ΗΠΑ: ΟΤΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ «ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ» ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!!!

Φαίνεται ότι πολλοί άνθρωποι, πολιτικοί αναλυτές, δημοσιογράφοι και όχι μόνο, παραδόξως, συχνά, υπό το βάρος του ιδεολογικού οίστρου και
των αντίστοιχων προσωπικών τους βιωμάτων, πλειοδοτούν σε άστοχες απολιτικές επισημάνσεις και ταυτόχρονα, με θρησκευτικό πάθος, δίκην σταυροφόρου, προσεγγίζουν και αναλύουν τη διεθνή πολιτική πραγματικότητα μέσω των συναισθηματικών εμπειριών-εντάσεων-ταυτίσεων τους με την οικεία πολιτική σκηνή!!! Για το λόγο αυτό, συχνά, οι ίδιοι, στο πλαίσιο της ερμηνευτικής προσέγγισης των αποτελεσμάτων του κοινωνικοπολιτικού γίγνεσθαι, παρακάμπτουν πολλές ουσιαστικές μεταβολές με μεγάλες κοινωνικές προβολές-αντανακλάσεις, απόρροια των μεγάλων ανακατατάξεων στο χώρο της παγκόσμιας οικονομίας, της παγκόσμιας παραγωγής και της αγοράς εργασίας, οι οποίες στην ολότητά τους παραμένουν αθέατες, ενίοτε δε ψηλαφίζονται αποσπασματικά, επιδερμικά και επιπόλαια!!!!!!

Τα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ, για την ανάδειξη του 45ου Προέδρου, ανέδειξαν νικητή τον αντισυστημικό, Ν.ΤΡΑΜΠ, τον άνθρωπο ο οποίος μίλησε στην καρδιά του εξαθλιωμένου, άνεργου, κοινωνικά αποκλεισμένου (θύμα των ανακατατάξεων στο χώρο της αμερικανικής οικονομίας, εργασίας, απασχόλησης) μέσου αμερικανού πολίτη!!! Κόντρα στο "πνεύμα και τη λογική" των διακινούμενων αποκαλύψεων, δημοσκοπήσεων υπό των στρατευμένων-ελεγχόμενων μίντια, οι εκλογές, ανέδειξαν νικητή τον άνθρωπο ο οποίος κατάφερε, ισχυρότατο πλήγμα στον πυρήνα του κατ' εξοχήν θεσμοποιημένου πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ!!! Τον άνθρωπο που αμφισβήτησε την κατεστημένη δομή, οργάνωση, αντίληψη και αντίστοιχη νοοτροπία του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος, τον άνθρωπο που αμφισβητήθηκε απ’ όλους, ακόμη και από το κατεστημένο του κόμματός του οποίου υπήρξε υποψήφιος, των Ρεπουμπλικάνων!!!!

ΥΓ) Τέλος, η ακατανόητη απόφαση της Χ. ΚΛΙΝΤΟΝ, να μη μιλήσει στους φίλους και οπαδούς των Δημοκρατικών, εύλογα δικαιολογεί την άποψη ότι «Με τους νεκρούς να μαθαίνουν πάντα πρώτοι την αρχή και το τέλος του πολέμου (Πίνδαρος), αποτελεί ανάλλαχτη ιστορική νομοτέλεια, η άμετρη δύναμη να γεννά την αλαζονεία και η αλαζονεία την αυτοσυντριβή!!!».

Χρήστος Κ. Μακρίδης
Εκπαιδευτικός - Καθηγητής Μ.Ε.
Πολιτικός Επιστήμων - Τεχ. Γεωπόνος - Παιδαγωγός        
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]