Τουρκία: Η στιγμή που η Αστυνομία συλλαμβάνει την αντιπρόεδρο του φιλοκουρδικού κόμματος - ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε την έφοδο στο σπίτι της Φιγκέν Γιουκσέκνταγ - Μετά τις συλλήψεις σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στο κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ με έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίεςΕπικαλούμενες την άρνησή τους να δώσουν κατάθεση για εγκλήματα που σχετίζονται με «τρομοκρατική προπαγάνδα» οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν λίγο πριν τα ξημερώματα της Παρασκευής τους δύο συμπροέδρους και άλλους εννέα βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος HDP.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, εκδόθηκαν εντάλματα για 13 βουλευτές, αλλά αρχικά τέθηκαν υπό κράτηση μόνο 11. Στη συνέχεια, τέθηκε υπό κράτηση και ο 12ος, ο Ιμάμ Ταστσιέρ, που βρισκόταν σε ξενοδοχείο στην Άγκυρα.

Νωρίτερα, οι δικηγόροι του κόμματος είχαν πει ότι 15 συνολικά βουλευτές βρίσκονται υπό κράτηση.

Η αστυνομία έκανε επιδρομή στα σπίτια των συμπροέδρων Σελαχαντίν Ντεμιρτάς στην Άγκυρα και Φιγκέν Γιουκσέκνταγ στο Ντιγιαρμπακίρ.

Η στιγμή που η αντιπρόεδρος του HPD συνελήφθη από τις αρχές ενώ βρισκόταν στο σπίτι της ακολουθεί στο παρακάτω βίντεο:Η αστυνομία έκανε επίσης έρευνα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Άγκυρα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ δήλωσε από την πλευρά του ότι η κράτηση των μελών του HDP είναι νόμιμη.

Λίγες μόνο ώρες μετά τις συλλήψεις σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στο κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ με έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες.

Το HDP είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα του κοινοβουλίου της Τουρκίας, με 59 έδρες σε σύνολο 550 εδρών. Οι βουλευτές στη Τουρκία συνήθως διατελούν υπό ασυλία, αλλά η ασυλία του κόμματος άρθηκε στις αρχές του χρόνου αυτού.

Η Τουρκία κατηγορεί το HDP ότι διατηρεί δεσμούς με το μαχητικό Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]