Η εξομολόγηση Ομπάμα πάνω στην Ακρόπολη - ΒΙΝΤΕΟ

«Έχουμε πίσω μας τον Παρθενώνα, την Ακρόπολη και ένα μέρος της Αθήνας» είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, επαναλαμβάνοντας ότι «εδώ στην Αθήνα ξεκίνησαν να αναπτύσσονται ιδέες όπως η δημοκρατία και η έννοια του πολίτη», Στο 92 δευτερολέπτων διάρκειας βίντεο ο Αμερικανός Πρόεδρος αρχικά σημειώνει ότι μια από τις χαρές του να είσαι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι να γνωρίζεις τον κόσμο και την ιστορία του.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε επίσης στην έννοια της συνέχειας που υπάρχει «με ό,τι συνέβη εδώ με τις ομιλίες του Περικλή και των ιδρυτών του κράτους μας». «Είναι πολύ σημαντικό για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να στείλει μήνυμα για το πόσο σημαντική είναι η πολιτιστική κληρονομιά μιας χώρας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Στο τελευταίο μου ταξίδι στο εξωτερικό ως πρόεδρος, είχα τελικά την ευκαιρία να επισκεφθώ την Ελλάδα και να γνωρίσω την πανέμορφη ιστορία της χώρας αυτής.

Εδώ στην Ακρόπολη, στο χώρο γέννησης της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών αξιών που μοιραζόμαστε ως Αμερικανοί, αντιλαμβάνεσαι την αξία μιας κυβέρνησης του λαού, από το λαό, για τον λαό - και πώς οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως του έθνους στο οποίο ανήκουν, θα αποφασίζουν το είδος των χωρών στις οποίες θα ζούμε, τα ιδεώδη που θα επιδιώκουμε και τις αξίες που θα μας ορίζουν» σημειώνει η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο.

...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. “Πιστεύω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι πιο επικίνδυνα για τις ελευθερίες μας από την εξουσία, την αστυνομία και το στρατό μαζί” έλεγε ο Αμερικανός πρόεδρος Τόμας Τζέφερσον

  Η Ισλανδία έχει κερδίσει τον θαυμασμό των απανταχού προλετάριων και συνάμα έχει μετατραπεί σε ζηλευτό εργαλείο στα χέρια των απανταχού λαϊκιστών, κάνοντας τα τελευταία χρόνια αυτό που κανένα άλλο έθνος στον κόσμο δεν φαίνεται να είναι πρόθυμο ή ικανό να πράξει: την ποινική δίωξη τραπεζιτών με την κατηγορία της μηχανευμένης οικονομικής κατάρρευσης με σκοπό το κέρδος.

  Η τραπεζική-οικονομική κρίση το 2008, οδήγησε στην ιστορική απόφαση του 2015, και 26 Ισλανδοί τραπεζίτες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση, ενώ η κυβέρνηση διέταξε την πώληση τράπεζας προς όφελος των πολιτών.

  Εμπνευσμένοι από το παράδειγμα της Ισλανδίας, ακτιβιστές στην Ελβετία επιχειρούν σήμερα να υψώσουν το ανάστημά τους έναντι των τραπεζικών καρτέλ και έχουν υποβάλει με επιτυχία αίτηση για δημοψήφισμα το οποίο θα χτυπάει τις ιδιωτικές τράπεζες εκεί που πραγματικά πονούν: στην εξουσία τους να δανείζουν χρήματα που στην πραγματικότητα δεν έχουν, και να δημιουργούν χρήματα από το πουθενά.

  Η Ελβετία, λοιπόν, θα διεξάγει δημοψήφισμα για να αποφασίσει αν θα απαγορεύσει στις εμπορικές τράπεζες αυτή τη δημιουργία χρήματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]