Έρχεται αυτό που θα λύνει όλα τα προβλήματα;;; Το εμβόλιο είναι η αρχή – ΒΙΝΤΕΟ

«Χέρι-χέρι» πηγαίνουν Ελλάδα και Κύπρος αναφορικά με τα εμβόλια.

Η Επίτροπος Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην Μεγαλόνησο, Ειρήνη Λοιζίδου, μίλησε για το ζήτημα της καταγραφής των εμβολιασμών και στην έκδοση σχετικού πιστοποιητικού στο άτομο το οποίο εμβολιάστηκε.

Δείτε για παράδειγμα εικόνα από το πιστοποιητικό που έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρο μετά τον εμβολιασμό του:

Η κ.Λοιζίδου ξεκαθάρισε ότι από τη στιγμή που επιλέξαμε να εμβολιαστούμε απ’ εκεί και πέρα η καταγραφή του εμβολιασμού είναι αναγκαία. «Τίθενται θέματα δημόσιας υγείας καθώς και οικονομικής παρακολούθησης αφού το Κράτος πληρώνει και θα πρέπει αυτά να ελεγχθούν και για αυτό θα πρέπει να υπάρχει η καταγραφή», διευκρίνισε η Επίτροπος.

«Πώς θα ξέρουμε τις παρενέργειες που μπορεί να έχει κάποιος αν δεν καταγραφεί κάτι», είπε.

«Υπάρχουν πολλά ζητήματα που συνηγορούν στο ότι δεν μπορεί να αποφευχθεί η καταγραφή του εμβολιασμού», συνέχισε ενώ επανέλαβε ότι το κατά πόσο θα εμβολιαστεί κάποιος είναι καθαρά προσωπική απόφαση.

Ωστόσο, όπως γνωρίζουμε, όποιος δεν εμβολιαστεί θα βρεθεί αντιμέτωπος, ενδεχομένως, με ορισμένους περιορισμούς αναφορικά με την εργασία του ή τα ταξίδια. Παράλληλα, δεδομένου ότι η ανοσία που προκαλεί το εμβόλιο είναι περιορισμένη (ΕΔΩ) καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη του λεγόμενου ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού, για να κινείται κάποιος ελεύθερα (κατά το δυνατόν). Έρχεται λοιπόν η ψηφιακή ταυτότητα που θα λύνει όλα τα προβλήματα;

loading...