Ποταπή και μισαλλόδοξη κυβέρνηση.

 


Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου *   

Να ξεκαθαρίσω πως η πρώτη φορά που ψήφισα στην ζωή μου ήταν στις 8 Δεκεμβρίου 1974, όταν τέθηκε Πολιτειακό ζήτημα στην Πατρίδα, με το ερώτημα “Βασιλευομένη Δημοκρατία” ή “Αβασίλευτη”;

Το 69,2% του ελληνικού λαού τάχθηκε υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας (και εκεί “έπεσε” και η δική μου ψήφος) και το 30,8% ψήφισε υπέρ της βασιλευομένης δημοκρατίας.  

Από τότε ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ο Β΄ παρέμενε έκπτωτος.

Ποτέ όμως δεν αποδέχτηκα τον όρο “Γλύξμπουργκ” που απέδωσαν στον Κωνσταντίνο, γιατί το θεωρούσα αντιδημοκρατικό, κομπλεξικό για το πολιτικό μας κοινοβουλευτικό σύστημα!

Γιατί η Δημοκρατία δεν είχε να φοβηθεί τίποτε από έναν έκπτωτο σύμφωνα με την πλειοψηφία του λαού!

Από τότε ο τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος Β΄ έζησε πολλά χρόνια στο Λονδίνο μέχρι να επαναπατριστεί στην Ελλάδα. Και δεν κινδύνευσε από εκείνον καμιά, μα καμιά Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Απεναντίας, το δημοκρατικό μας πολίτευμα και το Σύνταγμα των Ελλήνων, κινδύνεψε, απαξιώθηκε και λοιδορήθηκε από την πολιτική κάστα της Μεταπολίτευσης! Επί των χρόνων της Μεταπολιτεύσεως “μίκρυνε” και καθημερινώς μικραίνει η Ελλάδα, και απαξιώνεται η χώρα μας στα μάτια του διεθνούς παράγοντα!

Ο τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος ο Β΄ προχθές πέθανε, όπως ακριβώς συμβαίνει αργά ή γρήγορα με όλους τους ανθρώπους.

Έτσι από την στιγμή του θανάτου του τέως Βασιλέα ξεκίνησε η Δημοκρατία μας (διά της κυβερνήσεως) να δείχνει και πάλι την ποταπότητά της, τη μισαλλοδοξία της προς ένα νεκρό.

Ξεχνώντας, πως επί 9 συναπτά έτη (1964-1973) ήταν ο Ανώτατος Άρχων αυτής της χώρας! Άρα έπρεπε να κηδευτεί με δημόσια δαπάνη και να εκτεθεί η σωρός του σε λαϊκό προσκύνημα!

Από τη στιγμή που καλώς ή κακώς υπάρχουν ακόμη βασιλικές οργανώσεις και συμπολίτες μας, που ακόμη και σήμερα δηλώνουν “βασιλικοί”. Με το 90+% αυτών να ψηφίζουν το κόμμα της ΝΔ!

Όταν ακόμη και η κηδεία του πάλαι ποτέ προέδρου του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη το 2005 έγινε με δημοσία δαπάνη, κατόπιν εντολής του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή (της ΝΔ βεβαίως – βεβαίως) και με σχετική απόφαση του ΥΠΕΣ της κυβέρνησής του.

Τον Χαρίλαο Φλωράκη που οι Νεοδημοκράτες θεωρούσαν ως “σφαγέα” κατά την εμπλοκή του στον Εμφύλιο που αιματοκύλησε την Ελλάδα!

Όμως άλλο Κώστας Καραμανλής, άλλο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Η ανοησία, η μισαλλοδοξία του δευτέρου απλά περισσεύει!

Απέδειξε για ακόμη μια φορά, πως η Δημοκρατία μας κινδυνεύει από αυτού του είδους “δημοκράτες”!

Αφού αποφασίστηκε ο τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος ο Β΄ να ταφεί χωρίς δημόσια δαπάνη, χωρίς “λαϊκό” προσκύνημα, στους τάφους στο Τατόι!

Έναν χώρο εγκαταλελειμμένο στην τύχη του από το ανίκανο πολιτικό Σύστημα της Μεταπολίτευσης! 

Μη λογαριάζοντας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το γεγονός πως η Ελλάς θα γίνει περίγελος του διεθνή κόσμου, από τη στιγμή που συρρέουν για την κηδεία του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β΄, γαλαζοαίματοι από όλη την Ευρώπη! Μη μπορώντας να εκτιμήσει τη ζημιά που θα υποστεί η χώρα μας!

Ωστόσο αυτός ο πολιτικά ανίκανος Πρωθυπουργός, δεν μπορεί εν όψει των εκλογών που έρχονται να συσπειρώσει με μια ανθρώπινη ενέργεια όλους τους “βασιλικούς” της χώρας μας!

Ήδη οι “βασιλικοί” συσπειρώνονται κατά του σύγχρονου Μαυρογιαλούρου! Τον οποίο – και αυτοί – θα τον μαυρίσουν στις προσεχείς εκλογές!

Πρότασή μας! Να κλείσει από τώρα ελικόπτερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να το “σκάσει” από την Ελλάδα μετά τις εκλογές, γιατί όσο το καθυστερεί, ίσως να είναι αργά!!  

 

loading...