Διάβημα σε Άγκυρα για δηλώσεις Ρ.Τ.Ερντογάν - Π.Καμμένος προς Τούρκο πρέσβη: «Μην κάνετε το λάθος να πιστέψετε ότι είμαστε αδύναμοι»

Σε άτυπο αλλά σκληρό διάβημα προς την Τουρκία για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν περί άμεσης ανάγκης αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης
προχώρησε η κυβέρνηση όχι δια του υπυουργείου των Εξωτερικών αλλά δια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένος κάλεσε το νέο Τούρκο πρεσβευτή Γιασάρ Χαλίτ Τσεβίκ στην Αθήνα και του τόνισε ότι τέτοιες δηλώσεις το μόνο που μπορούν  να καταφέρουν είναι να ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου» στην περιοχή.

«Μην ξεχνάτε» τόνισε ο Έλληνας ΥΕΘΑ «ότι η Συνθήκη της Λωζάνης αντικαθιστά την Συνθήκη των Σεβρών και αν πάψει να ισχύει η Λωζάνη, θα ισχύσει των Σεβρών. Η νέα Τουρκική Δημοκρατία μπορεί να μην έχει δεχθεί την Συνθήκη των Σεβρών αλλά αυτό δεν αφορά την Αθήνα ως νικήτρια του Α' ΠΠ και συμμετέχουσα σε εκείνη την Συνθήκη.

Ούτε οι συχνές παραβιάσεις του ελληνικού ΕΕΧ από τα μαχητικά σας και οι υπερπτήσεις πάνω από το νησί σημαίνουν κάτι παρά μόνο ότι πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες κάποιου ατυχήματος όπως συνέβη επανειλημμέναστο παρελθόν το οποίοστη δεδομένη συγκυρία μπορεί να αποβεί ολέθριο και για τις δύο χώρες.

Μην νομίζετε ότι η Ελλάδα είναι αδύναμη και ότι οι ΕΔ της δεν μπορούν να εξαπολύσουν καταστροφικά χτυπήματα κατά του αντιπάλου, θα έχετε διαπράξει ως χώρα ένα ασυγχώρητο λάθος».

Από την πλευρά του ο Τούρκοςπρεσβευτής δεσμεύθηκε να μεταφέρει την θέση της ελληνικής κυβέρνησης στην Άγκυρα χωρίς να προχωρήσει σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Να σημειώσουμε ότι ο Π.Καμμένος αν και άριστος γνώστης της αγγλικής γλώσσας απέφυγε να την χρησιμοποιήσει και καθόλη την διάρκεια της συνομιλίας του με τον Τούρκο πρεσβευτή χρησιμοποίησε διερμηνέα δίνοντας άλλο «τόνο» και άλλο «ειδικό βάρος» στο περιεχόμενο του «διαβήματος» .
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ''ΑΡΙΣΤΟΣ'' ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ Η ΜΗΠΩΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΜΙΑΣ ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ?
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΕΡΕΣ ΕΔΩ ΣΙΓΗ ΨΑΡΙΟΥ ΕΤΣΙ? ΑΕΕ ΤΡΑΒΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΡΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][bsummary]
Loading...

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]