ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ

ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ…

BINTEO

Γράφει η Margaret Anna Alice  

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Σημείωση: Αυτή η επιστολή προσαρμόστηκε από την επιστολή μου προς το Συμβούλιο Υγείας της Πολιτείας της Ουάσινγκτον, ώστε να μπορεί να

χρησιμοποιηθεί για νομοθέτες, φορείς χάραξης πολιτικής, συμβούλια, εργοδότες ή οποιονδήποτε άλλο εμπλέκεται στη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με το COVID-19. 

Αρκετοί από τους αναγνώστες μου τη χρησιμοποιούν ήδη στις προσπάθειές τους να καταπολεμήσουν τις εντολές των εργοδοτών. Εάν χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο, σας ζητώ απλώς να αναφέρετε τα εύσημα και να παραπέμψετε σε αυτήν την ανάρτηση. Θα ήθελα πολύ να ακούσω γι’ αυτό, αν είστε πρόθυμοι να τεκμηριώσετε τις ενέργειές σας και στα σχόλια.

Σας γράφω επειδή αποφασίζετε για τη νομοθεσία ή τις πολιτικές που σχετίζονται με το COVID-19.

Αν και η επιστολή αυτή απευθύνεται σε ένα κυβερνητικό όργανο, στην πραγματικότητα γράφω σε εσάς – σε εσάς, τα ζωντανά, σκεπτόμενα, αισθανόμενα άτομα που αποτελούν αυτό το όργανο.

Σας ζητώ να με ακούσετε όχι με την ιδιότητά σας ως μέλος, αλλά ως συνάνθρωπο, ως γείτονα, ως φίλο.

Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, έχετε σταδιακά προσαρμοστεί στο να βλέπετε τους ανεμβολίαστους ως εχθρούς. Έχετε υποβληθεί σε μια αδυσώπητη προπαγανδιστική εκστρατεία με σκοπό να σας χωρίσει από εμάς- να μας αποανθρωποποιήσει- να μας παρουσιάσει ως αρνητές της επιστήμης, τρελούς συνωμοσιολόγους, διασπείροντες ασθένειες και απειλές για την κοινωνία.

Το Μουσείο Ολοκαυτώματος των Ηνωμένων Πολιτειών περιγράφει αυτή τη διαδικασία ως “Ορισμός του εχθρού: Οι αποκλεισμένοι”:

“Ένας κρίσιμος παράγοντας για τη δημιουργία μιας συνεκτικής ομάδας είναι να καθοριστεί ποιος αποκλείεται από τη συμμετοχή. Οι ναζιστές προπαγανδιστές συνέβαλαν στις πολιτικές του καθεστώτος προσδιορίζοντας δημοσίως τις ομάδες προς αποκλεισμό, δικαιολογώντας το καθεστώς του παρείσακτου και υποκινώντας το μίσος ή καλλιεργώντας την αδιαφορία…

Αλλά μια δεύτερη, πιο δυσοίωνη πτυχή του ναζιστικού μύθου ήταν ότι δεν ήταν όλοι οι Γερμανοί ευπρόσδεκτοι στη νέα κοινότητα. Η προπαγάνδα βοήθησε να καθοριστεί ποιος θα αποκλειόταν από τη νέα κοινωνία και δικαιολόγησε τα μέτρα κατά των “παρείσακτων””.

Ανεξάρτητα από όσα σας είπαν οι προπαγανδιστές, δεν είμαστε εχθροί σας. Είμαστε οι γείτονές σας- είμαστε οι συνάδελφοί σας- είμαστε οι φίλοι σας- είμαστε τα μέλη της οικογένειάς σας – οι παππούδες σας, οι γονείς σας, τα αδέλφια σας, τα παιδιά σας.

 ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ 

loading...