Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Πώς είναι να βουτάς στην πιο τρομακτική πισίνα του κόσμου

Έχεις φανταστεί ποτέ πως είναι να απολαμβάνεις το μπάνιο σου κυριολεκτικά
στον αέρα και να βλέπεις το κενό; Ένα resort ευεξίας στην...
Ιταλία σου δίνει τη δυνατότητα να ζήσεις μια τέτοια εμπειρία μέσα από την πιο επική πισίνα όλων των εποχών.

Με 25 μέτρα μήκος και γυάλινο πάτο, σε ύψος 20 μέτρα απ' το έδαφος, είναι ένα αληθινό αρχιτεκτονικό αριστούργημα. Η πισίνα αυτή βρίσκεται στο ξενοδοχείο Hotel Hubertus, μια απόδραση για τους σκιέρ στο Νότιο Τιρόλο της Αυστρίας.

Η πισίνα που προβάλλει πάνω σε κορμούς δέντρων με θέα τα πανέμορφα βουνά Δολομίτες, έχει γυάλινη επένδυση καθώς και ένα τεράστιο γυάλινο παράθυρο στον πάτο της που χαρίζει καταπληκτική θέα στους κολυμβητές και πιθανόν μια δόση vertigo!

Το γυαλί μπροστά από την πισίνα θολώνει τα όρια μεταξύ πισίνας και τοπίου και δημιουργεί ένα σουρεαλιστικό συναίσθημα στον κολυμβητή. Η αίσθηση αυτή ενισχύεται από τις ανθρακί πλευρές της πισίνας που ταιριάζουν με τα χρώματα του περιβάλλοντα χώρου.
«Για την κατασκευή της πισίνας πορευτήκαμε με βάση τον στόχο να θολώσουμε τα φυσικά όρια και να δημιουργήσουμε ένα στοιχείο το οποίο μπλέκεται με το τοπίο, καθρεπτίζοντας τα σύννεφα και δημιουργώντας πανοραμική θέα», εξήγησε ο αρχιτέκτονας Lukas Rungger του αρχιτεκτονικού γραφείου Noa.Πηγη tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου