/09/blog-post_1130.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. προβοκατορικο κειμενο και χωρις να το διαβασω.διαφοροι περιεργοι θα γραφουν διαφορα κατευθυνομενα για να κοψουν την στροφη του ελληνα προς τον εθνικισμο.σκοπος τους να μεινουν ολα ιδια και να μην αλαξει τιποτα.ο λογος,να μην τιμωρηθουν οι παλαιοι κλεφτες και να μπουν στο παιχνιδι καινουργιοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΚΑΤΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΛΟΥΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ ΠΟΙΟ ΜΠΑΣΑ .ΧΙΧΙΧΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΟΧΟΧΧΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ανάξιο λόγου και ο συγραφέας του κειμένου, και αυτό καθεαυτό το κείμενο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Όλοι οι ναζιστές είν' στην πραγματικότητα Εβραίοι της Αμερικής. Δεν τους βλέπουμε ότι μόνο αυτοί έχουν διαδίκτυο και οι μισοί Έλληνες όχι. Το οχι του ήρωα Μεταξά το πουλήσατε στον καριόλη τον Χίτλερ και πολεμήσατε τα παλικάρια του ΕΔΕΣ για λογαριασμό του Εβραϊκού Χιτλερισμού. Άξιοι του μισθού σας ανθελληνες προδότες που δείχνετε και τα στοιχεία του Εβραίου Αγι Στίνα.

  Γιος της Ελλάδας

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]