Το μεγαλύτερο ιπτάμενο έντομο στον κόσμο ανακαλύφθηκε στην Κίνα… που αλλού, και είναι μεγαλύτερο από την παλάμη σας.- εικόνες βιντεο

Το κατάμαυρο υδάτινο έντομο ‘dobsonfly’ έχει ένα εντυπωσιακό άνοιγμα φτερών πάνω από οκτώ ίντσες, αρκετά μεγάλο για να τυλίξει γύρω και να «καταπιεί» ένα ενήλικο ανθρώπινο πρόσωπο.

Βρέθηκε στην επαρχία Sichuan της Κίνας, και στην περιοχή είναι γνωστό ως δείκτης του καθαρού νερού. Ο γίγαντας μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε κάθε αλλαγή στην καθαρότητα του νερού, σε σημείο να φεύγει και να αναζητά ένα νέο σπίτι με το που θα ανιχνεύσει κάποια αλλοίωση.

Τα έντομα αυτά περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στο στάδιο της προνύμφης, μέσα στα βράχια στην κοίτη του ποταμού και τρέφονται από άλλες προνύμφες.

Μετά από μερικά χρόνια τα ‘dobsonfly’ θα υποχωρήσουν σε ένα κουκούλι όπου και θα πάρουν την τελική τους μορφή…το τρομακτικό φτερωτό έντομο που απεικονίζεται παραπάνω δηλαδή.

Στην πλήρη μορφή του, ο γίγαντας ‘dobsonfly’ μπορεί να επιβιώσει μόνο για επτά ημέρες έχοντας μόλις μία εβδομάδα καιρό για να βρει έναν σύντροφο.

Οι αιχμηρές τανάλιες που προεξέχουν από το αρσενικό dobsonfly μπορεί να αυξηθούν έως και μια ίντσα στο μήκος περισσότερο από το υπόλοιπο σώμα. Αυτά τα εντυπωσιακά εξαρτήματα είναι τόσο μεγάλα σε αναλογία που το έντομο αγωνίζεται για να τα χρησιμοποιήσει επιθετικά. Σε αντίθεση το θηλυκό του είδους διατηρεί μικρότερες δαγκάνες, και μπορεί εύκολα να αντλήσει αίμα με μία γρήγορη μπουκιά.

Υπάρχουν πάνω από 220 είδη των γνωστών ‘dobsonflies’ που βρέθηκαν στην Αμερική, στην Ασία και στη Νότια Αφρική.

loading...