Η χιλαρική ιδεολογία και πράξη

Ζήτω η λαθρομετανάστευση, ζήτω και οι ανθρωπιστικοί βομβαρδισμοί που τους ξεσπιτώνουν! Ζήτω ο σοσιαλισμός, ζήτω και τα hedge funds!
Ανθρώπινο, πολύ ανθρώπινο: αντιπαθέστεροι των αντιπαθών είναι οι
κολαούζοι και διαφημιστές τους. Καλή ώρα, όπως οι χιλαρικοί, που τους θυροκολλήθηκε η διάλυση της Ανωνύμου Εταιρίας «Εισαγωγαί Μεταναστών, Εξαγωγαί Θερμοκοπανιστού Αέρος Παπάτζας και Συνεργάται». Αρνούνται να δεχθούν ό,τι συνέβη. Προσπαθούν με τα λόγια (και με διάφορα άλλα κομπαρσιλίκια, που δεν πρόκειται να... πιάσουν) να αναβάλλουν το ήδη συντελεσθέν γεγονός της εξώσεώς τους από τον παράδεισο που έφτιαξαν για τους εαυτούς τους, κάνοντας τις ζωές των άλλων κόλαση.

Πουλάνε σαπάκι, μαϊμού «δημοκρατία» δικής τους επινοήσεως, την οποίαν ψωνίζουν όλο και λιγότεροι. Το κοινό στρέφεται στο γνήσιο «προϊόν», το οποίο δεν παρασκευάζεται με δηλητηριώδη υλικά - όπως το να ψηφίζεις, να πηγαίνει η ψήφος σου στον κάλαθο των αχρήστων και να επικρατεί η βούληση κάποιου άγνωστου γραφειοκράτη, που είδε την «αλήθεια» ακριβώς τη στιγμή που λαδώθηκε από ιέρακα των τραπεζών και των κερδοσκοπικών κεφαλαίων.

Στην «αριστοκρατία» που εκπροσωπούν χωρούν όλοι, εκτός από τους κανονικούς ανθρώπους, που θέλουν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Τον χριστιανισμό τον θεωρούν «πασέ», αλλά οι αποκεφαλισμοί στο Ισλάμ τούς φαντάζουν «παράδοση». Τα σύνορα τα θεωρούν αναχρονισμό, αλλά θεωρούν τους βομβαρδισμούς ξένων χωρών «ανθρωπιστικούς». Σκούζουν για «φασισμό» όταν οι κοινωνίες εναντιώνονται στη λαθρομετανάστευση, αλλά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δημιουργούν λαθρομετανάστες, διαλύοντας μια σειρά από χώρες.

Ελευθερία γνώμης έχουν μόνο εκείνοι, ακόμα και όταν βρίζουν και ασχημονούν. Αντιθέτως, προσβάλλονται όταν ακούνε από τα χείλη των διαφωνούντων να «ξεφεύγει» η αλήθεια, το αποτελεσματικότερο όπλο εναντίον των σιδηρόφρακτων στρατιών της υποκρισίας.

«Τα δικά μας δικά μας, τα δικά σας δικά μας και μας χρωστάτε κι άλλα τόσα» έλεγαν στους λαούς, κουνώντας ταυτόχρονα και το δάχτυλο, σαν τη δασκάλα που κάνει παρατήρηση στους άτακτους μαθητές.

Και μία πρόβλεψη: Ακριβώς τη στιγμή που θα αποδεχτούν το αποτέλεσμα της νικηφόρου πραγματικότητας και συνειδητοποιήσουν ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες δεν πρόκειται να συνεχίσουν να ευνοούν τα σχέδιά τους, θα αρχίσουν να αμφισβητούν το ίδιο το πολίτευμα.

Παναγιώτης Λιάκος
Πηγή "Δημοκρατία"
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΜΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΗΔΗ... ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ????? ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΑΛΑ (ΒΛΕΠΕ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ) ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΧΕΣΤΗΚΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΧΕΣΤΗΚΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΓΑΛΕ, ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΑΥΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ. Ή ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΔΗ. ΟΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΓΗΚΑΝ (ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ) ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΑΦΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΑΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ! ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΕΦΤΑΣΑΝ! ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]