ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Τα σχέδια του νέου υπουργού Εσωτερικών για τις δημοτικές εκλογές – Πώς θα εκλέγονται οι δήμαρχοι!

To σύστημα της απλής αναλογικής και στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, καλώντας,
ως καθ” ύλην αρμόδιος υπουργός, τα κόμματα και τους φορείς της Αυτοδιοίκησης να ανοίξουν τη σχετική συζήτηση.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε: “Η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στο πλαίσιο μιας ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης του “Καλλικράτη”, θα απελευθερώσει δυνάμεις, θα λειτουργήσει εξυγιαντικά και θα ενθαρρύνει μια νέα κουλτούρα ευρύτερων συναινέσεων σε τοπικό επίπεδο. Όλα αυτά όμως πρέπει να συζητηθούν πρώτα απ’ όλα με τις δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης και τα όργανά της”.

Αναφορικά με το ερώτημα που δέχθηκε ο υπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης, πώς θα εκλέγεται ο δήμαρχος σε μια περίπτωση εφαρμογής της απλής αναλογικής, αν θα εκλέγεται εμμέσως ή και χωριστά από τα ψηφοδέλτια, απάντησε στον δημοσιογράφο: «Θέτετε ένα πολύ κρίσιμο και ενδιαφέρον ερώτημα που οφείλουμε να εξετάσουμε σε βάθος, λαμβάνοντας υπόψη την αυτοδιοικητική πραγματικότητα και παράδοση της χώρας μας».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ε ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΑΜΕΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΟΜΑΔΙΚΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΕΣΤΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ....ΑΑΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑ ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΚΥΒΑΛΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΘΚΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ...ΟΥΥΣΤ ΚΟΠΡΙΕΣ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]