Καπραβέλος: Ο πλανήτης έχει «κενό ανοσίας» λόγω των περιοριστικών μέτρων

 

Ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις που κάνει ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος σχετικά με την έξαρση των κρουσμάτων γρίπης, σε συνδυασμό με αυτά του κορονοϊού.

Μιλώντας στο MEGA και σχολιάζοντας τις προβλέψεις για 200.000 κρούσματα γρίπης την ημέρα, ο Νίκος Καπραβέλος ανέφερε πως δεν είμαστε μακριά από αυτό το σενάριο, τη στιγμή που και τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται.

Σε σχέση με τα παιδιατρικά νοσοκομεία και την οριακή κατάσταση που υπάρχει τόνισε πως «τα μαθηματικά μοντέλα προβλέπουν αύξηση των ιώσεων το επόμενο δίμηνο και το σύστημα υγείας δεν αντέχει άλλο. Τα παιδιατρικά τμήματα είναι λίγα, ειδικά στην βόρεια Ελλάδα».

Στην ερώτηση εάν μπορεί να δούμε στην Ελλάδα 200 χιλιάδες κρούσματα τη μέρα, ανέφερε: «Τα μαθηματικά μοντέλα τα σέβομαι γιατί βασίζονται σε πραγματικές ενδείξεις. Επειδή το πέρασε και Ευρώπη, δεν είναι μακριά αυτό και από την Ελλάδα. Η Αγγλία «γονάτισε» στις αρχές του Δεκεμβρίου με μία έκρηξη των ιογενών λοιμώξεων».

Σημείωσε πως ο πλανήτης έχει ένα «κενό» ανοσίας και έχουμε έξαρση των ιώσεων, καθώς μέσα στις καραντίνες ο πληθυσμός δεν ήρθε σε επαφή με ιογενείς λοιμώξεις που υπήρχαν.

Υποστήριξε πως όταν έρθει η μεγάλη έξαρση των ιογενών λοιμώξεων θα πρέπει να γίνει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας.

«Δεν πρέπει να χαθεί κανένα παιδί, τα παιδιά πρέπει να προστατευθούν» είπε ο κ. Καπραβέλος.

(megatv

loading...